"Dacă am pune bretonul invers pe telefoane?" Samsung s-a întrebat asta şi a creat un brevet nou

7.888 ori
<b>"Dacă am pune bretonul invers pe telefoane?" Samsung s-a întrebat asta şi a creat un brevet nou</b>Încă de la iPhone X încoace toţi marii producători de telefoane se chinuie să reinventeze bretonul... în loc să scape de el. Am văzut telefoane cu două bretoane, telefoane cu breton lateral, breton picătură şi alte variante trăznite

Încă de la iPhone X încoace toţi marii producători de telefoane se chinuie să reinventeze bretonul... în loc să scape de el. Am văzut telefoane cu două bretoane, telefoane cu breton lateral, breton picătură şi alte variante trăznite. Acum Samsung vine cu un brevet în care ne prezintă un breton... externalizat.

Conceptul nu e chiar nou, pentru că aceeaşi sursă care a găsit brevetul cel nou, Letsgodigital descoperise în primăvară şi un format de design similar de la Xiaomi. Pe atunci Xiaomi se gândea să pună o cameră duală deasupra ecranului, în exterior cumva, ca un "breton invers". Şi Vivo şi Huawei au brevetat aşa ceva după, iar acum o face şi Samsung. Dacă mă întrebaţi pe mine arată ca o cameră de ZenFone 6 rămasă rabatată şi fără să se mai "culce" înapoi în spatele terminalului.

Brevet Samsung

Putem înlocui deci breton cu "moţ" sau "urechi" aici, în funcţie de preferinţă. Brevetul cel nou Samsung a fost publicat de către Biroul Coreean de Proprietăţi Intelectuale pe 7 octombrie 2019. Firma sud coreeană aplicase penru el cu un an în urmă şi a avut aprobarea sa în septembrie 2019. Vedem aici că pe acea zonă superioară sunt incluse difuzorul de convorbiri, camera selfie şi încă 2 senzori.

Încă nu am văzut telefoane cu acest tip de design pe piaţă, poate şi pentru că e inestetic şi asimetric. Am văzut camere pop up, rotative, care se ridică oblic, orificii în ecran două bretoane şi telefoane cu 2 ecrane în schimb. Sfântul Graal al integrării camerei selfie rămâne amplasarea sa sub ecran, dar încă nu a fost găsită tehnologia ideală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×