Daisy este cel mai nou robot Apple care se ocupă cu reciclarea componentelor de pe iPhone

847 ori
<b>Daisy este cel mai nou robot Apple care se ocupă cu reciclarea componentelor de pe iPhone</b>Pentru a marca Ziua Pământului ce are loc pe data de 22 aprilie, cei de la Apple prezintă astăzi robotul Daisy, acesta fiind succesorul lui Liam - robot dezvăluit în 2016 care a avut rolul de dezasamblare a terminalelor iPhone cu scopul de

Cu doar două zile înainte de celebrarea Zilei Pământului, Apple a avut de făcut câteva anunțuri interesante astăzi după cum aflați în continuare. Prima veste este aceea că începând de astăzi și până pe data de 30 aprilie pentru fiecare dispozitiv primit în magazine și pe apple.com prin intermediul programului Apple GiveBack, compania din Cupertino va face o donație către organizația non-profit Conservation International.

Apple Daisy

În prim plan se află totuși noul robot Daisy care vine drept succesor pentru Liam, robotul dezvăluit de Apple în 2016 care a avut rolul de a dezasambla iPhone-uri și recicla multe materiale importante de pe aceste dispozitive. Aflăm că aceste două soluții (robotul Daisy și programul Apple GiveBack) vor ajuta compania americană să își îndeplinească scopul de a-și crea produsele folosind doar materiale reciclate sau recondiționate.

Apple Daisy

Daisy este rezultatul a unor ani serioși de muncă și R&D, robot ce integrează tehnologie revoluționară bazată pe datele adunate de pe Liam de-a lungul ultimilor ani. Noul robot include și componente reciclate de pe Liam și suntem informați că acesta este capabil să dezasambleze un număr de 200 iPhone-uri pe oră, sortând componente de pe care Apple poate ulterior recupera materiale care în mod normal firmele tradiționale de reciclare nu le pot obține.

Totodată mai aflăm că noul sediu central Apple din Cupertino este la ora actuală alimentat de 100% energie regenerabilă și că în această duminică posesorii de Apple Watch pot obține un badge special Earth Day pentru realizarea unei sesiuni de 30 minute de activitate fizică.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×