De ce Microsoft nu-și va reveni prea repede din exercițiul numit Windows Phone 7?

1.641 ori
<b>De ce Microsoft nu-și va reveni prea repede din exercițiul numit Windows Phone 7?</b>Dacă aș fi cumpărat Nokia Lumia 900 cu peste 2.500 de lei și ulterior aflam că acest smartphone nu primește Windows Phone 8 aș fi fost foarte supărat și niciodată nu aș mai fi cumpărat vreun produs cu sistem de operare mobil dezvoltat de...

Dacă aș fi cumpărat Nokia Lumia 900 cu peste 2.500 de lei și ulterior aflam că acest smartphone nu primește Windows Phone 8 aș fi fost foarte supărat și niciodată nu aș mai fi cumpărat vreun produs cu sistem de operare mobil dezvoltat de către Microsoft. Nokia N9 - singurul telefon comercializat cu MeeGo are suport pentru o perioadă îndelungată și a primit un update de software substanțial (aprox 300 de MB), în urmă cu doar câteva săptămâni.

Am impresia că Microsoft prin intermediul Windows Phone 7 au făcut un teasing la scară largă spre a studia impresiile oamenilor vis-a-vis de interfața Metro și oportunitatea de a o aduce pe Windows 8 și pe Windows Phone 8. Nu cred că Microsoft își face strategia de dezvoltare pe 1 - 2 - 3 ani. Au știut de la început că telefoanele cu Windows Phone 7 nu vor primi Windows Phone 8. Ceva similar a făcut și Nokia cu N9 și MeeGo, sau cu Nokia 808 PureView care prin prețul prohitiv pe care-l aduce pare a fi un test pentru senzorul de 41 Megapixeli. Vor să-și calibreze software-ul și senzorul, să-l vadă la lucru în condiții de utilizare normală și să aducă o versiune mai bună pe viitor. Altfel nu văd ce speranțe ai avea la un telefon care costă 3.199 lei.

Nu pot să-mi explic de ce au mai investit așa de mult în promovare, zeci sau sute de milioane de euro la nivel mondial. Gândiți-vă numai la așa-numitul parteneriat strategic cu Nokia care cu siguranță a costat peste 1 miliard de dolari. Nu-mi formez imaginea de ansamblu pe care mizează Steve Ballmer și ce au de gând pe termen lung.

Speranțele lor sunt că tripleta Windows Phone 8 - Windows 8 - Windows RT le va asigura succesul spre: Telefoane mobile - Desktop pc și portabile - Tablete. Se mizează totul pe interfața Metro și pe faptul că toată lumează îți dorește touch. La punctul 1 și 3 este corect, dar la desktop pc și portabile nu văd ca trecerea spre touch să fie așa de ușor făcută. Există un oarecare element conservator pe care Microsoft nu văd a-l băga în seama, obișnuit să lucrezi cu mouse și tastatură nu-ți va fi prea ușor să le folosești pe o interfață făcută să fie manipulată cu degetele.

Și dacă Windows Phone 8 și Windows RT nu vor avea succes?

Le vor îndepărta ca pe o măsea stricată cum au făcut cu Kin One și Kin Two sau cu telefoanele cu Windows Phone 7 care au o cotă de piață extrem de redusă?

Apropo, vă reamintesc de Kin One și Kin Two - proiect părăsit după ce nu a reușit să stârnească interesul nimănui în SUA. Experimentul a avut loc în 2010 și echipa care s-a ocupat de implementarea proiectului a fost concediată.

Microsoft a deranjat chiar și clientela rarefiată care a cumpărat Windows Phone 7 și a creat o impresie negativă. Norocul lor este că mizează pe un segment de piață care nu l-au atins. își doresc un client interesat de telefoane dual-core, display HD. Oare cât de optimizat va fi Windows Phone 8 pentru dual-core și asta în contextul în care Windows Phone 8 nu are nicio legătură ca și kernel cu Windows Phone 7. WP8 este derivat din Windows RT care la rândul său împărtășește multe elemente cu Windows 8.

Cât de pregătit să fie Microsoft pentru arhitectura ARM?
Câte aplicații vor avea în magazin la lansarea produselor în magazine?

Sunt întrebări cheie pe care compania americană le rezolvă din mers. Nu poți ca în 2012 să aduci un smartphone incomplet și să-l aduci în luptă cu iOS și Android - sistem de operare mature care uimesc prin iOS 6 și Android 4.1 Jelly Bean - Android 5.0 s-ar putea să debuteze până la sfârșit de an cu următoare generație Nexus. Microsoft are un singur glonț, o singură încercare și dacă nu vor face o minune, nu văd cum ar putea să mai spere a conta vreodată în piață pe zona de telefoane și tablete.

Nokia pregătește Jolla OS și în ultimă instanță va merge la grămadă pe Android. Microsoft s-ar putea să fie out of business pe telefoane din 2013.

Niciodată nu am încredere în companiile care pornesc un proiect, în cazul de față Windows Phone 7 și renunță la el fără nicio problemă. Apple a adus iPhone OS, l-a transformat în iOS, l-a rafinat de la o generație la alta. Google a lansat Android, a adus update-uri constante și UI a crescut enorm. Numai Microsoft își permite să spună că păstrează doar Metro UI și restul nu-i de viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×