Probabil cel mai criticat aspect al faimosului magazin de aplicatii Apple App Store este natura subiectiva de aprobare a softurilor care ajung sa fie disponibile prin acest serviciu. Au existat scandaluri in legatura cu aplicatii bazate pe tehnologia Google, Adobe si Opera, dar doar cei din urma au avut castig de cauza.
De aceasta data Apple a decis sa publice un regulament oficial care ofera detalii despre modalitatea de aprobare a unei aplicatii in App Store, dupa cum ne informeaza BBC. Au existat plangeri din partea a numeroase companii sau developeri care s-au trezit fara o sursa buna de venit, dupa ce aplicatiile lor au disparut din App Store.
Motivele? Softul nu era potrivit pentru public, sau update-urile sale nu se efectuau corect, iar intotdeauna motivele oferite de Apple erau lacunare. Aparent noile reguli au luat in calcul si recomandarile developerilor, iar restrictiile sunt acum mai blande, in noul regulament de licentiere a aplicatiilor.
Printre schimbari se numara si renuntarea la decizia de a interzice developerilor sa foloseasca softuri care "traduc" cod scris pentru alte produse in limbajul de programare recunoscut de Apple. Cea mai afectata companie de vechea interdictie a fost Adobe, care apreciaza acum deschiderea gigantului din Cupertino. Unii developeri au tinut sa remarce ca noul regulament ar fi fost adoptat de teama cresterii in popularitate a lui Android.