Dell se retrage din piața de smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Dell 1.139 ori
<b>Dell se retrage din piața de smartphone-uri</b>Dell este o companie cunoscută pentru PC-urile sale și până în 2012 încerca să abordeze și smartphone-urile / tabletele. Era clar încă de la începutul anului că vor renunța la această parte a business-ului lor. Asta pentru că rezultatele...

Dell este o companie cunoscută pentru PC-urile sale și până în 2012 încerca să abordeze și smartphone-urile / tabletele. Era clar încă de la începutul anului că vor renunța la această parte a business-ului lor. Asta pentru că rezultatele financiare nu erau conforme cu așteptările.

Singurul produs Dell cu Android pe care l-am testat a fost Dell Streak 5 în 2010. Spun că a venit prea devreme, impresiile lăsate la vremea respectivă nu erau rele deloc. Țin minte ce reacții erau stârnite în social media când se vorbea de telefonul de 5 inch al Dell, acum nimeni nu mai reacționează așa la cei 5.5 inch ai lui Galaxy Note II sau 5.3 inch din 2011 la Galaxy Note din prima generație, se discută de telefoane de peste 6 inch pentru 2013.

La Dell Streak nu mi-a plăcut interfața portată de ei și Android nu era la fel de rafinat ca acum la 4.0 Ice Cream Sandwich sau 4.1 Jelly Bean. Țin minte că Dell Streak 5 a debutat cu Android 1.6 și maxim a primit 2.3 Gingerbread.

Strategia Dell este de a miza pe tabletele cu Windows 8 și Windows RT, vor strânge și mai tare parteneriatul cu Microsoft. Poate că pe viitor se vor gândi și la un smartphone cu Windows Phone 8 sau cu Android. Vor testa diverse combinații și dacă vor dispune de bugetul dorit vor reintra în piața de telefoane inteligente, una estimată la peste 150 miliarde dolari în 2014.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×