DynaOptics va aduce zoomul optic real pe smartphone-urile ultrasubțiri de anul viitor

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 945 ori
<b>DynaOptics va aduce zoomul optic real pe smartphone-urile ultrasubțiri de anul viitor</b>Până acum telefoanele cu zoom optic erau "monștri" precum Galaxy K Zoom sau hibrid camera-telefon de la Panasonic. Ei bine, de la anul am putea vedea această funcție și pe modele subțiri, cu ajutorul celor de la DynaOptics. &nbsp; Aceștia au creat...

Până acum telefoanele cu zoom optic erau "monștri" precum Galaxy K Zoom sau hibrid camera-telefon de la Panasonic. Ei bine, de la anul am putea vedea această funcție și pe modele subțiri, cu ajutorul celor de la DynaOptics.

Aceștia au creat un mecanism de zoom optic minuscul, care poate fi integrat pe un smartphone. Firma este doar un startup, dar are o idee excelentă. Rețineți că nu e vorba despre zoom optic standard și nici de unul în stil periscop, precum în cazul unor camere compacte. E vorba despre o tehnologie nouă, dar care duce la același rezultat că lentila convențională scoasă în relief.

Acest proces se realizează prin mișcarea unei lentile asferice lateral la nivel de micron. Acest procedeu are ca rezultat o unitate cu zoom optic foarte mică și care poate fi "înghesuită" pe cele mai subțiri telefoane. DynaOptics a început să primească finanțare deja și nu m-aș mira să fie cumpărați de giganți ca Microsoft, Samsung sau Apple.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×