Gartner: Cine a performat În 2011 pe piața de telefoane mobile?

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.398 ori
<b>Gartner: Cine a performat În 2011 pe piața de telefoane mobile?</b>A fost oferit un raport al analiștilor de la Gartner cu privire la industria telefoanelor mobile pe 2011. Datele sunt interesante și încă odată se confirmă că a fost anul telefoanelor inteligente sau al smartphone-urilor. â…“ telefoane...

A fost oferit un raport al analiștilor de la Gartner cu privire la industria telefoanelor mobile pe 2011. Datele sunt interesante și încă odată se confirmă că a fost anul telefoanelor inteligente sau al smartphone-urilor. â…“ telefoane vândute în 2011 pot fi catalogate drepr smartphone.

Să vedem care este market share-ul pe 2011 la nivel mondial:

Companie2011 în milioane unitățiMarket share2010 în milioane unitățiMarket share
Nokia422,423.8%461,328.9%
Samsung313,917.7%28117.6%
Apple89,25%46,52.9%
LG86,34.9%114,17.1%
ZTE86,33.2%29,61.9%
Research In Motion51,52.9%49,63.1%
HTC43,22.4%24,61.5%
Huawei40,62.3%23,81.5%
Motorola40,22.3%38,52.4%
Sony Ericsson32,51.8%41,82.6%
Altele59733.7%485,430.4%
Total1.774100%1.596100%

Pe baza datelor oferite mai sus se poate concluziona:

1. Nokia a avut un an slab și a reușit performanța negativă de pierde 5% procente din piață într-un singur an. O scădere cu 40 de milioane unități nu are cum să nu fie remarcată.

2. Samsung a avut un an bun și în 2012 s-ar putea să întreacă Nokia și în număr de telefoane mobile comercializate.

3. Apple a crescut foarte mult. Și-a dublat market share-ul, iar oferta sa este formată din doar trei telefoane: iPhone 3GS, iPhone 4 și iPhone 4S.

4. Huawei și ZTE au performat în 2011 și asta mai ales pentru că piața chineză, locul lor de origine, a cunoscut un adevărat boom. Acum au planuri de extindere în Europa, SUA, etc.

5. Research In Motion cu linia sa de telefoane BlackBerry se menține, mă așteptam la o scădere mai mare. Poate că în 2012 se va vedea și mai bine acest trend descendent.

6. LG a cunoscut o scădere drastică. Au ales să dezvolte mai multe telefoane inteligente și telefoanele de duzină să treacă în plan secund. Sony Ericsson are o cădere și mai mare.

7. HTC a punctat serios în 2011, dar sunt întrebări legate de evoluția în 2012.

Și procentele din piață pentru sistemele de operare mobile în Q4 2011:

Sistem de operareMilioane unități în Q4 2011Market share %Milioane unități în Q4 2010Market share%
Android75,950.9%30,830.5%
iOS35,423.8%1615.8%
Symbian17,411.7%32,632.3%
Research in Motion13,18.8%14,714.6%
Bada3,12.1%22%
Microsoft2,71.9%3,43.4%
Altele1,160.8%1,41.5%
Total149,04100%101,15100%

Se poate observa cât de mult a coborât Symbian, 50% mai puțin față de trimestrul similar din 2010. Nici Microsoft nu o duce mai bine care la fel a coborât destul de mult, iar ambițiile lor sunt ridicate. Au reușit contraperformanța de a se clasa pe ultimul loc, în spatele Bada dezvoltat de către Samsung.

Android a crescut precum Făt-Frumos și dețin 50% din piață, este enorm. iOS de la Apple se apropie de 25% și combinat: Android + iOS se ridică la 75%. Este o luptă în doi, Microsoft este outsider complet.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×