Iată cum se mişcă mecanismele optice ale camerei lui Samsung Galaxy S9; JerryRigEverything face o disecţie amănunţită (Video)

1.079 ori
<b>Iată cum se mişcă mecanismele optice ale camerei lui Samsung Galaxy S9; JerryRigEverything face o disecţie amănunţită (Video)</b>Printre cele mai însemnate upgrade-uri aduse lui Samsung Galaxy S9 avem și camera foto principală ce dispune de o diafragmă cu deschidere variabilă. Putem astfel schimba aperatura manual în funcție de condițiile de luminozitate și avea

Cu doar câteva zile în urmă îl vedeam pe Samsung Galaxy S9+ disecat de către iFixit, care ne-a arătat că telefonul nu e deloc uşor de reparat. Acum JerryRigEverything revine cu propria disecţie, dar acum în faţa camerei şi pentru modelul mai mic, S9. Cu această ocazie aflăm în detaliu cum funcţionează de fapt mecanismul său de diafragmă variabilă, cel al camerei.

Galaxy S9

Camera lui S9 este promovată cu sloganul "Camera Reimagined" şi Samsung are toate motivele să se laude, oferind un mecanism optic aşa cum mai degrabă DSLR-urile au şi nu telefoanele. Deja S9+ e masculul alpha al topului DxOMark, deci optica e de top. Vedeta este senzorul principal de 12 megapixeli cu obiectiv cu diafragmă variabilă. Acest obiectiv integrează o lamă metalică circulară, ca un inel, care se extinde şi se contracta pentru a face trecerea între deschiderile de diafragmă F/1.5 şi F/2.4.

Galaxy S9

Inelul este operat cu o pensetă şi un cutter de Jerry pentru a ne demonstra modul în care funcţionează. YouTuberul a scos şi lentila pentru a ne prezenta mecanismul de captură a luminii. Un switch magnetic atrage un şurub, iar o mini bobină este la rândul său implicată. Toate pentru acea expandare şi contractare a inelului metalic mai sus menţionat. Sistemul aminteşte de cel folosit de DSLR-uri, doar că acolo sunt folosite multiple "lame" dispuse ca într-un soi de ventilator şi cu multiple sub-reglaje. Să nu vă mire dacă abordarea Samsung e copiată de rivali în 1-2 ani.

Şi ca o menţiune secundară, de vreme ce spatele din sticlă al lui S9 e foarte greu de înlocuit, JerryRigEverything a implementat un mod special pentru spate, care e transparent şi ne lasă să vedem componentele de la interior.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×