Light şi Sony vor realiza împreună module foto cu multipli senzori optici; Vin telefoanele cu 16 camere!?

784 ori
<b>Light şi Sony vor realiza împreună module foto cu multipli senzori optici; Vin telefoanele cu 16 camere!?</b>Ne declaram surprinşi şi şocaţi de cele 16 camere de pe dispozitivul Android Light L16 din 2015, iar apoi aflam că e în pregătire şi un telefon Light cu 9 camere în 2018. Nimic nou de atunci, iar acum aflăm că Sony şi Light colaborează pentru

Ne declaram surprinşi şi şocaţi de cele 16 camere de pe dispozitivul Android Light L16 din 2015, iar apoi aflam că e în pregătire şi un telefon Light cu 9 camere în 2018. Nimic nou de atunci, iar acum aflăm că Sony şi Light colaborează pentru realizarea de soluţii optice pentru mobile.

E la modă în ultimii ani să vedem parteneriate între nume mari din optică şi producători de telefoane. Huawei are Leica, Nokia are Zeiss, iar RED a intrat la rândul său în zona Mobile. Acum Sony şi Light au anunţat un parteneriat. Light este o firmă din California, specializată în imagistică computaţională şi având Leica drept investitor.

Pe viitor Light va folosi senzori Sony în modulele sale, care includ un număr mare de camere, chiar mai mare decât vom vedea pe Nokia 9 Penta Lens. Rezultatul va fi un modul foto destinat flagshipurilor Android cu 4+ camere. Sony este furnizorul numărul 1 de senzori foto smartphone, obţinând profituri impresionante din această zonă.

În acest moment avem telefoane cu 3 şi 4 camere pe piaţă, iar după MWC 2019 vom avea modele cu 5 camere. Dorinţa este de a ajunge la performanţele unui DSLR şi la rezoluţii uriaşe (se discută de un senzor de 58 MP pentru Xperia XZ4), detalii ample, focalizare şi adâncime de câmp perfectă (Time of Flight 3D ajută). Sunt multiple încercări de evoluţie în zona optică acum, între periscopul cu zoom hibrid 10X  Oppo, telefonul RED şi experimentele Zeiss/ Nokia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×