Microsoft ar putea investi 70 milioane de dolari În Cyanogen, companie ce pregătește un ecosistem propriu care să oprească dominația Google asupra Android

Autor:  | Publicat în:  Cyanogen 743 ori
<b>Microsoft ar putea investi 70 milioane de dolari În Cyanogen, companie ce pregătește un ecosistem propriu care să oprească dominația Google asupra Android</b>După un raport sosit în presă anul trecut în luna august, material ce sugera faptul că nume mari din industrie ca și Microsoft, se arată interesate de un posibil plan de investiții în startup-ul Cyanogen, astăzi cei de la Wall Street Journal...

După un raport sosit în presă anul trecut în luna august, material ce sugera faptul că nume mari din industrie ca și Microsoft, se arată interesate de un posibil plan de investiții în startup-ul Cyanogen, astăzi cei de la Wall Street Journal revin cu noi informații despre decizia luată de gigantul IT.

Astfel, ni se dezvăluie că Microsoft va investi în jur de 70 milioane de dolari în Cyanogen, acesta urmând a avea rolul unui investitor relativ mic. De asemenea, se pare că pe lângă Microsoft mai sunt prezenți și alți investitori care împreună cu Cyanogen și-au arătat interesul de a reduce controlul pe care Google îl are asupra sistemului de operare Android.

Planul Cyanogen este acela de a dezvolta o versiune proprie a sistemului de operare Android fără ca Google să aibă dreptul de a impune restricții cu privire la aplicațiile standard ce trebuie instalate din fabrică, printre acestea regăsindu-se motorul de căutare Google, platforma socială Youtube, cât și magazinul de aplicații Play Store.

O companie actuală ce vinde pe piață astfel de produse Android fără ca aplicațiile Google să fie întâlnite în pachetul software, este Amazon. Acesta din urmă ne-a adus pe piață atât tablete, cât și un smartphone care rulează o versiune proprie de Android denumită Amazon Fire OS și conține un magazin de aplicații dedicat. Prin intermediul unei astfel de platforme, Amazon își poate promova serviciile în mod direct.

O asemenea caracteristică ar putea-o avea în vedere și Microsoft, companie care și-ar putea introduce motorul de căutare Bing din start pe telefoane odată cu dezvoltarea unei astfel de versiuni de Android, modalitate prin care expunerea Bing va crește. Ni se aduce la cunoștiință și faptul că în acest moment Cyanogen are la dispoziție o echipă voluntară formată din 9.000 dezvoltatori software care lucrează la o versiune Android personalizată.

De asemenea, după cum am aflat săptămâna trecută, Cyanogen intenționează să își lanseze propriul magazin de aplicații în maxim 18 luni, urmând ca ecosistemul ce nu va depinde de Google să fie lansat în 3-5 ani. Kirt McMaster, directorul executiv Cyanogen, a declarat totodată că sunt pregătiți pentru preluarea Android direct din mâinile celor de la Google.

Aflăm că Cyanogen a strâns până acum fonduri de 100 milioane de dolari, sumă necesară pentru dezvoltarea acestui OS propriu. Rămâne de văzut în ce măsura va beneficia Microsoft din acest parteneriat, un lucru fiind sigur, acela că Microsoft se gândește și la variante secundare în probabilitatea în care Windows 10 Mobile nu va reuși să aducă mai mulți consumatori către acest OS (cotă actuală WP - 3%).

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×