Aşa arată telefonul Microsoft Lumia cu ecran edge to edge din 2014, care nu va mai vedea lumina zilei vreodată

3.997 ori
<b>Aşa arată telefonul Microsoft Lumia cu ecran edge to edge din 2014, care nu va mai vedea lumina zilei vreodată</b>Acum că am aflat că Windows 10 Mobile a primit ultimul cui în coşciug, e momentul pentru unul dintre foarte multele terminale anulate de la Microsoft să apară în faţa camerelor. Am văzut până acum smartphone-uri precum celebrul McLaren sau Lumia 960..

Acum că am aflat că Windows 10 Mobile a primit ultimul cui în coşciug, e momentul pentru unul dintre foarte multele terminale anulate de la Microsoft să apară în faţa camerelor. Am văzut până acum smartphone-uri precum celebrul McLaren sau Lumia 960 apărând pe web, dar şi tableta Lumia 2020, plus smartwatch-ul Moonraker. Acum luăm contact cu primul telefon edge to edge al celor de la Microsoft, prezentat în imaginile de mai jos.

Cei de la Windows Central au pus mâna pe prototipuri ale terminalului, care s-a metamorfozat dintr-un proiect promiţător în low-end-ul Lumia 435. Cumva nici muchiile ecranului nu au fost păstrate, ceea ce e bizar. Prototipul se numea "Vela" în timpul dezvoltării şi se dorea a fi un  terminal cu adevărat special, dar tot low-end. Idealul pentru Microsoft era ca în anul de graţie 2014 să ne ofere primul telefon Windows cu toată zona frontală ocupată de ecran.

Se ţintea un preţ sub 200 de dolari, dar totul a fost anulat şi proiectul reconvertit în banalul Lumia 435. Microsoft a produs totuşi câteva prototipuri, care au ajuns şi la Windows Central. În perioada dezvoltării rula Windows Phone 8.1 şi avea un ecran de 5 inch cu rezoluţie 720p. Primea şi procesor Qualcomm Snapdragon 200, 4 GB stocare şi 1 GB RAM. Măsura 9.25 mm în grosime şi avea o baterie de 1800 mAh.

Designul era cu siguranţă deosebit faţă de telefoanele vremii, fiind minimalist, poate chiar futurist aş zice, mai ales la 200 de dolari sau mai puţin de atât. Singura muchie cu adevărat groasă este cea inferioară, în rest totul e foarte îngust. În mod inedit tot jos se afla şi camera frontală şi în 2014 acest model avea un screen to body ratio fantastic de 79%, depăşind chiar şi Sharp Aquos Crystal, care practic a inaugurat ideea de edge to edge.

Testele Windows Central au arătat că ecranul este destul de luminos şi clar şi că unghiurile de vizualizare sunt largi. Nu prea înţelegem de ce proiectul a fost anulat, dar având în vedere birocraţia şi elementul Kafka, care a dominat Microsoft atât de mulţi ani, orice era posibil pe atunci.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×