Nokia renunta la Symbian, foloseste Maemo OS pe smartphone-urile din seria N

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.769 ori
<b>Nokia renunta la Symbian, foloseste Maemo OS pe smartphone-urile din seria N</b>Nokia tocmai a anuntat in cadrul unui eveniment oficial ca intentioneaza sa renunte la Symbian OS, in favoarea lui Maemo OS, cel putin in cazul smartphone-urilor din seria N. Aceasta tranzitie va avea loc pana in 2012, conform oficialilor companiei...

Nokia tocmai a anuntat in cadrul unui eveniment oficial ca intentioneaza sa renunte la Symbian OS, in favoarea lui Maemo OS, cel putin in cazul smartphone-urilor din seria N. Aceasta tranzitie va avea loc pana in 2012, conform oficialilor companiei finlandeze.

Asta nu inseamna ca pana in 2012 nu vor mai aparea telefoane din seria N cu Symbian la bord, dar incepand cu acel an, Symbian OS va fi exclusiv folosit pe terminale din seria X si E. Maemo 5 se va ocupa de modelele high end din seria N, iar Nokia a tinut sa reaminteasca tuturor ca isi pastreaza fidelitatea fata de Symbian, in cazul in care existau dubii.

Orice ar spune oficialii Nokia, noi cunoastem realitatea: Symbian OS este inca un sistem de operare destul de popular, dar invechit si cu o cota de piata care scade de la o luna la alta, in special din cauza lui Android si iPhone OS. Isi va "sapa" Nokia propria creatie prin intermediul lui Maemo?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×