Numere de telefonie fixa din 10 cifre, din mai 2008

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 994 ori
<b>Numere de telefonie fixa din 10 cifre, din mai 2008</b>Vom adopta noul sistem de numere de telefonie fixa formate din 10 cifre, din data de 3 mai 2008, conform autoritatilor din domeniu. Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a mentionat faptul ca din 2008 va trebui...

Vom adopta noul sistem de numere de telefonie fixa formate din 10 cifre, din data de 3 mai 2008, conform autoritatilor din domeniu.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a mentionat faptul ca din 2008 va trebui sa formam numerele locale plus prefixul judetean pentru a apela un alt abonat al serviciilor de telefonie fixa. Astfel vor fi utilizate exclusiv numere nationale, fiind eliminate cele locale, intr-un sistem modern. Numerele scurte vor suferi de asemenea modificari, facandu-se acum diferenta intre cele de serviciu public la nivel national si cele de interes la nivel local.

Aceasta modificare presupune adaugarea cifrei 1 inaintea numarului folosit la ora actuala, in cazul numerelor cu importanta nationala si a indicativului de arie geografica in cazul serviciilor de interes local. Numarul unic folosit in cazuri de urgenta, 112 va ramane neschimbat. Vom face aceasta trecere in 2 etape, in perioada 3 mai - 31 iulie 2008, fiind disponibile atat varianta veche, cat si noua varianta a numerelor mentionate, urmand ca apoi sa se faca trecerea definitiva la noul sistem pana in luna septembrie a anului viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×