5 camere sunt mai bune decât 3; Revine telefonul Nokia cu 5 camere în zvonuri şi o fotografie reală

3.091 ori
<b>5 camere sunt mai bune decât 3; Revine telefonul Nokia cu 5 camere în zvonuri şi o fotografie reală</b>După o lungă perioadă de absență din zona zvonurilor, iată că acel prim smartphone Nokia cu mecanism foto Penta Lens revine în ecuație și nu oricum ci chiar printr-o fotografie reală. Vedem aici un setup foto deosebit ce include 5 senzori foto

La început de an ne răcoream şi luam o pauză de la zvonuri despre Galaxy S9 cu informaţii despre un telefon Nokia Penta Lens. Adică un telefon cu 5 camere. El a fost dat dispărut apoi vreo 6 luni şi revine acum cu o răzbunare: o aparentă primă imagine reală.

Nokia Penta Lens

La ora actuală sunt la modă camerele triple, între Huawei P20 Pro care e încă pe primul loc în DxOMark, Oppo R17 Pro şi OnePlus 6T, care ar avea tot 3 camere. Nokia ar fi lucrat deja de un an la un telefon cu 5 camere în spate, care va intra în producţia de masă la mijlocul anului viitor şi va fi lansat în a doua parte a anului viitor. Judecând după imaginea proaspăt scăpată, avem aici 3 camere verticale şi două orizontale, cu bliţ LED plasat în dreapta.

Nokia Penta Lens

Setupul de camere arată ca o navă din jocurile de pe vremea lui Tyrian, cele arcade 8 sau 16 bit. Evident vom avea mecanisme Zeiss, revine şi brandingul Pureview din ce am auzit, iar în mod interesant se remarcă şi logo-ul Android One pe terminal, deci s-ar putea ca dotările să fie mai degrabă high midrange în afară de cameră. Sau am putea avea o serie de telefoane, unele cu dotări de flagship şi altele midrange, toate din gama Penta Lens. La un moment dat se zvonea ca mecanismul camerei ar avea obiective rotative în jurul a două camere de fapt.

Sursele din interiorul HMD afirmă că producţia de test a telefonului începuse încă din decembrie 2017, deci se lucrează abitir la device de ceva vreme. În aprilie 2018 a început o producţie limitată, dar compania tot nu e sigură când şi dacă lansează telefonul.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×