Rockchip pregătește un procesor ARM Cortex A12 quad core, disponibil pe viitoarele tablete de buget

Autor:  | Publicat în:  Rockchip 787 ori
<b>Rockchip pregătește un procesor ARM Cortex A12 quad core, disponibil pe viitoarele tablete de buget</b>Acum că Mediatek e pe val, de vreme ce pregătește un procesor 8 core și chipseturile sale sunt tot mai adoptate de producătorii de tablete și telefonae, e momentul ca rivalii săi să se trezească. Primul care reacționează este Rockchip,...

Acum că Mediatek e pe val, de vreme ce pregătește un procesor 8 core și chipseturile sale sunt tot mai adoptate de producătorii de tablete și telefonae, e momentul ca rivalii săi să se trezească. Primul care reacționează este Rockchip, anunțând un CPU quad core ARM Cortex A12 sub numele de cod RK32xx.

Rockhip s-a remarcat prin producția de procesoare ieftine dar puternice pentru tablete, televizoare, set top box-uri și handseturi. O reputație deosebită o are RK3188, unul dintre cele mai rapide chipuri ARM Cortex A9 de pe piață. Următoarea generație este RK32xx, un ARM Cortex 12 care va sosi în 2014, cu GPU Mali T-624 și suport Open GL ES 1.1/2.0 și DirectX 11.

Procesorul e a bazat pe procesul de producție de 28 nm și vine cu suport pentru memorie dual channel DDR3, DDR3L, LPDDR3 și LPDDR2. Același CPU oferă suport pentru rezoluție a ecranului de până la 3840 x 2160 și suporta decodare video mulți format 4K. RK32xx este un procesor quad core de 1.8 GHz și ne așteptam să vedem primele terminale cu acest CPU în trimestrul 2 al anului 2014.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×