Romania, sanctionata de UE pentru desfiintarea/reorganizarea autoritatii de reglementare a telecomunicatiilor

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.312 ori
<b>Romania, sanctionata de UE pentru desfiintarea/reorganizarea autoritatii de reglementare a telecomunicatiilor</b>Reprezentantii Comisiei Europene au anuntat ca astazi, 29 ianuarie, la ora Romaniei 13:00 ar putea initia procedura de infringement, care semnalizeaza o incalcare a Tratatului UE. Aceasta problema a fost cauzata de interventia statului in independenta...

Reprezentantii Comisiei Europene au anuntat ca astazi, 29 ianuarie, la ora Romaniei 13:00 ar putea initia procedura de infringement, care semnalizeaza o incalcare a Tratatului UE. Aceasta problema a fost cauzata de interventia statului in independenta autoritatii de reglementare a telecomunicatiilor in 2008.

Aflam in luna septembrie a anului trecut ca ANRCTI fusese desfiinta, dupa ce Tariceanu il eliberase pe seful sau, Dan Georgescu din functie, numindu-l pe Liviu Nistoran in locul sau. A existat chiar un moment in care Curtea de Apel a anulat suspendarea lui Dan Georgescu, Autoritatea avand 2 sefi, fapt care a contribuit la desfiintarea ANRCTI, devenita ulterior ANC (Agentia Nationala de Comunicatii), prin reorganizare.

UE si-a manifestat imediat nemultumirea fata de aceste modificari, prin intermediul unei scrisori urgente trimise de catre comisarul european Viviane Reding ministrului roman al comunicatiilor, Karoly Borbely. In scrisoare se cereau lamuriri in legatura cu destituirea lui Dan Georgescu si desfiintarea ANRCTI. Karoly Borbely a justificat decizia printr-o scrisoare, in care a raspuns intrebarilor doamnei Reding, afirmand ca reorganizarea ANRCTI era necesara si urgenta si nu s-a incalcat independenta acestui organism.

De asemenea, ministrul comunicatiilor a precizat ca ANC este mai utila in lupta cu fraudele pe Internet si managementul resurselor Internet din Romania, plus combaterea spamului telecomunicational si a phishingului. Viviane Reding pare ca nu a fost convinsa de declaratiile ministrului, de vreme ce a afirmat recent ca operatorii vor ezita sa investeasca in Romania, tara in care seful Autoritatii nationale de reglementare a telecomunicatiilor a fost dat afara de 2 ori in 3 ani.

Sursa: Frontnews.ro

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×