Samsung brevetează un smartphone cu ecran holografic capabil de afișare a imaginilor 3D "în aer"

1.651 ori
<b>Samsung brevetează un smartphone cu ecran holografic capabil de afișare a imaginilor 3D "în aer"</b>După o lungă perioadă în care la ordinea zilei au fost brevetele pentru smartphone-uri pliabile iată că astăzi vedem ceva diferit și anume un brevet pentru un telefon ce aduce ecran holografic. Invenția de față aparține celor de la Samsung

După o lungă perioadă în care la ordinea zilei au fost brevetele pentru smartphone-uri pliabile iată că astăzi vedem ceva diferit și anume un brevet pentru un telefon ce aduce ecran holografic. Invenția de față aparține celor de la Samsung și este menită să ne dezvăluie chiar și mecanismul din spatele sistemului capabil de a afișa imagini 3D steroscopice "în aer".

Brevet Samsung

Pe seama informațiilor dezvăluite în acest brevet publicat la data de 29 noiembrie 2018 aflăm modalitate prin care o asemenea imagine 3D poate fi proiectată în aer. Sistemul implică un grup de micro-lentile dispus pe o suprafață frontală a display-ului care conține un modulator de lumină spațială ce asigură că holograma este reprodusă corect și care mai apoi este proiectată ca un fascicul de lumină în exteriorul ecranului.

La mijloc se află și un filtru, iar folosindu-se intervenția luminii se poate realiza astfel o imagine holografiă de înaltă calitate. Cei de la letsgodigital.com care au descoperit brevetul de aici ne spun că patentul este unul tehnic în care este descrisă în detaliu funcționarea fiecărei microlentile, a filtrelor și a plăcii de ghidare a luminii.

Pe seama acestor informații ne convingem de faptul că tehnologia de holograme propusă aici de Samsung va fi complet diferită față de ce oferă Red Hydrogen One, telefon care arată imagini 3D doar pe ecran, nu și în aer. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×