TOP 10: Telefoane pe anul 2011 În viziunea lui Emil Dragotă

4.889 ori
<b>TOP 10: Telefoane pe anul 2011 În viziunea lui Emil Dragotă</b>V-am oferit în ultimele luni și un top lunar în care am încercat să listez cele mai bune telefoane mobile aflate în oferta magazinelor online din România. Cel pe luna octombrie îl găsiți aici și vedeți câte discuții a stârnit. Topul făcut...

V-am oferit în ultimele luni și un top lunar în care am încercat să listez cele mai bune telefoane mobile aflate în oferta magazinelor online din România. Cel pe luna octombrie îl găsiți aici și vedeți câte discuții a stârnit.

Topul făcut acum include și telefoane ce urmează a intra în țara noastră în zilele următoare și nu se bazează doar pe experiențe hands-on de mai scurtă sau lungă durată. Este destul de greu să faci o ierarhie care să fie pe placul tuturor. Normal că aplic o doză mare de subiectivism. Un telefon perfect trebuie să îmbine un hardware de top cu partea software. Telefoanele cu WP7 arată că este suficient și un procesor single core pentru o experiență fluentă și browsing în viteză.

10. HTC Titan

Pret HTC TitanL-am văzut de curând și mi-a plăcut. O să vină vreun cârcotaș și o să spună că este uriaș cu cei 4.7 inch ai săi, dar și Galaxy Nexus este prin apropiere cu 4.65 inch. HTC Titan este cel mai puternic smartphone cu Windows Phone 7.5 Mango. Devine și o alternativă la smartblet-urile în genul Samsung Galaxy Note. HTC produce telefoane cu atenție maximă la detaliu și se vede experiență acumulată de-a lungul anilor. Se mai punctează și efectul de uimire pe care-l creează.

9. Nokia N9

Pret Nokia N9Nu ocupă un loc mai în față datorită faptului că MeeGo nu are suport extins din partea finlandezilor și nici măcar un viitor. Place ca design și efectul swipe dă dependență. Plus că au pus și un hardware de top: procesor de 1 GHz, 1 GB RAM, accelerator grafic PowerVR SGSX530. Majoritatea celor care l-au testat au spus că este un produs care devenea hit instant în 2009 sau în 2010, dar în 2011 este nevoie de un sistem de operare matur și nu doar de un exercițiu de stil. Vom vedea în 2012 dacă Nokia va porta nu numai designul ci și efectul de swipe pe telefoanele sale cu Windows Phone 7.

8. LG Optimus 3D

Pret LG Optimus 3DSingurul telefon 3D care se strecoară în top. Abia ce a primit 2.3 Gingerbread, dar LG spune că în 2012 vor porta și ICS pe primul smartphone dual-core 3D din lume. LG a început tare și și-a propus multe cu Optimus 2X și 3D. S-au grăbit atât de tare că le-au lansat cu 2.2 FroYo, iar 2.3 Gingerbread a fost promis și s-a lăsat așteptat până la sfârșit de 2011. LG Optimus 3D uimește prin capacitățile sale în a fotografia stereoscopic și prețul nu este deloc rău.

7. HTC Sensation

Pret HTC SensationL-am privit critic până când mi s-a oferit ocazia să-l testez. Stă mai bine în mână decât SGS îI și cei 1.1 GB ROM s-au dovedit ok, instalasem peste 50 de aplicații și mai era ceva spațiu. Aduce și Sense 3.0. înclin să cred că era mai bine fără Sense, deși o parte din experiența HTC pe Android se leagă de această interfață. A început să devină prea solicitantă din punct de vedere hardware și la 3.5 au promis că va consuma mai puțin și va ajunge și pe telefoane single core.

6. HTC Sensation XE

Pret HTC Sensation XEUn HTC Sensation cu tehnologie Beats Audio, un procesor tactat la 1.5 GHz și 4 GB spațiu de stocare plus microSD. Nu l-am văzut la lucru, dar abia aștept să ajungă. Nu știu sigur dacă căștile celebre sunt incluse în pachet. Am înțeles că ar avea un death grip și pierde semnalul. Sper să fie un caz izolat și nu o generalizare. Nu am găsit prea multe detalii în acest sens. Precizez încă o dată că nu l-am testat și m-am uitat doar peste partea hardware și peste galeriilor foto și recenziile video găsite online.

5. Motorola Droid RAZR

Pret Motorola Droid RAZRDacă aducea ICS din start intra în top 3. Arată senzațional și înțeleg că primele exemplare sunt și în țara noastră prin quickmobile.ro și evomag.ro. Cererea este mare. Motorola a ajuns sub sceptrul Google și cu siguranță că vor ieși telefoane de top din portofoliul său. Droid RAZR promite mult și sunt curios cum este să ții în mână o carcasă cu fibre din kevlar. Sper că nu doar grosimea să dea efectul de uimire cât și calitatea fabricației. M-aș fi bucurat dacă versiunea chineză de 13 megapixeli cu ecran HD venea direct și nu cea de 4,3 inch cu qHD și cameră de 8 Megapixeli.

4. Nokia Lumia 800

Pret Nokia Lumia 800Aduce designul pus și pe N9 cu un sistem de operare mai matur - Windows Phone 7.5. Procesorul tactat la 1.4 GHz, cameră de 8 Megapixeli. Nokia speră să fie hit de vânzări și eu zic că are toate atuurile. Designul și calitatea fabricației este fără reproș, numai să vedeți cum este montat la milimetru acel display AMOLED. Nokia și Microsoft au făcut o treabă bună și dacă prețul va mai coborî s-ar putea să se impună în liga super-smartphone-urilor. Lumia 800 punctează la: design, performanțe, cameră foto. Ar mai fi de lucru pe la baterie și managementul consumului de energie.

3. Samsung Galaxy S II

Pret Samsung Galaxy S IIUnul dintre cele mai bune smartphone-uri în 2011. I se poate reproșa rezoluția de doar 480x800 pixeli pe 4.3 inch. Ar mai fi consumul accelerat al bateriei, dar performanțele oferite în testele de benchmark sunt uimitoare. Aduce un display SuperAMOLED Plus de-a dreptul fabulos, performanțe de top, o cameră foto care știe să și filmeze la 1080p, greutate și grosime redusă. Capacul bateriei este făcut dintr-un plastic inestetic și strigă armonia generală a smartphone-ului plus interfața TouchWiz ajunsă la versiunea 3.0 care mi-aș dori să dispară, prefer un Android pur în dăuna sa.

2. iPhone 4S

Pret iPhone 4SSe vinde ca pâinea caldă și stocurile se epuizează rapid. Nu are cel mai puternic hardware, dar pentru un utilizator average nici nu trebuie. Se mișcă bine, bateria nu mai este așa rezistentă ca la iPhone 4, dar sunt peste 500.000 de aplicații care te așteaptă. Integrează cel mai puternic GPU din piață. Nu uitați că pentru acest telefon datorită volumelor fabuloase de vânzări se vor concepe aplicații optimizate în genul Infinity Blade îI care acum face furori în App Store. în Android Market nu am dat de aplicații concepute exclusiv pentru dual-core, poate doar în Tegra Zone, dar nu am apucat să văd dacă merge și pe Optimus 2X și nu doar pe tabletele HoneyComb

1. Samsung Galaxy Nexus

Pret Samsung Galaxy NexusNu cred că exagerez dacă spun că a generat zeci de mii de discuții. V-am adus în premieră mondială: imagini, clip hands-on cu Samsung Galaxy Nexus și screenshots din Android 4.0. Este un developer phone ce nu va fi deloc ieftin, dar vei ști că minim 1 - 2 ani de zile primești cele mai noi versiuni de soft ale Android. îl dă în spate camera de 5 Megapixeli, dar pentru mine este ok și nu mă interesează foarte mult ce oferă un smartphone din acest punct de vedere. îl văd ca un smartphone ce încununează experiența Android de până acum și dacă bugetul mi-ar permite l-aș achiziționa fără nicio ezitare.

Aștept opiniile voastre cu maxim interes.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×