Top 10 telefoane pe anul 2011: viziunea lui Szilárd-Erwin Szőgyenyi

5.035 ori
<b>Top 10 telefoane pe anul 2011: viziunea lui Szilárd-Erwin Szőgyenyi</b>A fost un an bun! V-am relatat încă de la începutul lui 2011 despre lansările celor mai importante branduri din domeniul telefoniei, direct de la Barcelona, prin intermediul lui Zsolt Tamassy. A urmat o serie aproape incredibilă de 46 de recenzii...

A fost un an bun! V-am relatat încă de la începutul lui 2011 despre lansările celor mai importante branduri din domeniul telefoniei, direct de la Barcelona, prin intermediul lui Zsolt Tamassy. A urmat o serie aproape incredibilă de 46 de recenzii video realizate de către Alexandru Stănescu (și încă nu s-a terminat anul), iar cireașa de pe tort o constituie clar prezentarea în premieră mondială pe Mobilissimo a lui Samsung Galaxy Nexus.

în acest context e greu să alcătuiesc un Top 10 obiectiv, mai ales că am o afinitate față de Google și produsele sale, necontestând în schimb produsele celorlalți concurenți din acest domeniu. Ca urmare, priviți topul meu ca unul personal, unul cu o doză destul de mare de subiectivism. Oricum, veți avea ocazia să participați la votul finalului de an, care va desemna democratic (dacă se poate spune așa), cel mai bun telefon al lui 2011.

Să încep deci!

10. Samsung Galaxy Note

Pret Samsung Galaxy NoteEste un Galaxy S II mai mare, prea mare pentru ceea ce numesc eu telefon, deși în ultima vreme am început să mă împac cu ideea că telefoanele sunt OK și peste diagonală de 4”. Intră în top doar prin prisma faptului că telefonul vine cu un stylus revoluționar ce l-am prezentat în recenzia noastră și pentru că e într-adevăr util pentru cei care au au nevoie de un device pe care să ia rapid notițe.

9. LG Optimus 3D

Pret LG Optimus 3DPrimul telefon 3D lansat la scară mondială ocupa doar locul nouă, pentru că experiența 3D fără ochelari pe telefoane încă nu este într-atât de bună percum ne-am fi așteptat. Optimus 3D dealtfel e un telefon complet din punct de vedere hardware, îi lipsește însă look-ul original, trece neobservat dacă îl lași pe masă, lumea îl va ignora în comparație cu un iPhone, Droid RAZR, N9, ChaCha sau Galaxy Nexus de exemplu.

8. Nokia Lumia 800

Pret Nokia Lumia 800Departe de mine să contest calitățile lui Nokia Lumia 800, însă am trăit un sentiment de frustrare imediat ce l-am scos din cutie! De ce? Pentru că m-a dus cu gândul la plagiat, deși cu toții știm că acest lucru e imposibil, de vreme ce N9 e construit tot de către Nokia. Cu toate acestea, cum am spus, senzația a fost de fals, pentru că Nokia N9 - terminal care cu mici diferențe este identic din punct de vedre estetic și hardware cu Lumia 800, m-a cucerit de-a dreptul! în opinia mea MeGoo este peste Windows Phone ca și experiența de utilizator, totodată se mulează perfect pe acest design, ceea ce nu pot spune despre Mango. Lumia 800 intra totuși pe locul 8, pentru că e un telefon frumos și funcționează impecabil.

7. HTC Titan

Pret HTC TitanPe 7 intră un HTC, HTC Titan mai exact, un gigant care mi-a plăcut și care m-a făcut să mă joc câteva ore cu el, imediat ce l-am scos din cutie (se întâmpla extrem de rar acest lucru, credeți-mă)! în opinia mea este cel mai bun telefon cu Windows Phone din 2011, fotografiază și filmează excelent, nu am întâmpinat niciun fel de probleme cât l-am folosit, îl trage în jos însă sistemul de operare, care mai are loc de “mai bine”. Un mic exemplu legat de ce n-au rezolvat încă cei de la Microsoft, e ne-salvarea setărilor camerei, în momentul când indici că ai dori ca filmările să se facă în mod HD. Locul 7 deci!

6. Motorola Droid RAZR

Pret Motorola Droid RAZRRAZR! Revenirea titanului! în momentul lansării lui V3, a fost cel mai dorit și original terminal de pe piață, toate acestea se întâmplau în 2004! Astăzi Droid RAZR este la fel de original (nu știu încă dacă e și dorit) cu cei doar 7,1 mm grosime, cu capacul spate cu inserții de fire de kevlar și cu designul futurist. Interfața Motoblur m-a surprins plăcut de acesta dată și pot spune cu mâna pe inimă că poate fi comparat ca și plăcere de utilizare cu Sense-ul HTC. Intră doar pe locul 6, pentru că prefer alte 5 telefoane pe primele locuri :)

5. HTC Sensation XE

Pret HTC Sensation XENu voi contesta niciodată că sunt fan HTC și aș fi dorit să împing mai în față acest brand, însă mi-e imposibil, având în vedere dotările hardware ale primelor 4 clasate, sau designul și experiența de utilizare a lui N9. Sensation XE este o versiune evoluată a lui Sensation, principalul său atuu este faptul că vine cu căști Monster de la Beats Audio și că integrează softul acestora pentru o audiție de excepție. Menționez și procesorul său, care e un upgrade față de Sensation, ce uneori prezenta lag în timpul utilizării. XE funcționează lin, fără probleme.

4. iPhone 4S

Pret iPhone 4SFiind “androider”, bineînțeles că nu pot fi și “fanboy” în același timp, însă niciodată nu am contestat meritele iPhone sau iOS, în ciuda faptului că acest telefon/sistem de operare nu îmi sunt deloc aproape ca și abordare a problemei. Cu toate acestea plasez iPhone 4S pe poziția 4 deoarece e poate cel mai rapid telefon din lume la ora actuală, cu o cameră excelentă și o experiență de utilizator îmbunătățită odată cu noutățile aduse de iOS5. Printre minusuri se numără designul de anul trecut și fragilitatea telefonului în contact cu podeaua.

3. Samsung Galaxy S II

Pret Galaxy S2Ar fi putut fi telefonul anului și în opinia mea, dacă n-ar fi fost lansate următoarele două terminale prezentate mai jos. Am făcut cunoștință cu SGS2 în februarie și l-am considerat la acel moment și încă mult timp după, cel mai bun telefon de pe piață. Cu o structură ultra subțire și ușoară, Galaxy S II aducea performanțe excelente prin al său procesor, memorie și cameră, fiind unul dintre cele mai vândute smartphone-uri din acest an. Reproșez celor de la Samsung doar lipsa originalității în ceea ce privește designul. Locul 3 deci!

2. Nokia N9

pret nokia n9în opinia mea cel mai frumos telefon de pe piața din 2011, întrece chiar și Sony Ericsson Xperia arc, deși chiar nu credeam că va fi posibil în momentul în care acesta din urmă a fost lansat. Nokia N9 însă nu primește locul 2 de la mine doar pentru faptul a cum arată, ci și pentru absoluta originalitate a sistemului de operare (MeeGo), care din păcate e în limbă de șarpe, încă nu se știe foarte sigur ce se va întâmpla cu acesta. Interfața Swipe e genială, rezolvarea multitaskingului este de departe cea mai elegantă și eficientă de pe vreun telefon, iar simplitatea dusă la extrem m-au făcut să-l clasez pe locul 2 în topul personal. Unii ar spune că: “da, dar e single core și există telefoane mult mai puternice...”. Eu spun că: “Ce contează? Telefonul se mișcă și funcționează impecabil!” Bravo!

1. Samsung Galaxy Nexus

Pret Galaxy NexusMy precious! Da, sunt sunt Gollum când vine vorba de acest telefon:)) Cine mă cunoaște, știe că am un Nexus One încă din primele luni, imediat după lansarea lui, și-mi iubesc telefonul! Android e platforma care strânge laolaltă absolut toate nevoile mele de comunicare, iar developerphone-ul Nexus aduce întotdeauna primul noutățile prin versiunea de OS tocmai lansată. Ca și “tech addict” e mierea de pe băț, muștarul de lângă mititei, banii din portofel și aș mai putea continua așa până mâine cu asemănări. Să mai spun că Mobilissimo.ro a reușit performanța de a pune mâna primul pe imagini, screenhot-uri și video cu acest telefon? și astea toate pe plan mondial de ne-au citat Engaget, Gizmodo, și alte sute de site-uri tech importante? Cum aș putea deci să fiu supărat pe Galaxy Nexus pentru că are doar camera de 5 megapixeli, sau că a avut un bug legat de volum!? Spun doar că: VREAU ACEST TELEFON!:)

Ca și încheiere menționez câteva handseturi care au ratat razant topul meu și pe care le apreciez și le recomand celor care doresc să le cumpere. Ele sunt LG Optimus Black, un telefon cu un ecran excelent și la un preț ce e mult sub cel real al telefonului. Sony Ericsson Xperia Arc S, al doilea cel mai frumos telefon din 2011, păcat de hardware-ul nu prea bun. și nu în ultimul rând de HTC ChaCha și Wildfire, două terminale destinate reprezentantelor sexului frumos, două telefoane pline de personalitate!

Vă recomand și topurile colegilor Alex, Radu și Emil, nu înainte însă de a vă reaminti că azi vom publica un top general în baza celor 4 deja publicate, astfel veți afla care 3 telefoane vor fi premiantele Mobilissimo în 2011. Totodată și nu în ultimul rând, azi lansăm sondajul de opinie care va desemna TELEFONUL ANULUI 2011, în baza voturilor voastre!

Mulțumesc că ați parcurs aceste rânduri, vă invit la comentarii!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×