Un balon de internet din proiectul Google Loon este disecat

954 ori
<b>Un balon de internet din proiectul Google Loon este disecat</b>Dacă în luna iunie aflam că cei de la Google pregătesc o tehnologie spectaculoasă&nbsp;(numită Google Loon)&nbsp;prin care vor să facă internetul accesibil în toate zonele greu accesibile, gen zonele rurale, unde conexiunea la internet lipsește...

Dacă în luna iunie aflam că cei de la Google pregătesc o tehnologie spectaculoasă (numită Google Loon) prin care vor să facă internetul accesibil în toate zonele greu accesibile, gen zonele rurale, unde conexiunea la internet lipsește cu desăvârșire, acum avem ocazia să vedem ce se ascunde în interiorul unui astfel de balon ce integrează o antenă WiFi pentru internet.

Inginerul Cyrus Behroozi ne prezintă în video-ul de mai jos o disecare a acestei antene pentru internet. Principalele 2 componente le constituie antena în sine și un modul radio. Acest design în formă de balon este unul simplu, dar ar putea veni sub mai multe forme în viitor, pe măsură ce apar noi prototipuri. Partea superioară a interiorului este compusă dintr-un disc reflectorizant, o pereche de antene paralele, așezate la câțiva centimetrii deasupra discului, și întâlnim și câteva cabluri ce sunt legate de radio.

Forma circulară a acestui dispozitiv determină modul în care semnalul se distribuie. A fost fabricat astfel încât semnalul să se distribuie în mod uniform indiferent de condițiile meteo. Principalul obiectiv al acestei tehnologii este acela de a distribui internet acolo unde populația nu îl poate accesa. Mai mult de â…” din populația globală nu are acces la internet.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×