Mobicast #211: Podcast/Videocast Mobilissimo.ro despre lansare Huawei P20 Lite timpurie, Galaxy S9+ recenzie finalizată şi preview Far Cry 5

1.152 ori
<b>Mobicast #211: Podcast/Videocast Mobilissimo.ro despre lansare Huawei P20 Lite timpurie, Galaxy S9+ recenzie finalizată şi preview Far Cry 5</b>A mai trecut o săptămână şi iată-ne cu ceva întârziere şi cu Mobicast 211. Podcastul şi videocastul săptămânal sare direct la versiunea 211, pentru că din lipsă de timp nu am reuşit să înregistrez video pentru Mobicast 210. Vă rămân dator cu el pe..

A mai trecut o săptămână şi iată-ne cu ceva întârziere şi cu Mobicast 211. Podcastul şi videocastul săptămânal sare direct la versiunea 211, pentru că din lipsă de timp nu am reuşit să înregistrez video pentru Mobicast 210. Vă rămân dator cu el pe săptămâna viitoare, când mă vedeţi şi la faţă în ediţia specială video. Între timp să ne concentrăm pe acest Mobicast 211, în care îl vedem pe Huawei P20 Lite lansat de nicăieri parcă, aflaţi că am finalizat şi recenzia lui Galaxy S9+ şi am testat şi Far Cry 5 devreme de tot. Toate acestea mai jos!

Începem cu rezumatul ştirilor săptămânii

1. Bizareria săptămânii este că Huawei P20 Lite a debutat pe plan european, deşi nimeni nu se aştepta. Chiar are decupaj în ecran, cameră duală, aspect 19:9 şi costă în jur de 370 de euro

2. Şi cu doar ore înainte de anunţarea lui Huawei P20 Lite au apărut şi unboxing-uri ale telefonului din Italia. E bizar că deşi italienii au întors telefonul pe toate părţile s-au ferit pe cât posibil să îi arate accesoriile. A apărut la magazine în Polonia şi Italia între timp

3. După ce Android 8.0 Oreo a ajuns pe Galaxy S8, S8+ şi Note 8, acum se extinde şi spre alte flagship-uri ale anului trecut. Un exemplu este Huawei P10, care a primit actualizarea în această săptămână, împreună cu P10 Plus

4. Dacă HTC U12 a tot scăpat, HTC U12+ este o figură nouă, dar aşteptată. Vine de la Evan Blass scăparea sa şi permiteţi-mi să fiu dezamăgit de modul în care arata telefonul şi mai ales de modul în care este integrată camera duală din spate. Yuck!

5. MediaTek a anunţat procesorul Helio P60, care debutează în China deocamdată. Are suport pentru ecrane 20:9, 8 nuclee şi performante midrange spre high end. Consumă cu 25% mai puţină energie decât Helio P30.

6.A mai debutat şi Huawei Nova 2 Lite, un telefon cu ecran de 5.99 inch şi dotări low midrange. Are procesor Snapdragon 430 şi camera duala în spate. Da senzaţia unui P20 Liţe şi mai Liţe

7. Fitbit a anunţat două noi purtabile, brăţara de fitness pentru cei mici Ace şi ceasul unisex Versa. Acesta din urmă da senzaţia unui Fitbit Ionic mai accesibil şi vine cu nouă platforma Fitbit OS 2.0 la bord

8. Donald Trump pune beţe în roate tranzacţiei Broadcom - Qualcomm, care are acum şanse aproape nule să se mai petreacă. În primul rând pentru că Qualcomm a fost acuzată de legături cu guvernul chinez, iar Trump nu apreciază deloc asta

9. Allview AVI primeşte noi actualizări, care îi permite să afişeze programul TV, reţete culinare, dar şi să permită apelarea mai eficientă la serviciile de urgenţă 112

10. Spotify a ajuns în ultima săptămână în România, de la preţul de 4.99 de euro pe lună. Oferă 35 de milioane de melodii şi serviciul de streaming muzical are şi varianta gratuită, cu reclame.

11.A mai sosit şi Huawei Honor 7C, care costă doar 115 euro şi aduce ecran 18:9, plus procesor Qualcomm la bord. Nu lipseşte camera duală din spate şi chipset-ul Snapdragon 450 nu e chiar rău.

12. Am făcut un test foarte interesant la Mobilissimo.ro, un vot în orb la care v-am supus câte 3 mostre realizate de 3 telefoane diferite, fără a vă spune care e care. Voi aţi ales pur şi simplu preferatul vostru la nivel vizual. Am aflat că Pixel 2 XL e apreciat noaptea, iar S8 se ţine bine

FAIL şi WIN

FAIL: Am înţeles că ar fi probleme cu producţia lui iPhone 8 Plus şi anume cu componentele care ajută la izolarea contra contactului cu apă. E bizar că partenerul Apple Wistron tot neagă, dar cu jumătate de gură. Probleme în paradis?

WIN: O funcţie care sosea odată cu Android Nougat este în sfârşit activată pe telefoanele noi Xperia. E vorba despre Seamless System Update, care împarte telefonul în 2 partiţii şi instalează noul Android pe o partiţie, în vreme ce telefonul e folosit normal cu partiţia principală şi OS-ul vechi. Dacă ceva merge prost reveniţi la partiţia cu OS-ul stabil.

Întrebări

Aţi fost super prolifici cu întrebările de pe forum de această dată. Am fost întrebat când va primi Galaxy S7 Edge Android 8.0 Oreo şi ce upgrade merită făcut de la un S7 Edge. Aţi vrut să aflaţi ce părere am despre bretoanele noilor telefoane Android şi de ce un telefon Doopro P2 se încarcă rapid până la 87% şi apoi prea lent. Am mai vorbit despre apariţia Spotify la noi şi cum eu prefera parcă Apple Music deocamdată.

M-aţi întrebat câte generaţii de console cred eu că vor mai apărea şi cum de nu a venit cineva cu un OS hibrid între iOS şi Android. M-aţi rugat să am invitaţi la Mobicast şi apoi aţi dorit să aflaţi când fac unboxing la telefoanele "Umy". Aţi întrebat dacă merită cumpărat Huawei Mate 10 sau HTC U11, dacă pot face un top săptămânal cu jocuri sau aplicaţii, întrebare la care am răspuns recomandând PUBG-ul cel nou şi fresh, în engleza de pe APK Pure.

Aţi vrut şi review la Nokia 7, Xperia XA2 şi să ştiţi când vine Oreo pe P9 Liţe 2017. La final am făcut o alegere între Razer Phone, OnePlus 5T şi iPhone X.

Diverse/Preview Far Cry 5

În această săptămână, cu 10 zile înainte de lansarea oficială a lui Far Cry 5, am avut ocazia să experimentez un preview al acestui titlu. Cei de la Ubisoft au fost destul de drăguţi să mă lase să îl încerc pe PS4. Am aflat povestea sa, detalii despre noul mod Arcade (editor de hărţi) şi info despre simpaticul urs Cheeseburger. Far Cry 5 se petrece în Montana, pe o amplă zonă muntoasă şi împădurită controlată de o sectă convinsă ce ne apropiem de apocalipsa.

Secta este patronata de Joseph Seed, un patriah carismatic, care aduce cu Matthew McConaughey. El a împărţit teritoriul acaparat de grupare cu fraţii şi sora sa. Fiecare are ceva special, astfel că se sora e specializată în otrăvuri şi plante, iar unul dintre fraţi îi antrenează paramilitar pe rednecks care sunt înscrişi în sectă. Evident totuşi sunt obsedaţi de arme şi al doilea amendament.

Pornim în misiune ca un ajutor de şerif care vrea să îl aresteze pe Seed. Găsim şi membri ai rezistenţei prin pădurile Montanei. Avem un prepper, care a tot strâns echipament pentru apocalipsa, un sniper, o fată numită Wess care e traumatizata şi genială cu arcul de săgeţi, plus ajutor din partea câinelui Boomer şi ursului Cheeseburger. Vom putea pescui, să mergem cu ATV-ul, să luăm cu asalt taberele sectei Eden's Gate, fie în mod stealth, fie guns blazing.

Există şi crafting, plus Perks, pe care le aplicăm atribuind puncte abilitaţilor noastre pentru upgrade. La început ne putem personaliza personajul, inclusiv cu chica de redneck şi haine cu steagul SUA. Îmi place ca pe parcursul celor 2 ore de joc ale mele am găsit o tonă de arme custom, vopsite, decorate şi modificate de inamici. Avem şi misiuni cu ostatici, care pot fi executaţi dacă nu ne mişcăm destul de rapid cu eliberarea lor.

Unii inamici pot controla animale, că lupii şi să îi facă să ne atace. M-am luptat şi cu un elicopter la un moment dat, am aruncat cu explozibil, m-am târât prin păduri şi sub apă şi am adunat o tonă de echipament. Sunt şi stătui gigantice ale lui Joseph Seed de distrus. Ca în orice Far Cry care se respectă harta e gigantică. Am fost şocat să nu mă întâlnesc cu nici un bug în cele 2 ore de joc.

Grafica e peste Far Cry Primal şi undeva la egal sau puţin peste Far Cry 4, în special datorită vegetaţiei. Focul, apă şi părul personajelor arata în sfârşit pe gustul meu. Cam atât despre Far Cry 5 şi aşteptam lansarea de pe 27 martie, când îl vom găsi pe PS4 la un preţ de aproximativ 259-279 lei. Acesta a fost Mobicast 211 şi ne auzim la ediţia specială 210.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×