Produse noi, Între succes și eșec: Microsoft Surface Pro, BlackBerry Z10, Lumia 920 și Google Nexus 4 (Editorial)

1.871 ori
<b>Produse noi, Între succes și eșec: Microsoft Surface Pro, BlackBerry Z10, Lumia 920 și Google Nexus 4 (Editorial)</b>Având în teste chiar acum tableta Microsoft Surface RT și telefonul Nokia Lumia 920 pot judeca aceste flagship-uri Microsoft în comparație cu alte produse care tocmai au sosit pe piața internațională. E drept că aceste două terminale nu sunt...

Având în teste chiar acum tableta Microsoft Surface RT și telefonul Nokia Lumia 920 pot judeca aceste flagship-uri Microsoft în comparație cu alte produse care tocmai au sosit pe piața internațională. E drept că aceste două terminale nu sunt chiar noi, ele având câteva luni în spate, iar Lumia 920 a înregistrat deja câteva milioane de unități vândute, conform zvonurilor. Ce se întâmplă totuși cu Microsoft Surface Pro?

Surface Pro este varianta cu procesor Intel Core i5 de tableta Microsoft care rulează Windows 8 și aparent există deja probleme cu stocurile și tableta este sold out în magazinul online Microsoft. Device-ul a fost lansat weekendul trecut și a avut parte de foarte multe recenzii negative, în special pentru spațiul sau de stocare și pentru durata de viață a bateriei de doar 4 ore. Interesant este ca și Nokia Lumia 920 și Google Nexus 4 au debutat cu review-uri nu prea măgulitoare și din câte am înțeles s-au vândut totuși destul de bine.

Nexus 4 rămâne și acum înconjurat de mister în privința lipsei sale de pe stoc. Prea puține unități produse? Cerere prea mare? Vânzări prea mici astfel că furnizorii au oferit prea puține unități pentru retail? După cum știți am criticat aspru acest produs atunci când l-am testat, din cauza faptului că se încălzea tare atunci când ne jucăm, camera era dezamăgitoare, interfața sa la fel, ecranul nu era atât de luminos pe cât aș fi dorit, iar spatele din sticlă era fragil. Evident și lipsa de slot microSD și cei doar 8 GB de stocare ne-au influențat.

De ce l-am adus în discuție pe BlackBerry Z10? Pentru că el a început deja să se vândă în unele țări din lume și deja și Quickmobile.ro l-au trecut în oferta lor, disponibil la comandă. Terminalul costă peste 3000 de lei la noi în țară, fiind la nivelul lui iPhone 5 și Lumia 920 ca preț. Aici se prefigurează fie un eșec, din cauza prețului și a faptului că lumea nu se va obișnui cu BB 10 OS, fie un succes, dacă prețul scade rapid și platforma obține mulți adepți, mai ales în rândul vechilor pasionați de BlackBerry.

Dacă vă uitați cu atenție la ultimele luni, veți vedea că fiecare produs nou care ar fi trebuit să rupă gura târgului s-a dovedit a fi un eșec. Se întâmplă cam ca filmele blockbuster, care fie sunt iubite de public și urâte de critici, fie iubite de critici și urâte de public. Uitați-vă la iPad Mini: hulit în review-uri și apreciat de public, de vreme ce în trimestrul 4 a reprezentat jumătate din toate iPad-urile vândute de Apple. Uitați-vă și la Nokia Lumia 920: review-uri destul de critice, dar milioane de unități vândute.

Primele review-uri ale lui BlackBerry Z10 sunt rezervate, nu înclină nici în favoarea telefonului dual core cu BB 10 OS, nici împotriva sa, deci dacă urmăm trendul de până acum, telefonul se va vinde bine. Ei bine, Surface Pro e posibil să fie singurul device de pe această listă care are review-uri critice și vânzări mici. La Nexus 4 situația e foarte neclară, deoarece nu avem cifre cu care să lucrăm, dar ceva îmi spune că și el e în situația lui Surface Pro: review-uri proaste și vânzări pe măsură.

A nu se înțelege că toate acestea sunt produse slabe, dimpotrivă, ele au atuuri care la anumite prețuri le-ar face best buy-uri. Totuși atunci când la noi ajung la 3.000 sau 2.300 lei pentru Nexus 4, problema se pune altfel. De ce să cheltuiesc echivalentul unui Galaxy S III + Nexus 7 pentru un singur telefon/tableta de nouă generație? Această lipsă de hituri veritabile sună îngrijorător pentru toți marii producători, de aceea un show ca Mobile World Congress 2013 e mai mult decât necesar, pentru a ne arăta că "încă se poate". Sony Xperia Z promite să fie totuși un hit veritabil, deși și aici presimt un nod în papură... Poate HTC M7/One să ne salveze de la aceasta stare incertă review prost/vanzari mari sau review bun/vanzari mici?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×