Top 10 jocuri ale anului 2015 pentru telefoane şi tablete: povești renăscute, fightere şi un nou tip de joc casual

1.394 ori
<b>Top 10 jocuri ale anului 2015 pentru telefoane şi tablete: povești renăscute, fightere şi un nou tip de joc casual</b>Pe final de an nu puteam să nu răspundem şi multiplelor cereri de pe YouTube de a posta şi un top 10 pentru jocurile de mobil şi tableta ale anului 2015. A fost un an cu multe titluri excelente, poate mai multe ca oric&acirc;nd, dar şi cu multe...

Pe final de an nu puteam să nu răspundem şi multiplelor cereri de pe YouTube de a posta şi un top 10 pentru jocurile de mobil şi tableta ale anului 2015. A fost un an cu multe titluri excelente, poate mai multe ca oricând, dar şi cu multe remake-uri şi portari, plus câteva eşecuri, în special asociate cu Rovio, Gameloft sau Glu. Hai să vedem totuşi care sunt jocurile ce culeg laurii.

10. Lara Croft Go

Lara Croft Go e genul de joc care nu te-ai aştepta să ajungă în topuri la prima vedere, dar pe parcurs îţi dai seama că e o foarte fină operă de artă, din acelaşi registru cu Monument Valley. El continuă în linia lui Hitman Go, vine tot de la Square Enix şi o duce pe Lara în obişnuitele ei explorări, dar acum cu un gameplay "on the rails" şi mutări ca de şah, turn based şi gândite cu mult înainte. Tragem de manete, evităm şerpi şi păianjeni şi savuram o muzică de fundal şi o atmosferă de excepţie. Cantitatea de nivele e destul de generoasă.

9. Real Boxing 2

Real Boxing 2

Primul Real Boxing a fost un hit incontestabil, în ideea că ducea jocurile de tip fighter la un nou nivel şi avea şi acel mecanism de control folosind camera frontală. Real Boxing 2 livrează o experienţă similară, acum cu mult mai multe mecanici de parare şi lovituri de aplicat adversarului. Jocul s-a asociat cu filmul Creed, astfel că îl avem pe Rocky Balboa în colţul nostru cu sfaturi părinteşti şi cu tutoriale. Grafică arata excelent, iar toate eschivele, atacurile speciale, jab-urile, hook-urile şi uppercuturile sunt excelent implementate. Personalizarea boxerului oferă foarte multă varietate gamerilor şi există şi lupte PvP de apreciat.

8. Implosion Never Lose Hope

Implosion Never Lose Hope

Din toate jocurile pe care le-am testat pe mobil şi tableta în acest an, Implosion Never Lose Hope s-a remarcat drept singurul care m-a făcut să mă simt de parcă jucăm ceva pe consolă. Povestea excelenta era bifata, aveam boss battles ca pe vremuri, durând minute bune şi un skill tree foarte interesant. Grafică arata excelent şi atmosfera SF, pe bază de roboţi, alieni, planeta înzăpezită şi recucerirea Pământului te impresionau imediat. Deşi costa destul de mult, jocul a meritat toţi banii şi merită jucat până la final. Luptele cu boshii sunt delicioase aici, dar foarte grele.

7. Badland 2

Badland 2

Badland 2 ar fi putut rata acest top 10 dacă îl realizăm la începutul lunii decembrie, jocul fiind lansat recent. El continua tradiţia predecesorului, aducând în plus şi capacitatea de a ne mişca în dreapta şi stânga, dar şi noi mecanici de joc, precum posibilitatea de a ne amesteca în lichide, a rula pe roţi şi o serie de provocări contra timp, în cadrul cărora ne comparăm evoluţia cu alţi gameri. Acum ne vom înfige în ţepi, ne vom îngheţa şi dezgheţa, vom folosi tunuri laser şi vom savura o atmosferă care face până şi Limbo să pălească. Muzica de fundal şi artworkul sunt iarăşi excelente.

6. EA Sports UFC

EA Sports UFC

EA Sports UFC e probabil titlul care surprinde cel mai mult prin prezenta în acest top. Ce poate un joc UFC să facă pentru a ajunge într-un top 10? De obicei jocurile de genul sunt ignorate şi pe consola sau pe PC, darmite pe mobil sau tableta. Ei bine, Electronic Arts a reuşit să livreze un fighter excelent aici, cu o cantitate gigantică de combo-uri şi o grafică fantastică. Din păcate toate deblocabilele în joc costa enorm şi nici vorbă să poţi debloca alţi luptători decât cei de bază fara sa cheltuiesti prea mult timp sau bani. Totuşi, luptele sunt fantastice şi chiar te simţi că într-o confruntare de weekend la ESPN.

5. This War of Mine

This War of Mine

This War of Mine e singurul joc din acest top care te va face să simţi emoţii, eventual să plângi şi să te deprimi. El nu este joc, ci mai degrabă o experienţă, o experienţă de viaţă a celor care trăiau în ruinele din Kosovo, în timpul masacrului din Balcani în anii 90. Vei controla un grup de supravieţuitori ascunşi într-o casă bombardată şi rând pe rând te vei confrunta cu soldaţi violenţi, cu lipsa de mâncare, depresie, boli, frig şi toate adversităţile războiului. Totul sub forma de graphic novel filmat din perspectiva laterala. Va trebui să alegi dacă să salvezi o tânără ce e violată de soldaţi sau să te strecori afară încet fără să fii prins de soldaţi, pentru ca apoi personajul deprimat de alegerea sa să se sinucidă. Da, e genul ACELA de joc...

4. PES Club Manager

PES Club Manager

Probabil aţi remarcat tot privind recenziile Mobilissimo.ro că sunt mare fan al jocurilor de fotbal, sub toate formele lor. Fie că e vorba de FIFA, PES sau managere, le joc şi le savurez. PES Club Manager a reuşit să mă prindă mult mai mult decât mă aşteptam şi cred că am reuşit performanţa să îl joc 2 săptămâni fără a juca şi alte titluri între timp. Pur şi simplu nivelul la care poţi personaliza un club de fotbal şi tot scoutingul, aranjarea în teren şi variabilele sunt genial implementate. Konami a făcut o treabă excelentă aici şi deşi meciurile erau cam random şi exista un energy meter, am savurat din plin aspectele manageriale.

3. Mortal Kombat X

Mortal Kombat X

De departe cel mai celebru joc din acest top e Mortal Kombat X. Absolut toţi prietenii mei care şi-au instalat jocul în primăvara încă îl mai joacă şi acum fără regrete şi fără probleme. Actualizat mai mereu cu luptători şi content nou, Mortal Kombat X e un fighter excelent, deşi dacă e să fim sincer mecanicile de joc sunt luate de la Injustice, WWE şi alte jocuri de le Nether Realms. Totuşi, simpla prezenţă pe ecran lui Scorpion, Kano, Kotal Kahn şi Subzero, la pachet cu loviturile speciale X Ray merită downloadul. E aproape incredibil faptul că jocul e gratuit, dar evident asta presupune şi un energy meter.

2. Transistor

Transistor

Am jucat foarte mult Transistor pe PlayStation 4, atunci când a apărut anul trecut şi am considerat că el a meritat multiplele titluri de "jocul anului 2014", cu care a fost premiat, dar şi pe cele pentru cel mai bun soundtrack. E nevoie să vă zic doar atât: avem o coloană sonoră în care o fată muta fredonează sau mai bine zis îngână tema principală, atunci când intrăm în modul special de luptă turn based. Jucăm într-o lume rece, SF şi futurista, ceva în gen Sin City combinat cu Aeon Flux. Personajul principal şi-a pierdut vocea şi mânuieşte o sabie care are suflet şi care o sfătuieşte ce să facă. Gameplayul e genial şi e bazat pe cheltuirea de puncte în cadrul unui sistem turn based de atacuri spectaculoase.

O să las bucata asta de soundtrack aici pentru a vă convinge!

1. Final Fantasy VII

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII e cel mai bun joc produs vreodată. L-am jucat în 1997 pe PlayStation 1 şi am jucat absolut toate remake-urile şi portarile sale pe toate platformele. Sosirea sa pe iOS a fost probabil cea mai importantă lansare din istoria platformei Apple. Jocul a schimbat fundamental istoria gamingului, primind şi un film de lung metraj, numit Advent Children, dar şi un prequel numit Crisis Core, care a fost genial pe PSP. Se pregăteşte şi un remake pentru PS4, dar nu aceste lucruri contează. Jocul costă 11 euro pe iOS, luptele sunt turn based, dar povestea şi coloana sonoră sunt perfecte. Ele nu au egal nici măcar în 2015 şi e imposibil să fie depăşite.

Povestea sună aşa: voi jucaţi drept Cloud Strife, un mercener cu creasta blondă, care împreună cu câţiva terorişti aruncă în aer reactoare cu Mako ale oraşului Midgar. Oraşul e controlat de corporaţia Shinra, iar Mako e energia sufletelor celor morţi, întoarsă în Lifestream-ul planetei şi extrasă de reactoare. Cloud afla că este clona lui Sephiroth, un războinic/samurai clonat din celulele unei creaturi aliene ce a căzut pe Terra şi se numeşte Jenova. Sephiroth o ia razna şi vrea să distrugă planeta, în vreme ce Cloud şi prietenii săi încearcă să îl oprească. Cloud se îndrăgosteşte de Aeris, o florăreasă din Midgar, dar povestea are final tragic. Cum să nu joci acest joc?

Cam aşa au arătat jocurile anului 2015 şi pornim spre 2016 cu multă speranţă, dar şi cu dorinţa să vedem mai multe jocuri originale care să poată depăşi portarile şi remake-urile. Care au fost jocurile voastre preferate în acest an şi ce părere aveţi despre lipsa celor de la Rovio de pe listă?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×