iPad 4 vs iPad 3 vs Samsung Galaxy Note 10.1 vs ASUS Vivo Tab RT - cele mai interesante tablete ale momentului

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Tableturi 4.572 ori
<b>iPad 4 vs iPad 3 vs Samsung Galaxy Note 10.1 vs ASUS Vivo Tab RT - cele mai interesante tablete ale momentului</b>Aseară în San Jose a fost prezentat și un refresh al iPad pe lângă iPad mini. Trebuie să specific că nu știu sub ce denumire va fi comercializată tableta Apple. Am avut iPad, iPad 2, Noul iPad și modelul de aseară îl va înlocui pe cel prezent...

Aseară în San Jose a fost prezentat și un refresh al iPad pe lângă iPad mini. Trebuie să specific că nu știu sub ce denumire va fi comercializată tableta Apple. Am avut iPad, iPad 2, Noul iPad și modelul de aseară îl va înlocui pe cel prezent acum în magazine din luna noiembrie.

Nu avem o tabletă schimbată complet ci a primit doar un ușor upgrade: procesor Apple A6X dual-core la 1 GHz, conector Lightning și Wireless la o calitate mai bună, cameră frontală HD față de VGA la iPad 3. Atât. Prețurile au rămas aceleași încep în SUA de la 499 dolari pentru iPad de 16 GB Wi-Fi și ajung până la 829 dolari pentru iPad de 64 GB cu Wi-Fi și LTE.

Samsung Galaxy Note 10.1 decepționează ușor prin rezoluția display-ului. Spre comparație, ASUS TF700 aduce display la 1920x1200 pixeli, iar Samsung se cantonează la un învechit 1280x800 pixeli. Integrează celebrul stylus de la Samsung Galaxy Note și Note II. Display-ul are mai mulți senzori de presiune. în curând urmează a intra în stocurile magazinelor și ASUS Vivo Tab RT cu celebrul Windows RT bazat pe Windows 8 și optimizat pentru procesoarele ARM.

iPad 4 se va confrunta cu cele două tablete ASUS și va fi interesant cum va reuși compania taiwaneză să facă față unui rival de asemenea calibru. Au reușit să urce în TOP 5 mondial cu tabletele lor din seria Transformer. Google Nexus 7 le-a furnizat speranțe că se poate și mai bine de atât și din Q4 mizează și pe Windows RT alături de alte companii producătoare de hardware.

Să vedem specificațiile hardware:

Tablete
Date tehnice
iPad 4iPad 3Samsung Galaxy Note 10.1ASUS Vivo Tab RT
EcranLED-backlit IPS de 9.7 inch cu rezoluție 2048x1536 pixeli, suprafață oleofobică, rezistent la zgârieturiIdemPLS TFT de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeliSuper IPS+ de 10.1 inch cu rezoluție 1366x768 pixeli și protejat cu Corning Fit Glass
ProcesorDual-core Apple A6X la 1 GHzDual-core Apple A5X la 1 GHzQuad-core Exynos la 1.4 GHzQuad-core Tegra 3 la 1.3 GHz
Memorie1 GB RAM, 16, 32 sau 64 GB în funcție de versiunea achiziționatăIdem2 GB RAM, 16, 32 sau 64 GB și microSD de până la 64 GB2 GB RAM, 32 sau 64 GB spațiu de stocare
GPUPowerVR SGX543MP4IdemMali-400MPULP GeForce
Sistem de operareiOS 6IdemAndroid 4.0.3 Ice Cream Sandwich și va primi upgrade la Android 4.1 Jelly BeanWindows RT
ConectivitateLTE în funcție de versiune, Wi-Fi, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPS și GLONASSIdem3G, Wi-Fi, Wi-Fi direct, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPSWi-Fi, bluetooth, NFC, jack de 3.5 mm
Cameră foto și video5 Megapixeli, autofocus, touch focus, detectare a feței, filmează la 1080p cu stabilizare video, cameră frontală de 1.2 Megapixeli ce filmează HD cu 30 fpsIdem, dispunea de cameră frontală de 0.3 Megapixeli5 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează la 720p cu 30 fps, cameră frontală de 1.9 Megapixeli8 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli
Baterie11560 mAh, 42.5 WhIdem7000 mAh22 Wh
Greutate652 gr la iPad Wi-Fi și 662 gr. la iPad cu Wi-Fi și LTEIdem600 gr.525 gr.
Grosime9.4 mmIdem8.9 mm8.3 mm

Punctele forte ale iPad:

1. Retina display și o rezoluție fenomenală care face ca fotografiile de înaltă rezoluție să randeze excelent pe iPad. Au și apărut aplicații în App Store pentru 2048x1536 pixeli.

2. Plajă largă de preț, dacă iPad 4 va păstra și la noi prețurile lui iPad 3 ca în SUA va porni de la 2099 lei. Tabletele rivale din tabel nu coboară sub 2700 de lei, bineînțeles că sunt și diferențe sesizabile în ce privește spațiul de stocare.

3. Aplicații optimizate și mereu va dispune de jocuri și apps în premieră. Se cunoaște că un posesor de iPad este mai darnic în ce privește achizițiile din App Store față de un posesor de tabletă Android. Un developer va alege mereu calea cea mai ușor de monetizat și aceea este App Store, de aici un pronunțat decalaj între cele două ecosisteme.

4. Simplitate în sistemul de operare și update-urile ce vin rapid cu noi funcții. Android a evoluat mult la nivel de interfață și ASUS știe să pună un WaveShare UI ce nu deranjează, se străduie să aducă cele mai noi update-uri cât mai repede, dar tot există un decalaj. Există persoane care preferă simplitatea. iOS le oferă asta.

5. Abilitățile foto și video. Camera de 5 Megapixeli și camera frontală de 1.2 Megapixeli - știu senzorul ăsta de la Noul iPad și pot spune că m-a impresionat. Se descurcă excelent. Nu știu nimic la acest capitol legat de Windows RT, dar bănuiesc că au ales senzorul de pe TF700 ce l-am văzut la lucru și nu m-a impresionat prea tare. O să spuneți că nu contează acest capitol, nici eu nu folosesc tableta ca să fotografiez cu ea, dar am văzut pe atâția cu iPad-ul pe post de cameră foto și video pe la diverse evenimente sau direct pe stradă.

Cu ce ies în față Samsung Galaxy Note 10.1 și ASUS Vivo Tab RT față de iPad 4?

a. Display luminos. Sunt multe setări pe acolo și se reglează în funcție de mediul în care te afli, în spațiu închis sau pe afară. Versatilitate sporită la ASUS Vivo TAB RT prin existența dock-ului de tip tastatură cu baterie inclusă.

b. Design mai complex ce mizează pe o altă formă, iPad a păstrat aceeași formă de la prima generație și a devenit plictisitor. Nu-mi place spatele care se zgârie ușor. Uneori nici nu ai idee să le deosebești pe iPad de iPad 2, Noul iPad sau viitorul iPad.

c. Mai ușoare și mai subțiri. Coboară sub 600 de gr. și sub 9 mm grosime.

d. Interfețe ceva mai complexe și nu mizează pe simplitate la maxim ca la iPad 4. Există și posibilități mai mari de customizare la ASUS TF700, ASUS Vivo tab RT va uimi prin fluența cu care rulează interfața Windows RT, asta dacă se va păstra această specificație de la telefoanele cu Windows Phone 7.x.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×