Apple redescopera roata la 160 de ani de la lansare: HDR pe iPhone, deja prezent pe Nokia

1.358 ori
<b>Apple redescopera roata la 160 de ani de la lansare: HDR pe iPhone, deja prezent pe Nokia</b>In vreme ce Apple se mandreste cu a sa functie HDR lansata pentru iPhone 4 prin intermediul noului software, iOS 4.1, aflam ca Nokia lucra deja la aplicatii foto similare de ceva timp. Acestea sunt mai bune decat ce are gigantul din Cupertino de oferit si...

In vreme ce Apple se mandreste cu a sa functie HDR lansata pentru iPhone 4 prin intermediul noului software, iOS 4.1, aflam ca Nokia lucra deja la aplicatii foto similare de ceva timp. Acestea sunt mai bune decat ce are gigantul din Cupertino de oferit si le-ati putut vedea la lucru aici.

Retineti ca solutiile Nokia sunt in faza beta si vor mai fi dezvoltate pe viitor. Se pare ca functia HDR din iOS 4.1 da chiar rate-uri, imaginile rezultate prin prelucrarea algoritmului special fiind uneori de o calitate mai slaba decat variantele originale. In schimb, pana si "batranul" Nokia N900 (cu spirit tanar totusi) e capabil sa se descurce in conditii de luminozitate scazuta si sa ajusteze expunerea prin combinarea mai multor imagini capturate.

Dupa ce am vazut ce pot cele 2 terminale separat, asteptam si o comparatie foto a lui Nokia N900 cu iPhone 4 cu iOS 4.1 la bord. Nici nu se pune problema de o comparatie cu N8, asta daca nu vrem sa radem putin de noul iPhone. Aflati si ca tehnologia HDR (high dynamic range imaging) dateaza inca din 1850 (Wikipedia), cand ideea a aparut sub forma unui concept al lui Gustave Le Gray. Suntem siguri ca Nokia si Apple nu sunt primele companii care incorporeaza HDR in handseturile lor, dar PR-ul lor trebuie sa ne scoata ochii cu fiecare functie nu-i asa? :)

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×