Asistentul virtual Bixby va fi de fapt bazat pe S Voice şi nu pe tehnologia de la Viv Labs

890 ori
<b>Asistentul virtual Bixby va fi de fapt bazat pe S Voice şi nu pe tehnologia de la Viv Labs</b>Deși se credea inițial faptul că asistentul virtual Bixby ar urma să fie bazat pe tehnologia de la Viv Labs, se pare că acesta va fi doar un soi de evoluție a lui S-Voice. Acest detaliu nu poate decât să ne facă curioși cu privire la capabilitățile sale

Unul dintre punctele cheie ale prezentării lui Samsung Galaxy S8 va fi anunţarea asistentului virtual Bixby, care ar urma să fie cel puţin la fel de competent ca Siri, Cortana sau Google Assistant. Azi descoperim câteva detalii extra şi deşi noi credeam că Samsung îşi va pune la treabă achiziţiile şi investiţiile, se pare că Bixby e de fapt bazat pe o soluţie tare familiară.

Samsung Bibxy

E vorba despre S Voice, asistent pe bază de comandă vocală pe care il folosise Samsung pe terminalele sale în ultimii ani. Criticasem S Voice în recenziile noastre pentru lipsa de naturaleţe şi pentru delay-ul cu care răspundea la comenzi. Până acum speculaţiile afirmau că Samsung a dezvoltat Bixby pe baza tehnologiilor de la Viv Labs, firmă specializată în AI cumpărată de sud coreeni anul trecut. 

Chiar în noiembrie anul trecut CTO-ul Samsung, Injong Rhee declarase că AI-ul lui Galaxy S8 va avea funcţionalitatea creată de către Viv Labs, pentru a se diferenţia de concurenţi. Viv Labs au realizat propriul asistent virtual, Viv, care se dorea a fi mult mai evoluat decât Siri şi a făcut o impresie plăcută la demo-urile din ultimul an. Mai mult decât atât cei de la Viv sunt de fapt creatorii lui Siri, deci stau excelent la capitolul experienţă.

Cu toate acestea The Wall Street Journal ne mai sting din entuziasm şi scriu că Bixby va fi un upgrade de la S Voice, realizat de inginerii Samsung în ultimele luni. Încă de la Galaxy S3 există acest S Voice preinstalat pe terminalele Samsung, dar niciodată el nu a făcut faţă competiţiei. WSJ mai scrie şi că nouă soluţie va avea un buton dedicat şi că va putea răspunde la întrebările utilizatorilor.

Sursele publicaţiei au mai confirmat şi includerea unui jack audio, lipsa de buton Home, scannerul de amprente plasat în spate şi faptul că vom vedea doar modele cu ecran curbat. Recent am văzut şi un logo pentru Bixby şi un posibil cuvânt de activare, "Hello". 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×