Câteva idei despre telefoane și branduri și viitorul acestora (partea I. - Samsung)

2.288 ori
<b>Câteva idei despre telefoane și branduri și viitorul acestora (partea I. - Samsung)</b>Deși s-ar preta a fi un articol destinat sfârșitului de an - chiar dacă ne despart două luni de 2013, am zis că merită scris încă de acum! în cele ce urmează îmi voi expune gândurile legat de branduri în special, dar și punctual despre...

Deși s-ar preta a fi un articol destinat sfârșitului de an - chiar dacă ne despart două luni de 2013, am zis că merită scris încă de acum! în cele ce urmează îmi voi expune gândurile legat de branduri în special, dar și punctual despre anumite modele de telefoane, care în opinia mea, sunt cele mai des luate în considerare ca potențial candidat pentru buzunarul cumpărătorului în perioada ce urmează.

Voi începe cu Samsung, pentru că sunt pe val și pentru că din declarațiile Samsung România, jumătate din terminalele vândute la noi în țară, poartă ca sigla brandul Coreean.

Pur și simplu Samsung face bine ceea ce face, în ciuda faptului că a stârnit nemulțumiri în rândul redactorilor tech din România, în ceea ce privește politica sa de promovare a produsului, mai exact, preferă să expună telefoanele și tabletele în special prin intermediul unor revieweri din ograda proprie - așa numiții Mobilers, în dauna redactorilor și bloggerilor independenți, care nu-i așa(?), pot critica negativ device-ul avut în teste! Samsung nu se risca...

Făcând abstracție de acest fapt, e incontestabil că Samsung deține în România (și nu numai) cel mai elaborat sistem de promovare al produselor, reușind să atragă atenția întotdeauna când lansează un produs nou, dar în aceeași măsură poate să-l și susțină în focusul potențialilor cumpărători, prin publicitatea masivă pe care o face.

Cu toate acestea nu ar avea succesul pe care îl are, dacă dispozitivele pe care le comercializează nu s-ar ridica la un anumit nivel! Trebuie să recunosc că din 2006 de când am pornit la drum cu mobilissimo.ro și până acum, Samsung a fost producătorul care a reușit cel mai mare salt în calitate, tehnologie și awareness.

Modalitatea prin care a ajuns la acest nivel o știm cu toții, dar asta, în definitiv, chiar nu contează! Chiar și pierderea procesului din SUA intentat de Apple împotriva lor, le-a adus beneficii atât de branding, cât și comercial (statisticile arătând că vânzările terminalelor Samsung au crescut imediat după anunțarea verdictului tribunalului din SUA).

Vorbeam de nivelul de calitate... în acest moment există 3 flagship-uri Samsung: Galaxy S III, Galaxy Note II și Galaxy Note 10.1, care în opinia mea sunt cele mai bune terminale în categoriile pe care le reprezintă, fiind atât din punct de vedere al designului cât și al software-ului, aproape perfecte! Le-am făcut recenzia aici pe mobilissimo (click pe link-urile de mai sus), deci nu le voi detalia, însă voi continua cu un aspect care n-a prea fost dezbătut în domeniul tech până acum, mai ales de redactorii specializați din România! Iată de ce văd eu că pe viitor Samsung va monopoliza piața și cum se va întâmpla acest lucru!

Principiul e simplu și împrumutat de la Google, care cu 6 ani în urmă au văzut fantezie în "cloud computing" achiziționând celebrul procesor de text online Writely - care a evoluat în prezentul Google Drive.

Dar unde bat cu aceste observații? E simplu! Samsung lucrează la un cloud ce include nu numai software, ci și hardware! Mai exact, vezi Smart TV-urile care se conectează cu telefonul via Wi-Fi... Telefoanele si tabletele pot fi folosite pe post de telecomandă dar și ca sursa de media pentru televizorul din living; vezi mașinile de spălat, cuptoarele și camerele foto - video care formează un imens cloud de electronice!

Practic dacă ți-ai cumpărat orice produs din acest cloud și ai cât de cât cunoștințe în ale tehnologiei, trebuie să fi inconștient încât să alegi alt produs decât Samsung, dacă acela este la preț aproximativ egal cu cel al Coreenilor!

Cu acest mare handicap se confruntă producătorii ce tânjesc la poziția de lider în domeniu, iar viitorul nu e roz pentru ei dacă se concentrează doar pe partea hardware și design. Ar mai fi și alte idei despre "de ce" Samsung reușește și alții nu, dar aceste subiecte le voi trata colateral în articolele viitoare despre HTC, Nokia, LG și așa mai departe...

[va urma..] 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×