Huawei din nou în corzi; Trump pune la îndoială prietenia dintre el și președintele Chinei Xi Jinping, amenință China din nou

1.446 ori
<b>Huawei din nou în corzi; Trump pune la îndoială prietenia dintre el și președintele Chinei Xi Jinping, amenință China din nou</b>În ciuda semnelor ce păreau a da de înțeles că războiul comercial dintre SUA și China este pe cale să se mai liniștească mai ales și după summitul G8, iată că Donald Trump vine cu o serie de declarații care încing spiritele

În ciuda semnelor ce păreau a da de înțeles că războiul comercial dintre SUA și China este pe cale să se mai liniștească mai ales după summitul G8, iată că Donald Trump vine cu o serie de declarații care încing spiritele și aduc din nou îngrijorări pentru Huawei. Aflăm că în cursul zilei de ieri președintele SUA a vorbit despre tarifele impuse Chinei care au contribuit la atingerea celui mai mic nivel PIB din ultimii 27 ani din China.

Trump spune că aceasta este o dovadă clară a impactului puternic pe care tarifele SUA le au asupra Chinei și chiar a avertizat că Washington-ul ar putea pune și mai multă presiune pe Beijing în cadrul unor viitoare negocieri. În fața tarifelor crescute multe companii vor să iasă din China și să se stabilească în țări în care nu sunt supuse acestor taxe - companii de ordinul sutelor aparent. 

Acesta ar fi și motivul principal pentru care China vrea să încheie un acord cât mai rapid cu SUA și aflăm că noi negocieri vor fi purtate pe parcursul acestei săptămâni. Donald Trump mai spune și că el are pus pe primul plan SUA și că acest război comercial nu ar fi trebuit să se întâmple. Aflăm că SUA ar pierde anual 500 miliarde dolari din cauza Chinei, sumă ce nu include furtul de propriețăti intelectuale.

Nu în ultimul rând, președintele american a declarat că nu se mai află în relații atât de bune cu președintele Chinei, Xi Jinping pe care îl considera la un moment dat prieten. Motivul dat de Trump pentru prietenia pierdută este chiar războiul comercial purtat între cele două națiuni. Rămâne de văzut cum se vor termina aceste negocieri și în ce măsură vor afecta Huawei.

Mai devreme în cursul acestei zile aflam că firmele americane ar putea relua vânzările către compania chineză în maxim 3-4 săptămâni, dar acum nu mai suntem atât de siguri că se va întâmpla așa. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×