Nokia 7 Plus primește funcția Face Unlock printr-un update software; Aceasta vine și pe alte 3 telefoane HMD Global

1.071 ori
<b>Nokia 7 Plus primește funcția Face Unlock printr-un update software; Aceasta vine și pe alte 3 telefoane HMD Global</b>Prin intermediul unui update software iată că cei de la HDM Global oferă de astăzi și funcția Face Unlock pe smartphone-ul Nokia 7 Plus. După cum indică și denumirea sa, este vorba despre o funcție ce va permite deblocarea pe baza unei scanări

Descoperim astăzi faptul că mult-apreciatul smartphone Nokia 7 Plus tocmai ce a primit funcția Face Unlock prin intermediul unei actualizări software distribuită de către HMD Global. Așa cum dezvăluie și denumirea acestei funcții, avem parte de posibilitatea de deblocare a telefonului printr-un procedeu de scanare a feței care folosește camera selfie și algoritmi software pentru a permite accesul pe device.

Printre telefoanele care au mai primit acest update se numără și Nokia 8 Sirocco, Nokia 8, dar și Nokia 6.1. Deși ideea unei asemenea autentificări sună interesantă la prima vedere, trebuie să știți faptul că sistemul poate fi păcălit ușor de o fotografie a utilizatorului, lucru ce ne-a fost demonstrat chiar de curând în cazul lui OnePlus 6.

Cine știe poate că HMD Global are în plan și lansarea unui telefon cu sistem de autentificare facială 3D pe viitor, asta după ce Xiaomi a adus acest lucru în premieră în lumea Android. Inedit este că la scurt timp și Allview a venit pe piață cu o soluție similară iar surse din industrie afirmă că acesta este doar începutul avalanșei de telefoane Android cu asemenea sisteme.

Recenzii Mobilissimo:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×