România are toate şansele să fie prima ţară din Europa de sud est care va lansa o licitaţie pentru benzile 5G

1.518 ori
<b>România are toate şansele să fie prima ţară din Europa de sud est care va lansa o licitaţie pentru benzile 5G</b>În ultimele săptămânii numele țării noastre a fost precizat de multe ori atunci când s-a adus vorba despre conectivitatea 5G și aflăm astăzi că România are mari șanse să fie prima țară din Europa de Sud ce va lansa o licitație pentru benzile 5G

România şi conectivitatea 5G apar tot mai des în acelaşi context, iar azi aflăm că ţara noastră are şanse mari de a fi prima din Europa de Sud-Est care va lansa o licitaţie pentru benzile 5G. Am scris acum două zile faptul că a apărut oferta de spectru pentru operatori şi benzile aferente, iar acum perspectiva unei licitaţii în viitorul apropiat e mai clară ca oricând.

Faptul că suntem primii în regiune e confirmat de către şeful ANCOM, Adrian Diţă. Deocamdată nu au apărut preţuri pentru noile frecvenţe, acestea fiind greu de estimat în acest moment. Nici licitaţiile 4G nu pot fi folosite ca punct de reper, a declarat acelaşi oficial. Ce e cert e că a apărut o consultare publică în urmă cu 2 zile şi acesta e primul pas înainte de licitaţie.

Consultarea are rolul de a aduna informaţiile şi a le pune la dispoziţia părţilor implicate pe viitor. Consultarea se încheie pe 26 iulie şi etapele următoare vor fi decise în 2-3 luni. La toamnă ar putea apărea şi o Hotărâre de Guvern şi ulterior şi licitaţia. Am văzut pe plan local tot mai multe mişcări în zona 5G. Numai în ultima lună Telekom şi Orange au realizat demo-uri ale acestei tehnologii, cu parteneri precum Ericsson implicaţi.

Digi Mobil a confirmat că poartă discuţii pentru pregătirea reţelei 5G  tot în această săptămână. Între timp Nokia şi-a extins campusul din Timişoara  şi zona sa de cercetare şi dezvoltare în segmentul telecom a evoluat semnificativ, cu implicare şi în tehnologiile viitorului, precum 5G.  Cum ţara noastră a fost în avantgarda lansării 4G, avem şanse la o premieră şi pentru 5G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×