Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8: regele Androizilor versus Apple-ul Androizilor (Video)

6.398 ori
<b>Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8: regele Androizilor versus Apple-ul Androizilor (Video)</b>Pentru că la final de review al lui HTC One M8 a picat pe masa noastră de teste Samsung Galaxy S5, am decis să îi facem o comparație rapidă. Rapidă - rapidă, dar atât de detaliată încât am depășit 20 de minute. După o zi de muncă asiduă...

Pentru că la final de review al lui HTC One M8 a picat pe masa noastră de teste Samsung Galaxy S5, am decis să îi facem o comparație rapidă. Rapidă - rapidă, dar atât de detaliată încât am depășit 20 de minute. După o zi de muncă asiduă și testări intense am decis că nu e timp de teste de cameră foto pe timp de potop (plouă de 3 zile), așa că am purces la o comparație video.

Nu vă așteptați să înșirăm specificații aici, ci fapte, date și impresii bine documentate. Samsung Galaxy S5 a fost anunțat la MWC 2014, iar HTC One pe 25 martie, în cadrul unui eveniment special organizat la Londra. Ambele au sosit cam în același timp în magazinele de la noi. M8 costă 3049 lei la eMAG.ro, iar Galaxy S5 costă 3099 lei la același retailer.

Trecem la comparația de design, unde Galaxy S5 e clar avantajat de grosime și greutate, măsurând 8.1 mm în talie și cântărind 145 de grame. HTC One M8 e mai gros, la 9.35 mm și cu o greutate de 160 de grame, dar nu se simte atunci când handsetul e ținut în mână. Bătălia aici se da între un device cu șasiu în proporție de 90% din metal și unul din plastic bine finisat, cu o textură aderenta în spate și o ramă solidă din metal.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8: regele Androizilor versus Apple-ul Androizilor (Video)

Galaxy S5 are și un avantaj pentru că e rezistent la apă și praf, dar M8 are avantajul unui look premium. Vă reamintesc și de acel drop test câștigat de HTC One M8, care supraviețuiește unei căzături de la 2 metri care îl ucide pe S5. De menționat și faptul că butoanele fizice ale lui M8 sunt mai comode decât cele ale lui Galaxy S5. Un alt avantaj la Galaxy S5 e că putem oricând să introducem cardul microSD, fără a fi nevoie să găsim o cheiță sau o agrafă, ca la HTC One M8.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8

La S5 regretăm și faptul că butonul Home e foarte rigid. Trăgând linie, pe partea de design HTC One M8 ar cam câștiga bătălia, dar cine vrea ultraslim și waterproof merge pe mâna lui S5. în ce privește duelul ecranelor, Galaxy S5 vine cu un display Super AMOLED de 5.1 inch cu rezoluție Full HD și se bate cu un Super LCD 3 Full HD de 5 inch. M8 este doar puțin mai luminos decât S5, dar este și ușor albicios pe lângă rivalul de la Samsung. Ambele au unghiuri bune de vizualizare, iar Galaxy S5 are culori mai naturale și nuanță de negru mai adâncă.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8

Un bonus la Galaxy S5 ar fi și numeroasele opțiuni ale display-ului pe care le vedeți în video. în mare telefonul Samsung cam câștiga bătălia ecranelor. Analizând procesorul, RAM-ul și stocarea, găsim 2 GB RAM pe ambele terminale și procesoare Snapdragon 801 pe ambele modele. Diferența e că procesorul lui Galaxy S5 e tactat la 2.5 GHz și cel de pe HTC One M8 la 2.3 GHz.

Ambele handset-uri au GPU Adreno 320, 16/32 GB memorie internă și până la 128 GB stocare microSD. Am realizat și benchmark-uri pe aceste flagship-uri, iar în Quadrant, HTC One M8 a obținut 24.217 puncte, peste cele 22.739 puncte ale lui Galaxy S5. în AnTuTu câștiga Galaxy S5 cu 34.712 puncte, versus 34.567 puncte pe HTC One M8, care rămâne foarte aproape de rival. în NenaMark 2 M8 are 59.3 FPS, iar Galaxy S5 60.1 FPS, în vreme ce în Vellamo triumfa HTC cu 1716 puncte versus 1645.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8: regele Androizilor versus Apple-ul Androizilor (Video)

în 3DMark că de obicei Samsung îs the king cu 18.632 versus 17570 pe HTC. M8 obține 28 FPS în Gfx benchmark în testul Full HD offscreen, cel în care S5 obține 27 FPS. în GeekBench 3 telefonul produs de HTC atinge 979/2900 (single core/mulți core), în vreme ce Galaxy S5 atinge 854/2553 în același test. La viteza de download Galaxy S5 e clar superior, cu 23 Mbps la download și 24 Mbps la upload, iar M8 are 20/20 Mbps. în cele din urmă bătălia web browserelor e câștigată de noul Galaxy S5, cu 3260 puncte în BrowserMark 2.0 și 413 puncte în Sunspider. M8 are doar 2600 și 643 puncte în aceste teste.

Samsung Galaxy S5 câștiga 6 din cele 10 teste benchmark, iar celelalte 4 le adjudeca HTC One M8. în duelul difuzoarelor e favorit clar M8, cu un volum mai ridicat și bas mai bun datorită difuzoarelor BoomSound, în vreme ce S5 se remarcă doar la nivel software, cu un egalizator foarte complex și multe opțiuni audio. în ce privește bateria, Galaxy S5 oferă o baterie de 2800 mAh, față de cea de 2600 mAh de pe HTC One M8. Primul model optează pentru un Litiu Ion, iar al doilea un Litiu Polymer.

Samsung Galaxy S5 comparat cu HTC One M8

Trebuie să vă spun că HTC One M8 se încarcă în 2 ore și 30, în vreme ce Galaxy S5 a ajuns de abia la 50% în 2 ore atunci când l-am pus la încărcat. E drept că avem un încărcător de test... Nu am putut să punem încă Galaxy S5 la treabă pentru un test clar al bateriei, dar trăgând cu ochiul la alte recenzii am observat că el prinde cam 11 ore de playback video HD.

Asta l-ar situa peste cele 10 ore și 15 minute testate cu mâna mea pe HTC One M8 la playback HD. Ni se oferă și modalități extraordinare de power saving, cu Extreme Power Saving pe HTC One M8 și Ultra Power Save pe Galaxy S5. Telefonul HTC atinge 15 ore de funcționare cu 5% baterie în acest mod, iar S5 atinge 24 de ore cu 10% în acest mod. Nici la camera nu putem emite judecați de valoare după 24 de ore cu Galaxy S5, dar putem opera teoretic.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8

HTC One M8 beneficiază de o cameră de 4 MP, cu tehnologie Ultrapixel, pixeli de 2 microni și blitz dual LED cu două tonuri de culoare. Senzorul camerei măsoară 1/3 inch, iar în fată avem o cameră de 5 MP. Samsung Galaxy S5 pune la bătaie o cameră de 16 MP, cu blitz LED singular și captura 4K. Nici unul dintre handset-uri nu are stabilizare optică, iar S5 se prezintă doar cu 2 MP la camera frontală. Ambele modele au multe opțiuni foto, dar parcă M8 le are mai bine organizate și are un UI mai atractiv.

La Galaxy S5 e o ușoară înghesuiala a opțiunilor, iar acele moduri nu mi se par prea atractive. Per total ar fi mai multe opțiuni foto pe Galaxy S5, plus posibilitatea de a descărca noi moduri de captură. Pot face și o predicție: la captura pe timp de zi Galaxy S5 e peste HTC One M8, care are o captură de zi la nivel de 2013.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8: regele Androizilor versus Apple-ul Androizilor (Video)

Analizând interfața fiecărui model, descoperim că HTC One M8 are un UI plat și minimalist, iar BlinkFeed a evoluat mult față de predecesorul său. Samsung Galaxy S5 amintește ușor de Tizen și MeeGo, aduce un UI colorat și vesel și avem parte și de Magazine UX bazat pe Flipboard, drept agregator de rețele sociale și știri. Zona de setări cea nouă arata destul de rău dacă mă întrebați pe mine, dar puteți reveni la List View din fericire. Aici nu vom emite o judecată, deoarece depinde foarte mult de gusturi.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8

La testul de web browser, HTC One M8 este mai rapid la încărcarea paginilor, iar revenind la Galaxy S5 el are o tastatură virtuală mai comodă decât oponentul său. Evident că am testat și viteza de închidere și deschidere a fiecărui smartphone, cu un shutdown mai rapid pe M8, dar și o bootare mai rapidă cu 3 secunde a lui Samsung Galaxy S5. Totuși HTC One M8 are și opțiunea fast boot, care nu era activată la momentul testului.

și acum să vedem ce funcții Extra are fiecare concurent. Samsung Galaxy S5 se prezintă cu scanner cardiac și scanner de amprente, care după câteva încercări de utilizare au o rată de detectare reușită de sub 60%, rezistenta la apă, portul microUSB 3.0, gesturi de control și senzori multipli, captura 4K și focus selectiv.

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8: regele Androizilor versus Apple-ul Androizilor (Video)

HTC One M8 are la Extra camera Duo cu efectele 3D adăugate după, Zoe în versiune nouă, Motion Control util, BoomSound și acel HTC Mini+. Trăgând linie putem spune că Samsung Galaxy S5 are per total mai multe funcții care să îl scoată în evidență, are o interfață colorată, tinerească și optimistă, dar și o cameră care promite multe. M8 are o interfață serioasă și este "Apple-ul Androizilor", un telefon al hipster-ului, în sensul bun al cuvântului. Cine altul decât un veritabil hipster ar venera o interfață alb/negru/gri/verde? și cu toate acestea personal cred că acest UI e cel mai bun de pe Android...

Bulele colorate ale lui S5 nu sunt ceva ce aș vrea să văd zilnic, dar ideea de îmi scana pulsul, amprentă și de a-mi scufunda telefonul în apă îmi surâde pentru această vara. și încă o mențiune: HTC nu exagerează cu bloatware-ul că Samsung. La final, publicul alege ușor: ești utilizator matur slash hipster pentru HTC One M8 sau o persoană optimistă și care se entuziasmează la orice funcție inedită pe S5? [FORUM]

PREȚURI HTC ONE M8:

PREȚURI SAMSUNG GALAXY S5

Samsung Galaxy S5 versus HTC One M8
 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×