știați că: aparent cameraphone-ul a fost inventat pentru o soție care năștea, de către soțul acesteia?

1.447 ori
<b>știați că: aparent cameraphone-ul a fost inventat pentru o soție care năștea, de către soțul acesteia?</b>Nașterea cameraphone-ului este un subiect disputat se pare și asta de ani buni... în vreme ce Wikipedia, USA Today și alte câteva publicații și surse o atribuie pățaniei cu nevasta și soțul la maternitate sunt și surse care afirmă că de fapt...

Nașterea cameraphone-ului este un subiect disputat se pare și asta de ani buni... în vreme ce Wikipedia, USA Today și alte câteva publicații și surse o atribuie pățaniei cu nevasta și soțul la maternitate sunt și surse care afirmă că de fapt am avut telefoane cu cameră și posibilitate de upload foto mai devreme. Varianta comercială și celebra este că Philippe Kahn, fondatorul Borland a inventat cameraphone-ul într-o cameră de spital și a pus poze pe web cu nou-născutul său.

Imagine via: petapixel.com

Practic, Kahn a conectat un telefon mobil la o cameră digitală și a început să posteze fotografii pe web, inventând și foto bloggingul în aceeași zi. Asta se întâmplă în 1997, dar puțini știu că în 1994 Olympus a lansat o cameră numită Deltis VC-1000, care permitea utilizatorilor să uploadeze fotografiile digitale folosind rețele de telefonie celulare și analogice. Dura între 1 și 6 minute ca o fotografie să fie transmisă la acea vreme. în 1995 a venit și un upgrade al camerei, iar Sharp a creat un handheld în 1996 cu un slot PCMCIA în care utilizatorul putea introduce o cameră opțională.

 știați că: aparent cameraphone-ul a fost inventat pentru o soție care năștea, de către soțul acesteia?

Deltis VC-1000

Ei bine aflați că la începutul anilor 90 și Alcatel avea un brevet în care descria telefoane cu capacitate video/foto, dar nici Kahn în sala de nașteri și nici Olympus nu au creat un cameraphone real ci un telefon conectat la o cameră. Primul telefon cu camera incorporata este opera celor de la Kyocera și a lui Kazumi Saburi, rezultatul fiind văzut în 1999 (Kyocera VP-210) . Kahn insistă totuși că ideea de cameraphone constă în postarea de fotografii online decât pur și simplu realizarea și stocarea lor. De remarcat și faptul că acest om inspirat a făcut un profit de 270 de milioane de dolari în 2005, atunci când a vândut experimentul numit LightSurf celor de la VeriSign.

știați că: aparent cameraphone-ul a fost inventat pentru o soție care năștea, de către soțul acesteia?

Kyocera VP-210 - imagine via wikipedia.org

Dacă vreți să ne întoarcem și mai mult în trecut aflați că există brevete pe teme similare încă din 1956, dar faimosl senzor CMOS a fost creat la începutul anilor 90 și a dus la realizarea cameraphone-ului așa cum îl știm astăzi. Peste 90% dintre telefoanele cu camera de azi folosesc această tehnologie, deși paradoxal primele modele vândute foloseau tehnologia CCD, populară în Japonia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×