Mobicast 252: Podcast/Videocast săptămânal despre noi scandaluri Huawei, Galaxy M10/M20 scos din cutie, calendar Allview 2019, filme noi Netflix

342 ori
<b>Mobicast 252: Podcast/Videocast săptămânal despre noi scandaluri Huawei, Galaxy M10/M20 scos din cutie, calendar Allview 2019, filme noi Netflix</b>La fiecare început de săptămâna facem recapitularea săptămânii trecute printr-un nou Mobicast. Doza voastră săptămânală de ştiri despre telefoane, tech, gadgeturi e aici, completată cu răspunsuri la întrebări, FAIL şi WIN

La fiecare început de săptămâna facem recapitularea săptămânii trecute printr-un nou Mobicast. Doza voastră săptămânală de ştiri despre telefoane, tech, gadgeturi e aici, completată cu răspunsuri la întrebări, FAIL şi WIN şi discuţii despre filme, muzică şi jocuri. Am intrat în februarie, luna lui MWC 2019 şi a lui Valentine's Day, iar ultimele zile s-au lăsat cu noi scandaluri Huawei, dar şi cu debutul lui Samsung Galaxy M10 şi M20.

Am văzut şi calendarul Allview cu lansări pe tot anul 2019, vedem vreo 3 FAIL-uri şi un WIN, plus răspundem la întrebări. Iar la secţiunea Diverse avem noi filme Netflix pentru voi de analizat, Polar şi Velvet Buzzsaw, plus jocuri.

Iată ştirile săptămânii:

1. Vodafone a suspendat achiziţia de echipamente Huawei, cel puţin în regiuni precum India, Turcia sau Africa. Ar putea extinde suspendările la nivel global, dar lucrurile sunt incerte acum. 

2. Samsung Galaxy M10 şi M20 devin oficiale, cu decupaj "picătură" şi preţuri surprinzător de mici. M10 spre exemplu e doar 110 euro în varianta cu 3 GB RAM şi 99 de euro în cea cu 2 GB RAM. M20 impresionează cu bateria de 5000 mAh. 

3.Allview a confirmat prezența la MWC 2019, în Barcelona, unde va prezenta "următorul nivel de mobilitate". Ar putea fi vorba despre un nou smartphone, un eventual flagship, poate chiar noi versiuni de boxe deştepte şi un nou AVI. 

4.Scandalul săptămânii e cu siguranţă legat de faptul că Huawei China oferea bonusuri angajaţilor care furau secretele altor companii din SUA. A fost găsit un caz din 2013 când T-Mobile a avut o parte de robot furată. 

5. Xiaomi prezintă primul său telefon cu Android Go la bord, Redmi Go, care costă doar 80 de euro. Vine cu ecran HD de 5 inch, procesor Snapdragon 425, baterie de 3000 mAh. 

6. În ultima săptămână am avut şi ocazia să îl scoatem din cutie pe ASUS ZenFone Max Pro (M2), un battery phone de 5000 mAh cu design mai elegant decât predecesorul. Are şi Android curat la bord. 

7. Noi randări cu iz oficial au apărut pentru Samsung Galaxy S10 şi Galaxy S10+. Au camerele orientate orizontal în spate, în stil Galaxy Note şi vin cu 3 camere principale. Ecranul are muchii foarte înguste, dar bărbia tot se păstrează. 

8. Nici pliabilul Samsung nu a fost lipsit de scăpări, apărând într-un clip promoţional care a ajuns pe web. Pare mai slim decât prototipul de la SDC 2018 şi se deschide ca o carte. 

9. Huawei a oferit la rândul său un teaser pentru viitorul pliabil, confirmând lansarea sa la MWC 2019. Vedem un device cu două ecrane şi o balama deschisă între ele. Posibil să fie încă un concept Honor Magic, nu direct modelul comercial. 

10. Allview ne-a dezvăluit întregul său calendar de lansări pentru anul 2019 şi am speculat pe măsura teaserelor. Au telefoane pliabile gata, un model cu proiector, un flagship cu cameră triplă, televizoare noi şi poate chiar un slider selfie. 

11. Nu am scăpat nici de dezvăluirea designului lui Samsung Galaxy S10 E, adică modelul Lite. El arată mai mult ca un Galaxy A8, are cameră duală în spate şi mai multe variante de culoare. 

FAIL şi WIN:

FAIL:

  1. Cât ghinion să ai? În aceeaşi zi în care o clientă a găsit la Media Galaxy Craiova plastilină în loc de iPhone în cutia sa, respectivul magazin a fost spart şi hoţii au plecat cu electronice. 
  2. Apple Facetime are un bug major, care îţi permite să auzi ce vorbeşte persoana apelată înainte să răspundă. Util pentru bârfitori… 
  3. Facebook a plătit adolescenţi şi chiar minori 20 de dolari pe lună pentru a se lăsa spionaţi şi a li se lua datele personale. 

WIN:

  1. WIN-ul săptămânii este că Apple a reacţionat la colectarea de date Google şi Facebook, prin aplicaţii instalate pe iOS din afară App Store, blocând infrastuctura internă Facebook/Google pentru dezvoltatorii companiilor pe iOS. 
  2. Aş pune la WIN şi preţurile telefoanelor Galaxy M

Întrebări:

Am trecut la întrebări, văzând că aţi pus mai puţine decât de obicei şi asta mai ales pe Forum, unde aveţi prioritate la răspunsuri. Am fost întrebat dacă se pot comanda telefoanele Galaxy M din India în România. Aţi vrut să aflaţi dacă mai e bun Galaxy S8 în 2019 şi da încă este, apoi cineva a vrut un telefon bun de YouTube şi PUBG la 1000 de lei.

Cineva a avut o problemă cu un Xiaomi Mi A2, iar un alt user a întrebat când mai facem Retro Reviewuri. Am fost pus să aleg şi între OnePlus 6 şi Xiaomi Mi 8 şi cineva mi-a povestit cum îi merge Pocophone F1 după achiziţie. Am discutat puţin despre Xiaomi Mi 8 Lite cu specificaţiile în faţă şi am făcut şi o alegere între Huawei P10 Plus şi Nokia 7 Plus. Am sugerat şi câteva telefoane pe la 500 sau 700 de lei.

Diverse:

În secţiunea Diverse e iarăşi pe bază de filme. De această dată am văzut "Polar", pe Netflix cu Mads Mikkelsen, din Hannibal şi reclamele Heineken. El joacă rolul unui asasin pensionat la 50 de ani şi care are o recompensă pusă pe capul său de organizaţia pentru care lucrează. Pare un fel de John Wick al săracului, cu un Mads super plictisit, chiar şi în scenele de sex. Nu e nimic bun la filmul ăsta, poate doar lookul lui Mads.

Am văzut şi nouă producţie Netflix "Velvet Buzzsaw", un horror thriller cu experţi în arta plastică, critici de artă şi hipsteri care sunt omorâţi pe rând de creaţii artistice. Un fel de "Final Destination" cu hipsteri, cu Jake Gylenhaal, John Malkovich, Toni Colette şi alte nume mari. DJ Marshmello a ţinut un concert în jocul Fortnite pe 2 februarie şi l-am văzut şi eu live pe YouTube. Erau milioane de oameni dansând într-o zonă special amenajată pe harta jocului.

Şi apropo de muzică a scos formaţia Fever 333 un album nou şi sună ca un fel de Linkin Park plus Fall Out Boy, cu extra topping de hip hop. Merită ascultat. Am mai discutat despre Anthem şi noul demo Open Beta, care include 4 costume robotice de această dată. Experiența e mai puţin buggy în noul demo, mi se pare şi au scăzut dramatic timpii de încărcare.

Am încheiat cu jocul Tacticool, un shooter 2D 5 versus 5 multiplayer cu elemente de strategie şi fizică ragdoll bună. Tot pe final am vorbit despre faptul că PUBG Mobile Beta are un mod Zombie, cu crossover de personaje, arme şi monştri din Resident Evil 2 (Tyrant, Licker, zombii şi aruncător de flăcări). Apropo The Division 2 de la Ubisoft începe beta-ul pe 7 februarie şi jucăm în Washington acum.

Acesta a fost Mobicast 252 şi nu uitaţi să daţi like, subscribe, share şi să puneţi mai multe întrebări data viitoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×