Mobicast 270: Ştirile săptămânii din tehnologie: telefoane noi Galaxy A, taxa lăcomiei tech din Franţa, Spider-Man Far From Home, concert Slayer

1.042 ori
<b>Mobicast 270: Ştirile săptămânii din tehnologie: telefoane noi Galaxy A, taxa lăcomiei tech din Franţa, Spider-Man Far From Home, concert Slayer</b>Am ajuns la încă o cifră rotundă cu podcastul nostru săptămânal, de această dată ediţia 270. Mobicast 270 este atât un podcast, cât şi un videocast, în care discutăm despre subiectele ultimelor 2 săptămâni

Am ajuns la încă o cifră rotundă cu podcastul nostru săptămânal, de această dată ediţia 270. Mobicast 270 este atât un podcast, cât şi un videocast, în care discutăm despre subiectele ultimelor 2 săptămâni. Am fost plecat în concediu puţin, aşa că avem de recuperat. Vorbim despre noua serie Galaxy A, lansată în România, la pachet cu unboxing-urile făcute de noi pentru Galaxy A80, A70, A40 şi A20e.

Avem detalii despre Galaxy Tab S6, scăpări noi Note 10, Nintendo Switch Lite e oficial şi discutăm şi despre noua taxa pusă de Franţa pentru companiile tech americane. Avem 4 FAIL-uri, un WIN uriaş, apoi răspundem la întrebări. Pe final vorbim despre burgeri din Braşov, noul film Spider-Man şi concertul Slayer de adio din România.

Iată ştirile săptămânilor trecute:

1. Samsung a adus în România oficial cele mai noi modele Galaxy A, culminând cu Galaxy A80, cel cu cameră glisantă şi rotativă. Au pus accentul pe A50, A70 şi A80. Cel mai ieftin este Galaxy A10 de la 629 lei. 

2. Am scos din cutie Galaxy A70, care e un fel de Galaxy A50 mai mare, cu ecran extins, super baterie şi cameră triplă mai puternică. 

3. Am scos din cutie şi Galaxy A80, care e o bestie mecanizată cu cameră triplă glisantă şi rotativă, cu preţ cam mare pentru un midrange, de 3199 lei. Deocamdată ne familiarizăm cu terminalul şi încercam să ne dăm seama dacă merită banii. 

4. Samsung Galaxy Tab S6 se dezvăluie în primele imagini, cu fantă specială pentru stylus şi ar avea un procesor Snapdragon 855 la bord, dar şi o cameră duală de această dată. 

5. ASUS ROG Phone 2 debutează pe 23 iulie şi are ecran de 120 Hz, procesor Snapdragon 855 şi probabil exclusivităţi de la Tencent, poate Call of Duty Mobile. 

6. Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) a debutat oficial, cu 2 GB RAM, ecran de 8 inch şi difuzoare stereo. Are un ecran cu muchii cam groase şi vine cu gratuitate la YouTube Premium şi Spotify pentru câteva luni. 

7. Nintendo Switch Lite a fost anunţat oficial şi costă 199 dolari. Vine pe 20 septembrie 2019 şi are ecran mai mic, de 5.5, dar şi controale nedetașabile. Procesorul ar fi acelaşi ca la Switch-ul normal. 

8. Galaxy Note 10 a scăpat în abundenţă în ultima vreme, iar mai nou ar avea buton Power mutat şi nu are jack audio, nici buton Bixby. Formatul e mai pătrăţos, muchiile mai înguste, iar camera verticală aduce cu a lui Huawei P30 Pro. 

9. Franţa a pus o taxă a lăcomiei pe companiile tech americane, de 3% din veniturile lor în Franţa. Ar aduce 500 de milioane de euro la buget, dar americanii nu sunt deloc mulţumiţi şi au deschis o investigaţie. 

FAIL şi WIN:

FAIL:

  1. Google ar înregistra audio cu tot ce spui folosind boxele Google Home, chiar şi fără să spui "Hey Google". Un nou scandal de încălcare a intimităţii e aici şi poate ajunge la proporţia celui Facebook. 
  2. Xiaomi a copiat Memoji de la Apple şi a numit propria variantă Mimoji, ba mai mult decât atât, a făcut reclamă produsului propriu folosind o reclamă Apple. Şi dă în judecată pe oricine îi acuză de copiere… 
  3. Huawei şi armata chineză ar avea legături strânse, conform unui nou studiu, care arată că CV-urile unor angajaţi Huawei menţionează activităţi militare. 
  4. Samsung Galaxy Note 9 şi Galaxy S9 sunt afectate de un bug grav provocat de Night Mode-ul camerei, care provoacă crash-uri la nivel de cameră. 

WIN:

Marele WIN al săptămânii este clar faptul că Simona Halep a câştigat Wimbledon-ul, în faţa Serenei Williams. Şi nu oricum ci cu 2-0 şi 6-2, 6-2, dominând total. Este un grand slam care se lăsase aşteptat şi care a bucurat foarte multă lume, iar jocul a fost entuziasmant.

Întrebări:

Am ajuns şi la întrebări, cu prioritate pentru cele puse pe forum evident. Am fost întrebat dacă şi când va fi detronată Samsung, acum că Huawei şi SUA s-au împăcat. Am vorbit şi despre 5G în România şi cineva a vrut să ştie dacă 5G chiar îţi face rău la sănătate sau nu. Am avut o întrebare despre un posibil review la Huawei P30, aţi aflat care e telefonul cu cea mai bună cameră video şi ce este brandul O2.

Un cititor a fost curios cum aş multiplica 2000 de lei până la final de an şi dacă un iPhone 7 Plus se mai ţine bine 2 ani. Am făcut şi o recomandare de telefon până în 1500 lei şi am discutat despre un bug al cuiva legat de Bluetooth şi WiFi. Cineva a vrut chiar să ştie dacă mai merită Galaxy S6 sau S7 în ziua de azi.

Diverse:

1. Am fost într-un mic concediu la Braşov şi acolo am degustat nişte burgeri la Grătar Urban. E inedit că burgerii lor au mai toţi dulceaţă, de gogonele, smochine, ardei iute şi alte trăznăi combinate cu brânză gorgonzola sau brie. Nu e rău deloc, dar e scumpuț la 30 lei burgerul. Cartofii sunt măcar cipsuri nu clasicii fries.

2. Nu am ratat ocazia să merg la concertul Slayer de la Arenele Romane, concertul de adio al legendelor thrash. Au cântat 20 de piese şi sonorizarea a fost OK, doar că solo-urile lui Kerry King nu prea s-au auzit clar. A ieşit şi ceva mosh pit, dar cam modest. Măcar am putut auzi live "Raining Blood" şi "South of Heaven".

3. Am văzut şi Stranger Things sezonul 3 şi parcă şi-a mai pierdut din farmec. Nu mă omor după povestea cu ruşii şi experimente, dar a fost interesantă evoluţia tragică a lui Billy. Relaţia dintre Eleven şi Mike pare forţată şi sunt multe elemente din poveste preluate din filme horror vechi.

4. Nu puteam să trec peste cel mai nou film Spider-Man, Far From Home, pe care l-am văzut recent, chiar la un cinema din Braşov. E mai mult road movie cu adolescenţi, decât un film cu super eroi. 70% din film vezi o clasă de liceeni americani care vizitează prima oară Europa. Cu toate micile drame şi secrete aferente. Jake Gylenhaal este un villain bun, amintind de Scarecrow din Batman. Creează iluzii foarte bine.

5. Am descoperit de asemenea serialul Gosta, pe HBO GO. Este un serial suedez, cu un psiholog de copii care încearcă să facă numai fapte bune, dar cade în penibil şi se profită de el. Are un tată flower power care face numai prostii şi ia sub aripă o fată depresivă.

6. Am citit şi o nouă carte, "Serotonină" de Michel Houellebecq, care spune povestea unui bărbat de 46 de ani, care se luptă cu depresia. Se vorbeşte mult despre drama agricultorilor din Franţa, care nu fac faţă normelor europene, dar şi despre criza bărbatului de vârstă mijlocie. Îşi contactează toate fostele iubite, se lupta cu impotența de la pastilele anti depresie şi întâlneşte numai personaje ciudate, într-o lume burgheză franceză.

Acesta a fost Mobicast 270, ne reauzim la ediţia 271 şi aşteptăm cu toţii lansarea lui Galaxy Note 10.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×