Care sunt celebrităţile de la Hollywood, din muzică sau sport care investesc în tech/IT: de la Ashton Kutcher la Bono şi DiCaprio

368 ori
<b>Care sunt celebrităţile de la Hollywood, din muzică sau sport care investesc în tech/IT: de la Ashton Kutcher la Bono şi DiCaprio</b>În editorialul pe care vi-l prezentăm astăzi veți găsi numele celor mai populare vedete de la Hollywood, din muzică sau din sport, care au decis să investească serios în domeniul tech. Printre aceștia se numără chiar și celebrul actor Ashton Kutcher care

E ştiut faptul că Ashton Kutcher nu a jucat degeaba două roluri de miliardar tech, atât în Two and a Half Men, cât şi în filmul Steve Jobs, pentru că el chiar se implică activ prin investiţii şi consultanță în segmentul IT. Dar el nu e singur! Lista de vedete, muzicieni şi celebrităţi din lumea sportului care şi-au dedicat o parte a averii startupurilor e mult mai mare şi noi am compilat o parte din ea mai jos.

Hai să vedem care sunt vedetele cele mai tech savvy din ziua de azi:

Bono

Bono

Solistul de la U2 a cofondat Elevation Partners în 2004, o firmă care oferă capital companiilor media, de divertisment şi din zona tehnologiei, administrând bunuri de 1.9 miliarde de dolari. Una dintre investiţiile sale de marcă a avut loc în 2010, când firma a cumpărat acţiuni Facebook în valoare de 120 de milioane de dolari, ajungând la o cotă de 1.5% din gigantul lui Zuckerberg.

După ce Facebook a ajuns la stadiul de IPO în 2012, compania a vândut o parte din acţiuni, iar Bono ar fi obţinut 10 milioane de dolari. Bono a ajuns şi subiectul unor critici după ce U2 a avut un album preinstalat pe modelele iPhone din 2014, fiind foarte greu de înlăturat de pe device-uri.

Leonardo DiCaprio

Leonardo Di Caprio

DiCaprio a jucat rolul şefului FBI, al unui regizor vizionar, al lupului de pe Wall Street, dar şi al unui mare falsificator de cecuri de-a lungul carierei sale. El s-a ţinut departe de zona tech, dar nu şi în viaţa reală, unde a administrat o investiţie 4 milioane de dolari în Mobli, un startup din Tel Aviv, care produce aplicaţii de partajare foto. El a avut rol de consilier pentru branding şi marketing şi "om de legătură" cu celebrităţile.

Şi-a luat în serios poziţia, aducând în afacere pe Tobey Maguire, Lance Armstrong sau Serena Williams. Deocamdată Mobli nu a produs totuşi vreo aplicaţie de nivelul lui Instagram sau Prisma.

Ahston Kutcher

Ashton Kutcher

Ashton are atât de multe afaceri, încât abia ţinem pasul cu ele. În afara faptului că ocupă o funcţie mai mult sau mai puţin onorifică la Lenovo şi apare în o grămadă de reclame ale companiei, el a fost un investitor însemnat în Skype. Suma investită în 2009 nu e cunoscută, dar ştim că Microsoft a plătit 8.6 miliarde de dolari pentru acest serviciu, deci probabil şi Kutcher a avut de câştigat.

Actorul care s-a făcut cunoscut prima oară prin rolul din comedia "Dude Where's My Car" are şi o firmă de investiţii, împreună cu o serie de parteneri, care au băgat bani în numeroase businessuri. Fie că e vorba de un producător de saltele, un serviciu de ride sharing numit Getaround sau o companie de e-commerce numită Fab, Kutcher e acolo cu banii.

Tot el a fondat şi Sound Ventures, încă un fond de investiţii destinat startupurilor ce au crescut deja un pic ca dimensiuni. Şi lista e mult mai lungă, incluzând investiţii importante în Foursquare, Airbnb, Flipboard, Ubermedia şi Fashism. Reţineţi că Ashton a pornit la drum cu un eşec, firma sale de apeluri online Ooma dând chix.

Jared Leto

Jared Leto

Jared Leto e pe buzele tuturor în aceste zile, pentru că îl joacă pe Joker în Suicide Squad. El a devenit mai popular după ce a luat Oscarul pentru rol secundar în "Dallas Buyers Club", dar lumea îl ştia şi că actorul din Requiem for a Dream, Mr Nobody şi solistul trupei 30 Seconds to Mars. Ei bine, investiţiile sale au fost făcute cu mai puţină pompa decât ale lui Kutcher.

Peste 40 de astfel de iniţiative are prolificul actor, în companii ca Blue Bottle Coffee, Zenefits şi aplicaţia de streaming video Meerkat. Cea mai importantă investiţie a fost totuşi în Nest Labs, creatorul acelui termostat smart Nest, dar şi al soluţiilor smart home, care în cele din urmă a fost cumpărat de Google în 2014 contra a 3.2 miliarde de dolari. Leto a avut bani şi în reddit se pare.

Justin Bieber

Justin Bieber

Deşi artistul canadian e genul de puştan pe care toţi adoră să îl urască, se pare că ştie să îşi mişte bine banii, sau mai degrabă are sfătuitori buni. Doar nu ar fi ajuns la o valoare a averii de 200 de milioane de dolari la doar 21 de ani. În fine, ce ştim e că el a investit prima oară într-un startup în 2009, dar numele companiei nu e cunoscut.

Ce e ştiut însă e faptul că el are acţiuni la aplicaţia de mesagerie instant Tinychat, dar şi la aplicaţia de ratinguri Stamped, plus faimosul serviciu muzical Spotify. A condus şi o serie de investiţii în softul Shots, o aplicaţie de partajare a selfie-urilor, ce a adus finanţare de 1.1 milioane de dolari.

Justin Timberlake

Justin Timberlake a jucat binişor rolul lui Sean Parker, fondatorul Napster şi una dintre forţele creatoare care au ajutat la finalizarea conceptului Facebook. El a luat rolul atât de în serios încât s-a apucat de investiţii în startupuri şi în viaţa reală. Spre exemplu a fondat o companie numită Stipple, care le permite utilizatorilor să eticheze, partajeze şi să facă reclame folosind fotografii.

Timberlake e sigur că poate să readucă MySpace în actualitate, deţinând o cotă importantă acolo şi luând decizii strategice legate de companie. A mai fondat şi Dekko, care vrea să fie un fel de Wikipedia pentru tot ce puteţi vedea cu camera unui mobil.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Kim Kardashian pare a avea darul de a face bani din piatră seacă. Pe lângă faptul că are un joc pentru mobil distribuit de Glu şi care a generat multe milioane de dolari, Kim a cofondat Shoedazzle, un startup cu finanţare de 40 de milioane de dolari. Serviciul costă 39.95 dolari pe lună şi le aduce utilizatorilor o cutie cu pantofi, bijuterii sau o poşetă.

Dacă le plac obiectele, le pot păstra 30 de zile, dacă nu, ei le returnează la Shoedazzle şi primesc banii înapoi. Startupul a atins la un moment dat 3 milioane de abonaţi.

Nas

Rapperul Nas nu e cel mai relevant artist hip hop din ziua de azi, dar a făcut destule investiţii încât să fie pe lista noastră. El are în portofoliu peste 30 de companii, inclusiv popularele Dropbox sau Lyft. Banii au venit prin firma venture capital Queensbridge Ventures, unde e partener. Printre proiectele sale se numără şi aplicaţia de live streaming Meerkat, compania de BitCoin Coinbase şi firma de servicii financiare Robinhood.

Magic Johnson

Magic Johnson

Starul NBA Magic Johnson se număra printre sportivii care au ajuns în zona businessului tech. El a deschis un lanţ de cinematografe, un alt lanţ de cluburi de fitness şi chiar francize Burger King. Deţinea la un moment dat şi cafenele Starbucks, acţiuni la Los Angeles Lakers şi apoi şi-a vărsat capitalul în Detroit Venture Partners, care au strâns 55 de milioane de dolari şi i-au investit în 12 startupuri.

Robert Downey Jr.

Robert Downey JR.

Nu se putea că tocmai Iron Man şi Sherlock Holmes să lipsească de pe lista noastră. Robert Downey Jr. a fost parte a unei campanii de promovare a produselor HTC în valoare de 1 miliard de dolari, care nu s-a concretizat în vânzări ridicate. În schimb, actorul a fondat Downey Ventures, care se ocupă cu investiţii în startupuri.

El a contribuit cu milioane de dolari şi la Maker Studios, un creator de conţinuturi profi YouTube precum Epic Rap Battles in History. Maker colaborează şi cu PewDiePie şi creează clipuri şi pentru Disney, care a cumpărat în cele din urmă firma în 2014 contra sumei de 500 de milioane de dolari.

Jay-Z

Jay-z

Jay Z cumpăra serviciul de streaming muzical Aspiro contra a 56 milioane de dolari anul trecut şi apoi îl relansa sub numele de Tidal. Prin acesta au debutat în exclusivitate o serie de albume ale unor artişti populari, inclusiv Jay Z, Beyonce sau Rihanna. La Tidal contribuie şi Jack White, Madonna, Usher sau Calvin Harris. Apple ar vrea să cumpere Tidal pentru jumătate de miliard de dolari.

Publicul lauda muzica losless a serviciului şi clipurile video hi def. 3 milioane de abonaţi au fost atinşi până acum.

Shaquille O'Neal

Faimosul Shaq nu lipseşte de pe lista noastră şi sincer să fiu mă mir că se află aici, pentru că nu e chiar cel mai isteţ sportiv din lume. Interviurile sale o confirmă. În fine, el investea în acţiuni Google încă din 2004, înainte de stadiul IPO, contribuind apoi cu bani şi la startupul de video sharing Tout. În 2015 intră în conducerea firmei Loyal3, o companie de investiţii online, care se ocupă tot de startupuri.

Mai mult sau mai puţin inspirate, mai mult sau mai puţin sugerate de un consilier de imagine, aceste contribuţii ale vedetelor la tehnologia de vârf sunt vitale, dar infime faţă de ce au de oferit marii bancheri, miliardarii, magnaţii şi jucătorii la bursa de pe Wall Street. E de apreciat totuşi că artiştii se implica în tehnologiile care vor defini felul în care arata ziua de mâine si viata fanilor lor.

Aşteptăm să vedem şi primul actor sau muzician ajuns miliardar din tech...

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×