Avem nevoie de telefoane de 6 inch? (Editorial)

4.942 ori
<b>Avem nevoie de telefoane de 6 inch? (Editorial)</b>Pornind de la acest articol&nbsp;am ajuns la concluzia că terminalele cu ecran de 6 inch sunt la fel de inutile ca o tabletă cu ecran și camera 3D. Afirmația e puțin agresivă și o vom argumenta în următoarele rânduri. Această opinie a fost...

Pornind de la acest articol am ajuns la concluzia că terminalele cu ecran de 6 inch sunt la fel de inutile ca o tabletă cu ecran și camera 3D. Afirmația e puțin agresivă și o vom argumenta în următoarele rânduri. Această opinie a fost formată în urma analizei recenziilor Mobilissimo.ro pentru terminale că Nokia Lumia 1520 sau ASUS FonePad Note FHD 6 și hands on-uri cu Xperia Z Ultra și HTC One Max.

în primul rând, după cum scrie și în articolul de mai sus un device de 6 inch nu poate poate concura cu o tabletă de 7 inch. Aceasta din urmă are avantajul prețului de 2 sau chiar 3 ori mai scăzut, apoi un inch în plus de ecran și apoi o baterie mai mare. Evidnet, specificațiile terminalelor de 6 inch sunt preponderent high end, deci aici câștiga utilizatorul. De asemenea, acest format de 6 inch este un "sweet spot" pentru gameri, el fiind ideal pentru jocurile moderne, fie că e vorba de shootere sau jocuri de acțiune.

în schimb jocurile de strategie sau un titlu ca FIFA 14 parcă cer totuși un ecran de 7 inch. Marea șansă a gadgeturilor cu ecran de 6 țoli este faptul că tabletele de 7 inch devin ușor demodate în favoarea celor cu ecran de 7.9 sau 8 inch. Amintiți-vă cum la momentul apariției lui Galaxy Note 1 și 2, acest device era ironizat pentru mărimea sa și numit "paleta de ping pong". între timp au fost lansate telefoane mari, precum cele Galaxy Mega sau mamutul Xperia Z Ultra și dintr-un motiv sau altul ironiile au început să se oprească.

Avem nevoie de telefoane de 6 inch? (Editorial)

La un terminal de 6 inch pică din start utilizarea cu o singură mână și ar fi ideal să vină la pachet cu un stylus, dacă se poate. Culmea e că mai toate aceste modele nu au un pen la pachet. Apoi e bizară și abordarea lor la capitolul cameră, mai toate având un senzor foto foarte performant. Dacă ne intimidează să facem poze cu o tabletă de 7 inch, de ce am fi mai puțin refractari față de un aparat de 6 inch?

și revenind puțin la jocuri, de vreme ce console precum PS Vita sau Shield nu sar la 6 inch, de ce ar avea nevoie un gamer sadea de mai mulți centimetri în diagonală? Gândiți-vă la cât de utilizat e micuțul iPhone la gaming, iar ecranul său nu a trecut de 4 inch încă. în plus, problema ecranului mic a fost rezolvată de o multitudine de joystickuri și controllere atașabile.

Avem nevoie de telefoane de 6 inch? (Editorial)

și acum hai să ne gândim puțin cine APRECIAZĂ terminalele de 6 inch:

1) Vreau baterie mare cu orice preț!

E genul acela de utilizator de device hardcore, care probabil mai are un smartphone și poate și o tabletă ceva mai low end. îi trebuie ceva să îl scoată din blazare și un device pe care să se joace până ce uită că are baterie la interior. Ceva cu ecran mare ideal pentru vizionat filme în tren să zicem, dar nu chiar tableta. Telefonul de 6 inch!

2) Gamerul

Am discutat și mai sus, dar există și persoane care doresc un ecran cât mai mare pentru a savura Asphalt 8 sau Modern Combat 4. Problema e că unele terminale de acest gen, precum Lumia 1520 se cam încing după minute bune de gaming. Combinația de ecran mare, difuzoare bine spațiate, baterie mare face dintr-un terminal de 6 inch unul superior lui PS Vita de exemplu, atât prin numărul de jocuri, cât și prin durata de funcționare.

3) Cel unic

Un mega phablet de 6 inch e o alegerea îndrăzneață, e pentru o persoană care iese în evidență într-o cameră. E genul acela de om care nu ezită să folosească telefonul de 6 inch în taxi, deși știe că va urma o tiradă de întrebări de la taximetrist, cu privire la tigaia Dry Qualcomm pe care a dus-o la ureche. "și ce știe să facă?". "Cum, nu are pix? Dar Samsung are pix". "Ce e cu pătrățelele alea pe ecran?". "De ce e făcut din plastic?. și multe altele...

4) Nehotărâtul

Vrea Windows Phone, dar îl vrea pe cel mai puternic. Vrea un ecran mare dar nu vrea să cheltuiască mult. Vrea un HTC One, dar are ecranul prea mic. vrea o tabletă mică, dar toate sunt groase. Răspunsul la aceste dorințe este reprezentat în ordine de următoarele terminale: Lumia 1520, ASUS FonePad Note FHD 6, HTC One Max și Sony Xperia Z Ultra cu grosimea sa incredibil de mică.

5) Fetele

Nu râdeți! Există un segment de public total cucerit de conceptul și ideea de Galaxy Note. E vorba de domnișoarele generației Palm, domnișoarele cu unghii lungi care adoră să își planifice viața după o agendă electronică. E ceva aparte între combinația de unghii lungi și roșii și ecranul mare care face masculii să înnebunească, deci și phableturile de 6 inch își vor găsi loc în gențile lor Fossil.

Personal aș alege oricând un Galaxy Note în locul unui phablet de 6 inch, iar la capitolul tablete 8 inch pare a fi un format mai indicat. 6 inch este pentru mine un experiment, o tentativă, un prototip și un punct de pornire pentru a crește rezoluțiile. Așa vor începe să apară terminale 2K, 4K și alte rezoluții exagerate. și uneori, dar doar uneori, un telefon cu ecran de 6 inch nu va mai părea atât de mare când este și curbat și flexibil. Vezi cazul lui LG G Flex, pe care îl avem în teste.

Care vi se pare formatul ideal și acceptabil de phablet și ce părere aveți despre aceste mega telefoane ale momentului? Sunt ele viabile pentru convorbiri fără headset și utilizare fără stylus? Secțiunea comentarii va sta la dispoziție!

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×