Mobicast 29: Podcast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Samsung Galaxy Alpha, concurs Allview Viva H7, noutăți IFA 2014 și Guardians of the Galaxy (Video)

1.481 ori
<b>Mobicast 29: Podcast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Samsung Galaxy Alpha, concurs Allview Viva H7, noutăți IFA 2014 și Guardians of the Galaxy (Video)</b>​ încă o săptămână s-a mai dus și suntem cu un pas mai aproape de toamnă, pentru unii începutul școlii și pentru alții începutul lui IFA 2014. Despre IFA s-a vorbit toată săptămâna, cu invitații trimise de marile companii la...

​

încă o săptămână s-a mai dus și suntem cu un pas mai aproape de toamnă, pentru unii începutul școlii și pentru alții începutul lui IFA 2014. Despre IFA s-a vorbit toată săptămâna, cu invitații trimise de marile companii la evenimente organizate în jurul datei de 4 septembrie la Berlin.

între timp Allview a anunțat telefonul X2 Twin, care este un model dual SIM, care măsoară 7.95 mm în grosime, vine cu display IPS HD de 5 inch și protecție Gorilla Glass 3, dar și procesor octa core de 1.4 GHz, 1 GB RAM și camera de 8 MP. Am văzut și noi leak-uri ale lui iPhone 6, care revin la ideea unui blitz dual LED, în locul celui single LED. eMAG și Altex au demarat super campanii de reduceri, primii tăind până la 25% din prețul telefoanelor și 35% pentru tablete, în vreme ce Media Galaxy a pornit un Black Friday timpuriu, cu PlayStation 4 la doar 1599 lei.

Am aflat că Windows Phone Store are acum de 2 ori mai multe aplicații decât anul trecut în aceeași perioadă, iar pe scenă leak-urilor locul lui @evleaks a fost luat de către @upleaks. El a publicat o fotografie cu noul HTC Butterfly 2, un telefon cu carcasă roșie din plastic și camera Duo, care include un senzor de 2 MP și unul de 13 MP. Tot în ultimele zile HTC a lansataplicația Zoe de sine stătătoare pentru terminalele Android.

Tot printre știrile săptămânii se numără și faptul că Sony a scăpat pe web un phablet de 6.1 inch, care urmează să aibă un preț accesibil. Probabil cea mai bizară veste a săptămânii este cea legată de arestarea unui tânăr care și-a ucis colegul de apartament, pentru că apoi să întrebe Siri unde să ascundă cadavrul. Tot el a fost prins și pentru că iPhone-ul sau a stocat date despre folosirea lanternei de 9 ori în zona pădurii în care a fost a fost descoperit cadavrul.

Am văzut și prima campanie promoțională pentru Samsung Galaxy Note 4, demarata deja discret pe străzile din Beijing, iar Romtelecom și Cosmoteau confirmat că vor deveni cunoscute sub brandul Telekom de la mijlocul lui septembrie. Nu am uitat de concursuri, astfel că puteți câștiga o tabletă Allview Viva H7, care a primit un prim unboxing de la colegul Claudiu Sima. Tableta vine cu display IPS LCD de 7 inch, rezoluție de 1280 x 800 pixeli, 8 GB memorie internă, GPS, conectivitate 3G și slot microSD.

Motorola a trimis invitații la un eveniment organizat pe 4 septembrie, în cadrul căruia vă anunța un ceas, un telefon G, un telefon X și un headset, dacă ne luăm după invitație. E vorba despre lansarea lui Moto 360, a un nou Moto G și a lui Moto X+1. și Huawei a trimis o invitație pentru aceeași dată de 4 septembrie, iar ei vor lansa la IFA 2014 fie handsetul Ascend D7, fie Ascend Mate 7, cu 3 GB RAM, procesor Kirin 920 și camera de 13 MP în spate.

Probabil vestea săptămânii este că Samsung a lansat telefonul Galaxy Alpha, un device cu dotări ce îmbina midrange-ul cu high end-ul. E vorba despre un smartphone cu procesor octa core, ecran Super AMOLED HD de 4.7 inch, camera de 12 MP, scanner de amprente, senzor cardiac și 2 GB RAM. El are margini metalice și măsoară doar 6.7 mm în grosime, dar nu ne cucerește total, pentru că are un spate din plastic, deci nu e chiar acel handset metalic pe care îl așteptam.

Nici universul Windows Phone nu a fost uitat, Microsoft având un eveniment programat pentru aceeași dată ocupată de 4 septembrie, unde va lansa un cameraphone puternic, conform zvonurilor. Am trecut apoi la întrebări, printre care se numără și una legată de preferința mea cu privire la PS Vita versus Nintendo 3DS, dar și legat de orașul din care provin sau urări de "la mulți ani" pentru Sfânta Maria.

Am recomandat un telefon unui cititor de 11 ani, o tabletă sub 1000 lei altuia și am vorbit despre jocurile cu grafică de consola de pe terminalele mobile. Am discutat și despre alegerea între un Galaxy S4 și un Nexus 5, dar și despre politică și cu ce tabără simpatizez. în zona diverse v-am vorbit despre Guardians of the Galaxy, film de la care mă așteptam la puțin mai mult, dar care e puțin prea amuzant pentru binele lui. Ratonul Rocket face tot filmul și fără el, cred că îi scădea elementul de divertisment, deoarece personajul principal e puțin prea naiv și are glume neinspirate.

Am jucat și jocul Guardians of the Galaxy pe Android, nici el prea reușit, dar și Epic Skater, un joc destul de slab abia lansat pe aceeași platformă. în ultimele zile a avut loc și conferința legată de jocuri Gamescon, în cadrul căreia am văzut trailere pentru un nou Silent Hill, pentru Halo 5, noi detalii despre Far Cry 4 și multe alte anunțuri de jocuri. Noul Silent Hill se va numi Silent Hills și îl va pe Norman Reedus din Walking Dead că personaj principal. Am văzut și filmul Lucy, care e extrem de slab și poate doar ultimele 5 sau 10 minute sunt interesante, atât.

Scarlet Johansson nu are nimic în comun cu actoria din păcate. Spre finalul secțiunii diverse am discutat despre Summer Well, festival la care am participat pentru a asculta Placebo, care au cântat impecabil. în schimb organizarea nu a fost impecabilă, fiind prea multe persoane într-o pădure prea mică, fiind prea cald și prea puține jetoane, mâncare și băutură pentru toată lumea. în plus, lipsa totală de semnal Vodafone era cam deranjantă la acest festival Orange.

Cam acesta a fost Mobicast 29, urmează cel aniversar cu numărul 30, dar până atunci ne găsiți pe forum, site și pe canalul YouTube.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×