NTT DoCoMo studiaza comunicarea moleculara

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 747 ori
<b>NTT DoCoMo studiaza comunicarea moleculara</b>Un grup al companiilor din industria telecomunicatiilor, inclusiv NTT DoCoMo a anuntat testarea cu succes a primului sistem molecular de comunicatii. La ora actuala se lucreaza la un biochip cu acelasi scop. DoCoMo fusese pionierul acestor cercetari, care...

Un grup al companiilor din industria telecomunicatiilor, inclusiv NTT DoCoMo a anuntat testarea cu succes a primului sistem molecular de comunicatii. La ora actuala se lucreaza la un biochip cu acelasi scop.

DoCoMo fusese pionierul acestor cercetari, care se axau pe utilizarea moleculelor ca mediu comunicational. Combinand tehnologia telecomunicatiilor cu biochimia, DoCoMo doreste sa creeze sisteme care transmit informatii despre conditiile biochimice ale organismelor vii, cum ar fi emotiile, stresul sau bolile. In cazul experimentului au fost utilizate ADN-uri sintetizate artificial si proteine energizate chimic, gasite de obicei in muschi si celule nervoase.

Acestea se pot misca autonom, transformand energia chimica in energie mecanica. Sistemul este de sine statator, deoarece nu necesita o sursa externa de energie si va permite in viitor realizarea unui analizator biochimic sau a unui biochip, un microchip destinat analizalor biologice si chimice. Un telefon dotat cu un astfel de biochip va fi capabil sa analizeze biomoleculele dintr-o picatura de sudoare sau sange, pentru a determina starea de sanatate a utilizatorului.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×