Top 10 telefoane mobile ale anului 2014 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): Coroana o duce cel mai accesibil smartphone high-end din 2014; Apple și Samsung pe doi și trei

Autor:  | Publicat în:  Topuri telefoane 4.070 ori
<b>Top 10 telefoane mobile ale anului 2014 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): Coroana o duce cel mai accesibil smartphone high-end din 2014; Apple și Samsung pe doi și trei</b>Cine a urmărit achizițiile mele din 2014, nu va fi surprins deloc de alegerea mea în ceea ce privește primele 3 poziții din TOP 10 telefoane ale anului 2014 - evident, top personal! Consider acest an ca fiind unul foarte echilibrat în privința...

Cine a urmărit achizițiile mele din 2014, nu va fi surprins deloc de alegerea mea în ceea ce privește primele 3 poziții din TOP 10 telefoane ale anului 2014 - evident, top personal! Consider acest an ca fiind unul foarte echilibrat în privința telefoanelor lansate, niciun producător ne reușind să rupă gura târgului (cum s-ar zice), în ciuda faptului că Apple a venit cu un design nou, LG a adoptat laserul pentru autofocus, iar Samsung a introdus un senzor pentru măsurat pulsul. în acest caz poate singurul care a surprins a fost OnePlus One, dar și acesta mai mult prin prisma prețului neobișnuit de scăzut pentru dotările cu care vine telefonul. Dar hai să trec la top!

10) Motorola Droid Turbo

Motorola Droid Turbo

în opinia mea, Motorola Droid Turbo este telefonul  care ar fi trebuit să fie lansat la nivel global sub brandul Nexus și nu actualul Nexus 6 (care personal m-a dezamăgit), acesta din urmă considerându-l un smartphone de nișă, o nișă prea îngustă din păcate! Pentru cei care doresc să polemizeze legat de acest gând al meu, le spun doar că dimensiunea lui Nexus 6 e mult prea generoasă și nu e deloc pe gustul meu! Asta e! Cât despre Droid Turbo, ar fi avansat în top dacă n-ar fi disponibil doar pentru rețeaua Verizon din State, asta deoarece specificațiile de top și aspectul în special, îl recomandă cu desăvârșire!

9) BlackBerry Passport

BlackBerry Passport

BlackBerry Passport este surpriză plăcută din 2014! Este un business-phone cu personalitate, unul care deși criticat de noi la apariția primelor fotografii scăpate pe web, a ajuns să fie apreciat atât pentru funcționalități, sistem de operare, materialele folosite în construcția lui, cât și pentru forma inedită adoptată de acesta. Revenirea tastaturii QWERTY fizice pentru un smartphone BlackBerry, se poate dovedi a fi ideea salvatoare pentru compania canadiană, care balansează de câțiva ani între faliment și exit.

8) Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2

Cu toate că există Xperia Z3, doar Sony Xperia Z2 își găsește loc în topul meu personal, asta nu pentru că nu aș aprecia ultimul high-end lansat de Sony, ci pentru că Z2 e cel care a reușit să repare toate greșelile și neajunsurile primelor două telefoane din serie. Sony Xperia Z2 este telefonul care dacă ar fi fost lansat primul, sau măcar în locul lui Z1, ar fi reușit să strângă suficientă simpatie încât să reflecte spre producător o altă lumină decât cea de loser! O spun asta cu tot respectul față de fanii brandului! Sony, în ultimii doi ani, dă mereu senzația că lansează terminale intermediare, niciodată unul care să ne facă să spunem wow! îmi amintesc de momentul când s-a lansat Sony Ericsson Xperia Arc, telefon pe care l-am declarat cel mai frumos telefon al anului! Deci se poate! Revenind la Xperia Z2, e de dorit în detrimentul lui Z3, în special pentru prețul mai accesibil, iar ideea de a lansa 2 telefoane de top din aceeași serie, într-un singur an, nu o consider o idee foarte inspirată!

7) Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 este categoric unul dintre cele mai bune telefoane ale anului 2014 și poate fi catalogat cu siguranță de unii dintre cititorii noștrii ca fiind cel mai bun smartphone al anului. Cu toate specificațiile și camera extraordinară, în topul meu intră doar pe poziția 7, deoarece consider alte 6 telefoane mai de dorit pentru buzunarul meu - criteriu care stă la baza întocmirii acestui top. Cum spuneam, telefonul este unul extrem de potent, atât pe parte de soft, funcții cât și în ceea ce privește camera - atuu incontestabil în cazul acestui Galaxy S. De ce nu îl doresc mai mult? Ei bine, chiar nu am nevoie de multitudinea de funcții cu care vine telefonul, iar interfața alambicată a acestuia, pur și simplu nu mă atrage.

6) Apple iPhone 6

iPhone 6

Apple iPhone 6 este cel mai vândut telefon al anului (global vorbind) și e cel mai căutat cuvânt din România, în Google, din acest an, după Simona Halep! Cu toate acestea, el se poziționează doar pe locul 6 în preferințele mele, pentru simplul fapt că îmi plac telefoanele du display mai generos, considerând dimensiunea de 5,5 inch pentru telefon ideală pentru nevoile mele, motiv pentru care mi-am și achiziționat versiunea Plus a lui iPhone 6. Telefoanele Apple sunt ori detestate, ori foarte apreciate, eu numărându-mă probabil în micul cerc al acelor persoane care privesc detașat această stupidă luptă dintre cele două tabere și reușesc să apreciez lucid ce e de apreciat, ori să critic ce e de criticat, pe merit. Incontestabil iPhone 6 e un telefon excelent, unul care nu îl va dezamăgii pe cel care îl cumpăra!

5) LG G3

LG G3

La un moment dat , vedeam G3-ul de la LG ca fiind unul dintre telefoanele cu șanse reale de a câștiga titlul de Telefonul Anului 2014, asta datorită în special telemetrului laser adoptat pentru autofocus, dar și designului original, unul care plasează butoanele de volum în spatele terminalului, lăsând loc astfel pentru un ecran care ocupă o suprafață considerabil mai mare pe partea frontală a terminalului, față de concurență. Telefonul este unul foarte elegant, chiar frumos și poate fi remarcat ușor în prezența altor telefoane, ceea ce te face mândru că îl deții. Ce îl poziționează în topul meu doar pe locul 5, e faptul că plasticul din jurul jack-ului audio tinde să se crape, existând nenumărate plângeri în acest sens din partea celor care l-au cumpărat.

4) HTC One M8

HTC One (M8)

Anul trecut HTC One a fost pe locul 1 în preferințele mele, și deși One M8 este o evoluție în mai bine în privința designului și a calității materialelor folosite în construcția lui, îl penalizez pentru camera sa și chiar nu înțeleg de ce HTC s-a încăpățânat să folosească senzorul cu cei 4 ultrapixeli, care a primit feedback extrem de negativ anul trecut! E ca și cum ai face cel mai bun cappuccino din lume și în loc de zahăr, ai pune deliberat sare în el! E singurul motiv pentru care HTC One (M8) nu se află pe locul 1 în top-ul meu, pentru că în rest, îl consider cel mai echilibrat, bun și frumos telefon lansat în 2014!

3) Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4

Voi fi sincer și voi spune că am oscilat în a plasa One (M8) sau Note 4 pe poziția 3, asta în ciuda faptului că ambele telefoane pot ocupa chiar și prima poziție în clasament! Am optat însă Note 4 pe locul 3, deoarece spre deosebire de One M8, acesta excelează în absolut toate segmentele în care poate fi comparat cu concurența. Samsung Galaxy Note 4 este telefonul perfect pentru acel utilizator care și-l permite și dorește cel mai bun telefon lansat în 2014! Dacă luăm în considerare doar partea hardware și funcțiile, e incontestabil no1 în acest an. în cazul meu însă acesta ocupa locul 3 în preferințe, deoarece chiar nu am nevoie de un stylus și nici de multitudinea de funcții cu care vine telefonul, iar rama metalică care e și șasiul telefonului, îmi displace din punct de vedere estetic. Pe scurt, Note 4 e cel mai bun telefon din 2014, dar nu cel mai bun pentru mine.

2) Apple iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

încă din 2007 când s-a lansat primul iPhone, am rămas profund impresionat atât de keynote-ul lui Steve jobs, cât și de conceptul în sine al acestui telefon, care a reușit în doar câțiva ani să domine ca model telefoanele lansate de diferiți producători. întotdeauna mi-am dorit un iPhone, iar frustrarea de a nu-l avea în primii doi ani, s-a materializat prin a-l pedepsi, necumpărându-l! Cu timpul supărarea a trecut și i-a luat locul gândirea pragmatică, considerând seriile iPhone 4 și iPhone 5 ca fiind prea mici pentru nevoile mele, astfel că odată cu anunțarea lui iPhone 6 Plus, pot spune că visul din 2007 a devenit realitate, cumpărând și deținând în acest moment cel mai bun iPhone lansat vreodată! Urmează numărul unu!

1) OnePlus One

OnePlus One

Nu e nici cel mai puternic telefon, nici cel mai frumos telefon, dar cu siguranță este unul care ca și preț e imbatabil în 2014. Caracteristicile hardware îl plasează printre telefoanele de top din acest an, în ciuda prețului care e la jumătate față de restul smartphone-urilor din aceeași gamă. OPO reușește să satisfacă absolut toate cerințele ce le-ai putea avea de la un telefon top de gamă, acesta performând bine din toate punctele de vedere. Faptul că vine cu CyaongenMod OS este doar cireașă de pe tort! în afară de asta se bucură și de o atenție sporită din partea oamenilor implicați în presa de tehnologie, feedback-ul la adresa companiei și a produsului fiind unul extrem de pozitiv. Au existat și sincope legate de soft și hardware, dar acestea s-au dovedit a fi probleme punctuale și s-au rezolvat între timp. Cu alte cuvinte dețin acest telefon și sunt extrem, EXTREM de mulțumit de el! Pentru mine deci, One Plus one e telefonul anului 2014!

La final, doresc să vă reamintesc că e vorba de niște preferințe proprii, iar ordinea în care am plasat telefoanele este și ordinea în care le-aș cumpăra pentru a le deține ca telefon personal de zi cu zi. Țin de asemenea să vă reamintesc că în 2014, în opinia mea, nu există un device pe care să-l pot numi smartphone-ul perfect, fiecare în parte excelând într-o anumită categorie, care lucru mi-a făcut foarte grea alcătuirea top-ului din acest an și sunt sigur că mulți dintre redactorii atât Mobilissimo.ro, cât și de la alte publicații ori bloguri, sunt în asentimentul meu! Dintre telefoanele pe care nu le-am inclus în top, dar le-am apreciat, aș mai remarca Samsung Galaxy Alpha, Lumia 930, Allview X2 Soul și X2 Soul Mini, X1 Xtreme dar și Deșire 816.

Curând vom publica media Top-urilor redactorilor Mobilissimo.ro, dar vă reamintesc că avem și un sondaj în desfășurare, prin care puteți chiar voi contribui la desemnarea celui mai bun telefon lansat în 2014! Puteți vota de aici, sau prin formularul de mai jos!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×