Mobicast 200: Podcast/Videocast aniversar despre lansarea lui Galaxy A8 (2018), CES 2018, Globurile de Aur şi Sesiune AMA 4K

926 ori
<b>Mobicast 200: Podcast/Videocast aniversar despre lansarea lui Galaxy A8 (2018), CES 2018, Globurile de Aur şi Sesiune AMA 4K</b>S-au întâmplat multe în această săptămână și cu toate că majoritatea privirilor au fost ațintite asupra târgului de tehnologie CES 2018 unde au avut loc numeroase lansări, am avut parte și de un debut local cel al lui Samsung Galaxy A8 (2018)

A venit şi marele momente în care am ajuns la 200 de episoade Mobicast, podcast-ul şi videocast-ul nostru săptămânal. Am aniversat momentul cu un Mobicast special, ediţia 200, în 4K şi cu sesiune de întrebări live pe YouTube, în regim AMA (Ask Me Anything). A fost o săptămână super ocupată, între lansarea locală a lui Samsung Galaxy A8 (2018) şi evenimentele de la CES 2018. Galaxy S9 are perioadă de lansare confirmată, iar ultimele zile ne-au adus şi Globurile de Aur. Despre toate acestea şi multe altele discutăm mai jos.

Evident începem cu ştirile săptămânii:

1.HTC Vive Pro este noua generaţie de headset VR de la HTC, anunţat la CES 2018. Are un design mai ergonomic, include şi căşti şi are rezoluţie superioară.

2. Razer Project Linda este un laptop dock pentru telefonul de gaming Razer Phone. A debutat la CES 2018 şi extinde funcţionalitatea telefonului, cu extra ecran, baterie şi evident tastatură.

3. Impresii despre Galaxy A8 (2018): cam butucănos lateral, se simte uşor totuşi, spatele arata spectaculos, cumva camera nu impresionează şi nici rezultatul din AnTuTu. Ecranul e foarte luminos.

4. Google a lansat programul Smart Displays, prin care oferă partenerilor formatul ideal şi kit-ul de dezvoltare pentru a crea difuzoare inteligente cu Google Assistant şi ecran touch. Difuzoarele sunt mai puternice acum şi avem deja modele JBL, Lenovo şi LG anunţate la CES 2018.

5. Samsung Galaxy J2 Pro (2018) a debutat în ultimele zile şi mă duce cu gândul la Galaxy S3 cumva prin design. Costă doar 145 dolari şi are dotări low end. Primim panou Super AMOLED cu rezoluţie de 960 x 540 pixeli, 1.5 GB RAM şi 16 GB stocare.

6. Tot la CES 2018 au debutat telefoanele Xperia XA2 şi Xperia XA2 Ultra. Au ecrane mai curbate, muchii laterale tot înguste şi acum sunt mai mici şi muchiile de sus şi jos. Modelul cel mare are 6 inch, iar în spate avem camere de 23 MP performante. Cumva nu s-a trecut la panou 18:9

7. Sony Xperia L2 arată mai sexy decât Xperia L1, are muchiile mai înguste şi vine cu procesor MediaTek. Costă 190 de euro şi rulează Android 7.1.1 din fabrică. Arata aproape de primul Xperia XA

Şi pentru că la CES 2018 au fost anunţate şi multe gadget-uri, boxe, căşti, laptop-uri, echipamente de gaming, am acoperit subiectul EXTENSIV şi INTENSIV pe site-ul nostru soră, Gadgetzone.ro. Iată ce s-a lansat:

1. ASUS a prezentat monitoare de gaming ROG Strix.

2. Sony a prezentat un proiector compact de buzunar.

3. Kodak anunţă propria sa cripto monedă, KodakCoin.

4. Razer anunţa Nommo, boxe de gaming, cu bas puternic şi iluminare Chroma.

5. Dell a adus la CES laptop-urile Latitude 5000 şi 7000, cu dotări bune, toate în afară de GPU.

6. Lenovo Mirage Solo este un headset VR cu Daydream şi fără telefon la interior.

7. Dell XPS 15 (2018) este un nou laptop convertibil cu până la 32 GB RAM.

8. Panasonic are noi camere 4K şi Full HD profi la CES.

9. Nokia a prezentat un gadget de monitorizare a somnului.

10. ASUS a prezentat şi un gaming PC cu iluminare fistichie, un ROG Strix GL 12.

11. Tot ASUS a prezentat laptop-uri ROG semnate de legende eSports din League of Legends

12. Sony a prezentat televizoare 4K, OLED, HDR şi cu sunet care iese direct din panou.

13. Lenovo a adus serii întregi de tablete şi convertibile la CES.

Acestea ar fi doar câteva din produsele lansate, în realitate sunt zeci, dacă nu sute chiar.

FAIL şi WIN:

FAIL:

WIN:

ÎNTREBĂRI

În sesiunea AMA am răspuns cred la vreo 40-50 de întrebări. Am fost surprins de faptul că nu m-a întrebat prea multă lume legat de actualizările la Oreo. Evident mulţi au întrebat "telefonu ăla versus telefonul ăla". M-a mirat că lumea mai întreabă de Huawei P8 sau P8 Lite. Am fost întrebat ce înălţime am, câţi ani am, dacă sunt căsătorit, când publicăm review Nokia 5 şi 6, dar şi review iPhone 8, când mai fac review la jocuri şi altele de gen.

DIVERSE:

În secţiunea Diverse ne-am axat mai mult pe filme, discutând despre premianţii de la Globurile de Aur 2018. Marele câştigător a fost "Three Billboards în Ebbind Missouri". Este un film cu Frances McDormand, care a luat Globul pentru "Cea mai bună actriţă". Joacă o mamă de 60 de ani, a cărei fiică a fost ucisă şi violată de un autor necunoscut. Frances pune 3 postere mari la marginea oraşului care ironizează poliţia locală şi îi atacă zilnic.

Se ceartă şi bate cu toţi oamenii din oraş. Filmul a luat Globul de Aur şi tot un glob a luat şi Sam Rockwell, în loc secundar masculin. El este un poliţist de 30-40 de ani, genul acela de virgin loser care stă cu mama şi cu IQ mic. Se transformă total în film după un soi de accident al sorţii. Am vorbit şi despre celelalte filme nominalizate, inclusiv seriale de "Handmaid's Tale", sau "Lady Bird".

"Big Little Lies" a luat cam prea multe premii pentru un serial oarecum banal şi ultra feminist. Nici "Shape of Water" nu prea merită Globurile, iar Del Toro nu e chiar în formă maximă de la "Labirintul lui Pan" sau "Hellboy". Am încheiat vorbind despre gofrele excelente de la Bubble Waff în Promenadă Mall, pline cu Oreo, îngheţată, căpşuni, sprinkles şi alte bunătăţi. Moi, calde şi dulci.

Am vorbit şi despre burgerul şi quesadilla de la Old Brick Pub, tăticul francizei Uncle John din mall-uri. Burger bun şi quesadilla cu sos exagerat de picant. Atmosfera super, hipsterească la modul pozitiv şi un mod foarte aerisit şi bine organizat. Cam acesta a fost Mobicast 200, în 4K, cu AMA, cu premii cinematografice, hands on Galaxy A8 (2018) şi o tonă de lansări CES.

Ne reauzim săptămâna viitoare cu alte noutăţi!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×