Mobicast #201 - Podcast/Videocast despre lansare Nokia 6 (2018), Allview V3 Viper, CES 2018 şi scăpări Xperia XA2

1.248 ori
<b>Mobicast #201 - Podcast/Videocast despre lansare Nokia 6 (2018), Allview V3 Viper, CES 2018 şi scăpări Xperia XA2</b>Am avut parte de o săptămână marcată de câteva lansări interesante, cea mai notabilă fiind asociată lui Nokia 6 (2018), telefon cu preț de doar 230 dolari ce se prezintă bine la capitolul dotări și look. Am avut și o lansare pe plan local

La mulţi ani 2018! A început un an par, care sună futurist şi gândiţi-vă cum vă raportaţi la 2018 când eraţi în 1995, dacă eraţi, pentru că avem şi cititori mai tineri printre voi, dar întrebaţi-vă părinţii, cam cum suna 2018 pe atunci... Dacă tot suntem în viitor, vă prezentăm încă un podcast, proaspăt scos din cuptor, cu menţiunea că am sărit la Mobicast 201 şi lăsam Mobicast 200 pentru săptămâna viitoare, în 4K, cu detalii despre CES 2018, hands-on cu Galaxy A8 şi poate şi un AMA live pe YouTube. Hai să vedem totuşi noutăţile săptămânii.

Am avut parte de lansarea lui Nokia 6 (2018) în China, a debutat şi un nou telefon Allview, am avut şi primele lansări de la CES 2018 şi o mega scăpare Xperia XA2 şi XA2 Ultra. Avem şi FAIL-uri, răspunsuri la întrebări şi Diverse, pe bază de filme şi jocuri.

Începem cu ştirile:

1.Nokia 6 (2018) a fost prezentat oficial în China, vine la preţul de 230 de dolari, cu 4 GB RAM şi tehnologie OZO Audio pentru captură video. Include o cameră de 16 MP în spate, accente roşii pe versiunea albă şi inaugurează captura Bothie

2. Allview V3 Viper a debutat la rândul său oficial, cu un design elegant, cu Android 8.0 Oreo la bord şi un ecran 18:9. Este primul telefon Allview cu Oreo la bord şi adoptă tehnologie IML Art, pentru un design şi mai sexy. Costă 899 lei.

3.Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra şi Xperia L2 au scăpat datorită lui Evan Blass şi au design elegant, dar fără prea multe schimbări faţă de Xperia XA1. Muchiile laterale rămân înguste, dar cele de sus şi jos rămân late. Se trece la CPU Snapdragon, ceea ce e o veste bună.

4. A apărut şi programul evenimentelor de la CES 2018, cu conferinţe LG, Samsung, Sony, BlackBerry şi Huawei programate. Huawei aduce noi telefoane Honor, Sony ar putea prezenta noi modele Xperia midrange şi un flagship, iar Samsung a pregătit laptop-uri şi telefoanele Galaxy A8 (2018) pentru debut în SUA.

5. Samsung a oferit detalii complete despre procesorul său Exynos 9810, care va ajunge pe Samsung Galaxy S9. Vine cu un sistem hibrid pentru recunoaştere facială şi suport pentru captură 4K la 120 FPS. Ştie şi AI, vine cu modem LTE Categoria 18 şi o performanţă impresionantă.

6. Apple ar putea fi prima companie care valorează 1 trilion de dolari, adică 1000 de miliarde de dolari. E deja la 870 de miliarde şi are nevoie de o creştere de 15% în 2018 pentru a atinge acest prag.

7. HTC U12 ar urma să aibă un ecran edge to edge cu rezoluţie 4K, iar prima sa scăpare mă duce cu gândul la un iPhone cumva. Au scăpat şi specificaţiile sale, destul de standard pentru 2018 aş zice.

8. Huawei Mate 9 a primit actualizarea la Android 8.0 Oreo în România, destul de rapid după anunţul oficial. Aflaţi aici ce noutăţi aduce.

9.Lenovo K320t este un telefon entry level cu preţ de 155 dolari şi ecran 18:9. Are procesor Spreadtrum, cameră duală şi un corp destul de arătos.

10. A scăpat şi Nokia 10 pe web, deşi suntem precauţi pentru că acest nume nu e bătut în cuie. Vine cu procesor Snapdragon 845 şi va sosi în august. Ar trebui să vină cu o cameră cu optică Zeiss.

11. Lenovo a prezentat o tabletă cu Windows 10, un model detaşabil la CES 2018 şi a adus 3 serii de laptop-uri noi: ThinkPad X, ThinkPad T şi ThinkPad L. Au ecrane 4K opţionale, rotative, diagonale de 13, 14, 15 inch şi procesoare Intel Core de generaţie a opta.

FAIL şi WIN:

În această săptămână nu avem FAIL şi WIN, ci 3 FAIL-uri:

1. Apple ar putea cumpăra Netflix, ceea ce ar însemna o creştere a preţurilor abonamentelor şi premiere doar pe iOS

2. Din cauza vulnerabilităţilor Intel apar tot mai multe probleme cu bug-urile Meltdown şi Spectre, inclusiv pe terminalele Mac OS. Nu scapă nici iPhone-urile şi iPad-urile

3. Cortana a pierdut funcţia de recunoaştere a melodiilor.

Q&A şi Diverse:

Am trecut şi la întrebări, răspunzând la întrebări legate de alegerea între Huawei P9 Lite (2017), Sony Xperia XA1, Motorola Moto G5S şi Samsung Galaxy J5 (2017). Aş alege Huawei pentru baterie şi poate Xperia pentru filmare. Am făcut şi recomandări de telefon cu preţ între 1000 şi 1500 lei sau un telefon pentru cineva mai în vârstă, un părinte.

M-aţi întrebat şi când vine actualizarea la Oreo pe Galaxy S8 Plus şi dacă merită cumpărat Google Pixel 1 în 2018. Am recomandat Nokia 8 în schimb, plus un iPad Mini la aceiaşi bani. Am fost pus şi să fac o alegere ciudată între Nokia 3 şi iPhone SE, o alegere inedită, pentru că iPhone e net superior.

Am trecut la Diverse, unde iar am vorbit despre filme, dacă tot am avut o mini vacanţă de sărbători în care să le privim. Am văzut "Lady Bird", cu Saoirse Ronan, care ar candida la Globuri de Aur, dar nu prea m-a impresionat. E o comedie neagră şi indie cam fadă, despre o fată din liceu care e trăznită şi tocmai şi-a început viaţa amoroasă. Încearcă prea din greu să fie inedit, dar actorii nu joacă rău.

Am văzut şi genialul "I, Tonya", cu Robbie Margot, care o joacă pe patinatoarea controversată Tonya Harding, prima care a făcut un triplu axel la Olimpiada pentru echipa SUA. În acelaşi timp a plănuit să o saboteze pe colega de echipa Nancy lovind-o cu telescopica peste picioare. A crescut în abuz, încasat de la mama ei şi soţul ei. Un personaj cu adevărat inedit şi o interpretare de Oscar de la Robbie Margot.

Am mai văzut şi sezonul 4 din "Black Mirror", cu un episod 4 foarte bun despre Tinder-ul viitorului şi o antologie în episodul 6. Episodul 1 se vrea a fi un joc MMO şi o realitate virtuală inedită, în care oamenii sunt clonaţi şi prinşi pe vecie. A început şi noul sezon "X Files", din păcate cu actori fără chef şi cu producţie la nivel de Hallmark.

Un alt serial nou, de la BBC este "McMafia", care abordează tema mafiei ruseşti cu oligarhi refugiaţi la Londra, ascunzându-se de Kremlin. Apropo de ruşi, am citit nuvela lui Lev Tolsti, "Sonata Kreutzer", care descrie călătoria cu trenul a unui bărbat care şi-a omorât soţia. Are viziuni ultra misogine despre femeie şi ţine un monolog de 100 de pagini despre poziţia femeii în societate şi lume. Ciudat şi total nepotrivit cu vremurile în care trăim.

Am mai vorbit şi despre muzică, cu melodia nouă "Disillusioned" de la A Perfect Circle şi descoperirea formaţiei Priest, ca un soi de versiune synthpop a formaţiei suedeze Ghost. Pe final am amintit de jocul Inside de la Playdead, creatorii Limbo şi despre întârzierea lui Far Cry 5. Acesta a fost Mobicast 201, podcast şi videocast inaugural pentru 2018 şi ne reauzim săptămâna viitoare cu ceva ultra special pentru ediţia 200!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×