Mobicast 248: Xmascast special de Crăciun despre Huawei Nova 4, Lenovo Z5s, magazin Samsung Experience Store, Bendgate nou, PUBG şi FIFA pe PS4

1.036 ori
<b>Mobicast 248: Xmascast special de Crăciun despre Huawei Nova 4, Lenovo Z5s, magazin Samsung Experience Store, Bendgate nou, PUBG şi FIFA pe PS4</b>În prag de Crăciun suntem mai aproape de voi cu un Mobicast cu totul special. Ediţia canon ar fi Mobicast 248, dar de fapt este un Xmascast special de Crăciun, de sărbători, podcast şi videocast în care îl vedeţi pe Alex, în rol de Moş Crăciun. Avem şi ce

În prag de Crăciun suntem mai aproape de voi cu un Mobicast cu totul special. Ediţia canon ar fi Mobicast 248, dar de fapt este un Xmascast special de Crăciun, de sărbători, podcast şi videocast în care îl vedeţi pe Alex, în rol de Moş Crăciun. Avem şi ceva noutăţi totuşi, ştirile săptămânii, plus vă răspundem la întrebări, vedem ce e FAIL şi WIN şi vorbim despre restaurante, târguri de Crăciun şi jocuri de PS4. Avem lansări de telefoane Huawei şi Lenovo, redeschidere de magazin Samsung şi teasere noi Allview. Toate acestea sunt mai jos, plus urările de Crăciun de rigoare.

Ştirile săptămânii

1. Fie că vă vine să credeţi sau nu, Apple a fost dată în judecată pentru bretonul de pe telefoanele sale. Aparent o femeie din SUA nu a văzut că telefoanele de generaţie nouă au breton din cauza wallpaper-ului negru. Sunt şi ceva probleme cu minciunile Apple despre rezoluţie sau diagonală reală.

2. Huawei Nova 4 a devenit oficial, cu un senzor foto de 48 MP în spate şi o cameră selfie care face capturi printr-un orificiu special în ecran, foarte mic ca dimensiuni. Aduce cu cel de pe Samsung Galaxy A8s şi Huawei Honor View 20.

3. Huawei primeşte încă o lovitură de imagine, Orange anunţând că nu va folosi echipamentele sale pentru reţeaua proprie 5G. Ericsson şi Nokia au fost aleşi în schimb.

4. HTC Deşire 12s debutează oficial şi vine cu dotări modeste. Este un telefon entry level cu preţ sub 200 de dolari şi cu Android Oreo la bord. Are o amplasare inedită, asimetrică a camerei duale din spate.

5. Lenovo Z5s a debutat oficial cu o dezamăgire legată de lipsa de decupaj circular în ecran, în ciuda teaserelor în această privinţă. Are şi breton în stil picătură şi o cameră tripla în spate. Noroc cu preţul bun.

6. A debutat şi Lenovo Z5 Pro GT, cu 12 GB RAM la bord şi procesor Snapdragon 855. Vine cu ecran Super AMOLED şi un spate ce mă duce cu gândul la Kevlar. Faptul că porneşte de la 345 de euro în versiunea cu 6 GB RAM e mare lucru.

7. Pe plan local am avut o (re)deschdiere de magazin, un Experience Store Samsung din Bucureşti, care promite service mai rapid şi o gravură laser pe produse. Are un design elegant, spaţios aerisit şi se afla în zona de nord a Capitalei.

8. Allview oferă din nou teasere pentru telefoanele din Seria X ale lui 2019, viitoarele flagship-uri cu decupaje de tip nou în ecran, sub formă de orificiu. Analizăm tot ce ştim despre aceste telefoane. 

9. Apple are probleme serioase, după ce a fost forţată să oprească vânzările de iPhone-uri în Germania. Sunt vizate modele iPhone 7 şi iPhone 8 deocamdată şi doar la Apple Store-uri. Evident e totul legat de brevetele Qualcomm.

10. Google Pixel 3 nu îl îl poate depăşi pe iPhone XR în DxoMark. Ambele au aceleaşi scoruri şi avem şi detalii despre ce atuuri şi neajunsuri are Pixel 3 la cameră. Sincer mă aşteptam la mai mult.

11. Dezvoltarea reţelelor 5G din România este pusă la îndoială, din cauza unor extra taxe, reglementări şi bani în plus ceruţi de Guvern operatorilor. Aceştia se constituie într-o alianţă care protestează contra taxelor.

FAIL şi WIN

FAIL: 1. Netflix şi Spotify ar fi primit acces la conversaţiile private ale utilizatorilor de pe Facebook. Netflix insista că era doar o opţiune din 2014 cu care doreau să aducă extra integrare social media. Problema ar putea evolua.

2. #Bendgate a revenit în forţă şi de această dată se îndoaie iPad Pro-urile ediţia 2018. Câteva unităţi ar fi sosit îndoite din cutie pentru cumpărători, iar altele s-au îndoit după ce au fost ţinute în ghiozdan. 

WIN: Un inginer NASA că a lucrat la Mars Rover a venit cu o modalitate genială de a speria şi prinde hoţii de colete. Implică 4 telefoane LG G5, o bombă cu sclipici, un motor şi un spray cu flatulente. Un clip foarte haios şi ingenios şi un WIN.

AMA

Nu uităm nici de întrebări şi v-am răspuns legat de ce telefoane vechi cu butoane îmi plac şi legat de care am nostalgii. Aţi aflat şi când şi dacă mai fac review vreodată la Galaxy J7 (2017), ce părere am despre Samsung Galaxy A6 Plus, care a fost primul meu telefon touch şi ce părere am despre iPhone 6s şi Galaxy S6 Edge la ora actuală.

Am dat o părere despre Xiaomi Mi A2 Liţe şi ce telefon să merite pentru următorii 2 ani, ceva la 700 lei. Aţi fost curioşi dacă am văzut noul film cu Transformers, "Bumblebee", cam ce preţuri prezic pentru cartela 5G şi cum stăm cu bateriile pe Galaxy Note 8, Note 9 şi Mate 20 Pro de fapt. O domnişoară (sau doamnă) m-a întrebat şi dacă merită Samsung Galaxy A9 (2018) pentru baterie gaming poze şi am avut şi o constatare că PEŞ 2019 are cam multe erori.

LG G6 a fost iar subiect de discuţii, sau alte alternative de anul trecut, foste flagship-uri. Am încheiat vorbind despre Huawei P Smart şi alte alternative ieftine.

Diverse

Iată-ne ajunşi şi la secţiunea Diverse, unde se lasă cu cadouri. Am primit cadou PUBG pe PS4 şi FIFA 19 în sfârşit. PUBG are surprinzător de puţine bug-uri, faţă de versiunea de Xbox. E greu cu ţinta aici, în lipsa de auto aim, iar grafică arata fantastic. Matchmaking-ul se mişcă rapid şi deocamdată nu avem first person şi harta cu zăpadă Vikendi.

Aceasta tocmai a ajuns în PUBG Mobile, unde m-am distrat cu snowmobil, în munţi şi cu armele şi costumele noi. Parcă mă aşteptam la mai multă zăpadă. Am vorbit şi despre petrecerile de Crăciun la care am fost, cea Orange la Sardin, restaurant cu specific pescăresc şi cea ASUS de la Interbelic. Acesta este un local în Magazinul Victoria, în acelaşi corp. Are un decor mai optzecist sau nouăzecist şi playlist de Magic FM. Atmosfera destinsă şi multă mâncare sănătoasă, la ASUS. Totul era pe bază de frigărui şi multă carne şi legume, dar şi extrem de multă salată de avocado.

Am amintit de formaţia solistului Rammstein, Lindemann şi noul său clip ciudat, în care cânta rap îmbrăcat în şcolăriţă. Am vorbit despre un stand up comedian pe care l-am descoperit recent, Will Sasso şi apariţiile sale geniale din podcast-urile lui Theo Von şi The Fighter and the Kid. În treacăt am adus vorba despre Târgul de Crăciun din Bucureşti, Piaţa Constituţiei, unde ploaia din ultimele zile te face plin de noroi şi să te uzi până la gât. E o băltoacă imensă şi o dezamăgire pentru lipsa de curăţenie. Şoriciul la 200 lei kilul este de asemenea descurajator.

Parcă târgul de la Universitate din Bucureşti are ceva mai familiar, mai Crăciunistic. Am amintit şi de jocuri, precum noul Bendy and the Ink Machine de pe Android şi iOS, la 37 lei. Final Fantasy VII, unul dintre marile clasice ale gaming-ului a ajuns să coste 40 şi ceva de lei pe mobil la o super reducere. Am încheiat cu impresii despre FIFA 19 pe PS4 (cam lent, mingea are o fizică alandala şi foarte multe ratări de a o prinde la jucători). Golurile fantoma îmi amintesc de PEŞ şi sunt foarte multe. Am încheiat cu faptul că a sosit jocul Lemmings pe mobil, după ce îl jucăm pe PC când făceam informatică în şcoala generală.

Şi acum închei de tot, urându-vă "Crăciun Fericit", sărbători minunate şi timp plăcut alături de familie în această perioadă de sărbători. Nu uitaţi şi să votaţi la sondajele pentru cele mai bune telefoane, branduri şi operatori ai anului 2018. Cred că mai facem un Mobicast retrospectiv până la final de an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×