TOP 10: Cele mai bune tablete din 2012, opțiunile lui Emil Dragotă

3.226 ori
<b>TOP 10: Cele mai bune tablete din 2012, opțiunile lui Emil Dragotă</b>2012 se poate spune că a fost anul tabletelor. iPad și-a păstrat dominația cu un market share de peste 50%, dar și tabletele Android au crescut mult ca hardware și experiență oferită. Microsoft a dezvoltat Windows RT - special pentru tablete cu...

2012 se poate spune că a fost anul tabletelor. iPad și-a păstrat dominația cu un market share de peste 50%, dar și tabletele Android au crescut mult ca hardware și experiență oferită. Microsoft a dezvoltat Windows RT - special pentru tablete cu procesoare ARM. Sunt și tablete cu Windows 8. Acolo mai este de lucru la nivel de aplicații, dar știu că se trage tare spre a umple acest gol. Au reușit ei să aducă peste 100.000 de aplicații în Windows Phone 7 Marketplace. Nu văd de ce nu ar atinge acest deziderat și la Windows RT / Windows 8.

10. Evolio Aria

începem cu o tabletă comercializată de către un brand local. Evolio Aria a fost una dintre primele tablete ieftine care a demonstrat că sub designul ce aduce aminte de iPad se poate afla și un hardware puternic, o experiență plăcută. Display-ul IPS se vede decent, aplicațiile din Google Play sunt rulate, în general, fără probleme și totul la un preț situat sub 1000 de lei, puțin pentru o tabletă de 9.7 inch.

9. iPad mini

iPad Mini

Am butonat iPad mini și m-a impresionat doar la cât de subțire și ușoară au reușit să o facă. Pur și simplu nu o simți în mână, față de alte tablete cu o greutate cu 50% mai mare. Nu mi-a plăcut nici formatul display-ului, prea lat față de dorințele mele. Prefer un 16:9 ca la Google Nexus 7 decât un 4:3 ca la iPad mini. Intră în top pentru că sunt multe aplicații în App Store, optimizate pentru 1024x768 pixeli și pentru partea de CPU și GPU integrate pe tableta Apple. S-ar mai adăuga o cameră foto, posibilitatea de a cumpăra iPad mini în diferite versiunie de stocare cu sau fără 3G. Prețul cred că-i puțin piperat.

8. ASUS VivoTab RT

ASUS Vivo Tab RT

O tabletă care arată într-un mare fel, procesor Tegra 3 quad-core + 2 GB RAM + Windows RT. Nu prea sunt aplicații, dar în 2013 se va anima și magazinul dedicat, unele cu adevărat interesante. ASUS livrează o tabletă cu un design plăcut, display de 10.6 inch cu 1366x768 pixeli, se mișcă excelent prin meniu sau în browsing, cameră foto bună. Apropo, este și cea mai ușoară tabletă de peste 9.7 inch, în jur de 530 gr. și asta în contextul în care au utilizat metal la carcasă.

7. Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung Galaxy Note 10.1

Mă așteptam ca Samsung să livreze o tabletă cu adevărat interesantă. Galaxy Note 10.1 nu se deosebește ca design prea mult de Samsung Galaxy Tab 10.1 2. Display-ul o trage în jos, deși la nivel de hardware pare o reîncarnare a lui Galaxy S III, cu un spor de performanță dat de 2 GB RAM față de 1 GB RAM cât are vârful de gamă al companiei sud-coreene pe domeniul smartphone-urilor.

6. ASUS Transformer Pad 300

ASUS Transformer Pad 300

Când am testat tableta ASUS a fost o supriză plăcută. De Black Friday putea fi achiziționată cu 1399 lei în varianta cu 16 GB spațiu de stocare și fără 3G. ASUS TF300 ar trebui să reprezinte o alegere a cunoscătorilor, a celor care vor să împace atât bugetul strâmtorat cât și puterea de procesare și o experiență fluentă. Punctele forte ale lui ASUS TF300: design plăcut, rezistent în timp, display IPS de calitate, putere de procesare asigurată de Tegra 3 quad-core + 1 GB RAM, aplicații și jocuri optimizate pentru Tegra 3, tastatură dock auxiliară ce transformă tableta într-un ultraportabil + conectivitate maximă.

5. iPad 3th

Review Noul iPad/iPad 3

Probabil, cea mai bine vândută tabletă pe anul în curs. Nu este mare diferență între iPad 3th și iPad 4th: procesor upgradat și GPU, conector lightning, nou senzor la camera frontală. Nu mi-a plăcut greutatea și grosimea, iPad 3th este peste iPad 2. Ecranul retina display își cere tributul la consumul de energie, aici era o mică problemă la generația a treia a iPad. M-am jucat cu iPad 4th în ultimele două săptămâni și stă mult mai bine la autonomie. O parte dintre atuurile lui iPad 3th le veți regăsi la motivația pentru locul I de la iPad 4th.

4. Google Nexus 7

Nexus 7

O tabletă de tip best buy care a făcut furori în 2012. A fost prima tabletă din seria Nexus. Realizată în urma unui parteneriat între ASUS și Google, Tegra 3 + 1 GB RAM + 8 / 16 / 32 GB. Totul la un preț situat sub 199 dolari la varianta de bază. Au adus și 3G între timp. Sper ca varianta cu 3G și 32 GB spațiu de stocare să intre și în oferta operatorilor de telefonie din România. Punctele sale tari: design plăcut și grip bun - nu dă impresia că ar scăpa din mână, nu adună nici amprentele, hardware puternic, Android nativ și upgrade software rapid, display bun.

3. Google Nexus 10

Nexus 10

Declarația de atac la iPad de la Google și Samsung, un procesor nou nouț pe care nu l-am văzut la lucru până acum. Este dual-core, dar vă asigir că va depăși multe CPU quad-core fiind bazat pe un ARM Cortex-A15 de ultimă generație + GPU de top. Se adaugă un display cu care Samsung bagă retina display în plan secund. Abia aștept să mă joc cu această tabletă și să vă relatez impresiile, promite mult.

2. ASUS Transformer Pad Infinity 700

ASUS Transformer Pad Infinity TF700

Una dintre primele tablete din 2012 și pentru mult timp a fost și singura din România cu hardware puternic și un display ce se laudă cu 1920x1200 pixeli. TF700 + Android arată cât de sus a urcat compania asiatică într-un timp scurt. TF700 iese în evidență prin tastatura dock ce o transformă în ultraportabil și-i dă un plus de conectivitate cu port USB 2.0 full și cititor pentru cardurile SD, autonomie combinată de peste 15h.

1. iPad 4

Apple iPad 4

Cea mai bună tabletă și în 2012. Dacă nu mă credeți pe mine, puteți asculta opinia celor ce și-au cumpărat tableta Apple în 2012, deține peste 60% din piață. Cu ce iese iPad 4th în față?

a. Design simplu, materiale și finisare de calitate, numeroase accesorii;
b. Diverse configurații: spațiu de stocare de 16, 32, 64 GB, cu sau fără 4G;
c. Retina display și numeroase aplicații ce deja beneficază de această tehnologie;
d. Numeroase aplicații optimizate pentru iPad în App Store, peste 300.000 la final de 2012;
e. Autonomie ok și cameră foto care se descurcă impecabil;
f. Simplitate în sistemul de operare, update rapid de software la nivel global.

Apropo, că tot suntem la capitolul tablete. Dețin o tabletă Evolio Aria și doresc să trec pe un Google Nexus 7 de 32 GB cu 3G, dacă apare în oferta operatorilor de telefonie. Care sunt tabletele voastre și cu ce ați dori să le schimbați?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×