Top 10 telefoane mobile ale anului 2014 (Alex Stănescu): Samsung și Apple la vârf din nou, revenirea BlackBerry și surpriza chineză

Autor:  | Publicat în:  Topuri telefoane 3.614 ori
<b>Top 10 telefoane mobile ale anului 2014 (Alex Stănescu): Samsung și Apple la vârf din nou, revenirea BlackBerry și surpriza chineză</b>și iată-ne în ultima lună a lui 2014, iar după ce ați văzut cum stăm cu topul tabletelor anului curent, hai să vedem și care este smartphone-ul campion. 2014 este anul în care brandul Nokia (Devices) a fost discret eliminat de către Microsoft...

și iată-ne în ultima lună a lui 2014, iar după ce ați văzut cum stăm cu topul tabletelor anului curent, hai să vedem și care este smartphone-ul campion. 2014 este anul în care brandul Nokia (Devices) a fost discret eliminat de către Microsoft după înglobarea sa, BlackBerry a părut a înceta să existe, dar a revenit, iar HTC a schimbat macazul către midrange. Avem jucători noi și puternici din China, Sony a lansat una caldă și una rece, iar Apple a făcut ce a știut mai bine: a inovat... cu porția. Hai să vedem cele mai bune telefoanele ale acestui an:

10) HTC Desire 816

HTC Desire 816

Cine îmi ascultă Mobicastul știe că HTC Desire 816 este etalonul tuturor telefoanelor care se învârt în jurul prețului de 1100 și 1200 de lei. El este un phablet glossy, cu acustică excelentă, ecran foarte bun și posibilitatea de a rula jocuri moderne cu grafică 3D. Bateria să este una OK, iar camera frontală de selfie este peste ceea ce oferă multe flagshipuri în acest an. și camera din spate ne-a surprins și pentru asta trebuie doar să aruncați o privire asupra macro-urilor sale. Totuși, telefonul are puțină stocare internă, e alunecos, capacul sloturilor e fragil și se încarcă greu bateria.

9) Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2

Dacă mă uit peste toate telefoanele din acest top, cred că Sony Xperia Z2 are cea mai bună cameră, fiind eventual contestat doar de Galaxy Note 4. Terminalul se remarcă și prin rezistenta la apă și praf și prin faptul că e mai atractiv decât Sony Xperia Z3, testat de mine recent. Difuzoarele sale au în sfârșit o calitate bună, playerul Walkman e cel mai arătos de pe Android, iar bateria atinge 11 ore de playback. Adăugăm și un ecran mai bun decât pe Xperia Z1 (dar totuși nu foarte luminos) și avem un pachet atractiv aici. Captură nocturnă realizată cu acest device este fantastică!

8) LG G3

LG G3

Mânați de entuziasmul isteriei Quad HD ne grăbeam să numim LG G3 un candidat foarte solid la titlul de telefonul anului 2014 încă de la mijlocul acestui an. Acum anul se termină și G3 nu mai pare atât de impresionant. E drept că designul sau rămâne foarte atractiv, poate chiar cel mai atractiv dintre toate terminalele Android, fiind și singurul care îmbina discret și fără reproș metalul și plasticul, spre deosebire de modelele Samsung. Prețul e și el un factor însemnat, telefonul coborând recent mult sub 2000 de lei de Black Friday, dar acest model a adus un ecran sub așteptări la unghiuri de vizualizare, puțin luminos și e dotat cu o baterie slabă. Camera sa rămâne totuși excelentă, iar acustică este peste cea a locului 1 din top.

7) Allview X2 Soul

Allview X2 Soul

Am avut de ales între Allview X2 Soul și Allview X2 Soul Mini pentru acest top, ambele fiind foarte elegante și arătoase, dar am ales modelul mai bine dotat. El este foarte subțire și include sticlă și metal în constructie, măsurând doar 5.55 mm în grosime. Acustica de calitate este încă un plus, iar ecranul a fost surprinzător de bun, un AMOLED reușit. Nici funcțiile selfie și camera destul de bună nu sunt de ignorat, dar există și unele defecte, precum bateria slabă și supraîncălzirea. Cei care se uită întâi la design și apoi la specificații vor aprecia acest handset în primul rând drept cel mai subțire din top 10 telefoane pe 2014 și apoi drept unul dintre cele mai elegante.

6) iPhone 6

iPhone 6

2014 e probabil singurul an în care nu regret nici un telefon inclus în top 10. Fiecare dintre ele excelează la un capitol la care celelalte 9 modele nu îi pot face față. iPhone 6 de exemplu are cea mai bună stabilizare electronică a imaginii la captura video din toate aceste 10 modele. El are un design premium aproape imposibil de egalat la grosimea și calitatea sa de către rivali și oferă o baterie bună, acustică peste 99% din telefoanele Android și ecran foarte, foarte luminos. Captură slow motion arata excelent, dar camera per total nu impresionează în mod deosebit, iar interfața a început să devină ușor anostă față de pretențiile din ziua de azi (widget, minimalist, material design etc). Raman totusi in istorie calitatea constructiei si performanta…

5) BlackBerry Passport

BlackBerry Passport

Dacă acest top era realizat cu o săptămână sau două mai devreme, BlackBerry Passport nu s-ar fi aflat aici. El este un late entry, dar unul meritat, pentru că e singurul telefon cu tastatura fizică din acest an și dacă nu mă înșel din ultimii 2-3 ani care a reușit să merite un loc în top 10 Mobilissimo.ro. Doar BlackBerry putea face acest lucru și nu oricum, ci cu un telefon pătrățos și masiv. El se remarcă prin interfața foarte intuitivă, setările speciale de securitate, hardware-ul puternic, bateria foarte bună și difuzoarele cu volum gigantic, chiar puțin peste HTC One M8, deși fără căldură sunetului acestui model. Terminalul rulează chiar și aplicații Android, dar rămâne destul de masiv, are preț ridicat și nu e chiar pentru utilizatorul de rând. Nici camera nu impresionează deosebit, dar ca plusuri mentionam ecranul si viteza de tastare prin combinatie touch-QWERTY.

4) OnePlus One

OnePlus One

Cred că dacă se face o analiză a tututor topurilor de telefoane mobile în ultimii 10 ani, nici o companie care de abia a lansat primul său telefon nu va fi intrat într-un top chiar în primul său an de viață, poate în afară de Apple. OnePlus nu există acum un an, dar iată că telefonul lor aproape că a prins podiumul, grație în special raportului calitate-pret. Singurul model cu CyanogenMod la bord din acest top 10, OnePlus One are ca avantaj posibilitatea de personalizare ridicata prin platformă sa, hardware puternic, baterie bună și o încărcare rapidă. Ambalajul elegant nu a fost uitat de noi nici acum, iar volumul ridicat al difuzoarelor și display-ul de calitate sunt evident plusuri. Carcasa masivă și camera nu chiar impresionantă au scăzut din appealul acestui model, plus faptul că e ceva mai greu de găsit atât acum, cât și în primele luni după lansare.

3) Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4

Când vine vorba de productivitate și business nici măcar modelul BlackBerry Passport de mai sus nu îi face față lui Galaxy Note 4. Dotat cu cel mai luminos ecran din 2014 și cu o încărcare ultra rapidă a bateriei, phabletul vine cu acustică excelentă, cea mai bună cameră Android pe timp de zi și stabilizare optică de calitate. TouchWiz e ceva mai light de această dată, lucru binevenit, iar stylusul își face treaba excelent, deși lista de noutăți față de Galaxy Note 3 pe partea de stylus e mică. De la captura low light aveam pretentii ceva mai mari, iar finisajul metalului lateral e putin cam dur.

2) iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus este un înlocuitor excelent de tableta și este cel mai bun phablet al anului 2014. El aduce cea mai bună stabilizare optică a camerei de pe piață, un ecran extrem de luminos, depășit doar de Galaxy Note 4 și acela cu putin, plus o cameră frontală de calitate și un sunet clar la difuzoare. El face față cu brio la gaming, are o baterie foarte bună și acea utilizare în landscape care face activitățile mai comode. și captura low light arata excelent, iar designul este atractiv, deși acest model e puțin cam prea înalt și există și amintirea nefericită a lui Bendgate. Dacă mai adăugăm și o interfață fără prea mari modificări, vedem de ce Apple nu a mai luat trofeul ci doar medalia în 2014.

1) Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

încă de când am realizat comparația lui Samsung Galaxy S5 cu HTC One M8 ne-am dat seama că ținem un terminal special în mână. S5 a câștigat bătălia fără probleme și acum la final de an se dovedește a fi un campion din nou. Practic, acestui model nu îi lipseste absolut nimic din ce propun adversarii săi. Are și baterie excelentă, mod Ultra Power save, vine și cu carcasa rezistenta la apă, se încarcă rapid, captura să video arata excelent, ecranul e excelent pentru un handset din gama 5+ inch, acustică e și ea de top și primim și senzor pentru puls și scanner de amprente. Practic, doar interfața și lipsa de stabilizare optică sunt dezamăgiri aici, dar cu update-uri și cu un preț sub 2000 de lei le putem tolera pe acestea, lista de plusuri fiind mult mai mare.

Ce lipsește din top? Un terminal Windows Phone sau un model asiatic pursânge, că Xiaomi Mi4 sau Meizu MX4, dar pe acestea nu le-am testat, deci nu am dorit să scriu în necunostiinta de cauză. Remarcați faptul că deși Apple nu se afla pe primul loc, a rămas ancorată în top 3, dar Samsung are două modele în top 3, deci se poate lăuda cu un an foarte reușit. OnePlus One e surpriza topului, iar modelul Allview e inclus pentru estetică să plăcută, mai mult decât orice altceva. Nexus 6 nu a reușit (încă) să mă impresioneze în mod deosebit, iar Xperia Z3 nu merită să fie în acest top și din păcate nici HTC One M8, neavând o funcție care să îl ridice peste oricare dintre aceste 10 modele, poate în afară difuzoarelor...

și acum întrebarea de 1000 de puncte: care e telefonul TĂU preferat pe 2014? 

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×