Top 10 tablete ale anului 2012: alegerile lui Alex Stănescu

2.748 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2012: alegerile lui Alex Stănescu</b>A fost un an excelent pentru tablete, cel mai bun an la care puteau spera producătorii acestor device-uri. Tableta a devenit un bun de larg consum, un terminal la îndemâna oricui și au fost atacate și nișe precum tablete de gaming sau tablete pentru...

A fost un an excelent pentru tablete, cel mai bun an la care puteau spera producătorii acestor device-uri. Tableta a devenit un bun de larg consum, un terminal la îndemâna oricui și au fost atacate și nișe precum tablete de gaming sau tablete pentru copii. Am avut nu mai puțin de 3 noi iPad-uri în acest an și am văzut o scădere de preț considerabilă pentru modelele quad core cu Android. Designurile s-au diversificat și am asistat și la debutul unei noi generații de OS pentru tablete: Windows RT. Hai să aflăm ce modele au ajuns în topul meu pe 2012 și de ce.

10) Evolio Aria

Evolio Aria merită cu prisosință un loc în topul meu. Vorbim despre un device dual core cu ecran de 9.7 inch și preț de 999 lei. Brandul local Evolio a mizat pe această tabletă, care se prezintă ca un produs de succes, deoarece la un preț destul de bun oferă o experiență fără pic de lag și toate funcțiile necesare unui utilizator Android. Cei care se gândesc la Nexus 7 de 999 lei, trebuie să știe că Evolio Aria avea acest preț cu luni înainte de Nexus 7 și că tableta are o calitate bună a materialelor, un ecran luminos și cu unghiuri bune de vizualizare și o calitate audio bună. Nici jocurile nu arată rău pe acest device și avem 2-3 review-uri drept mărturie. Un loc meritat în topul nostru pentru Aria!

9) iPad Mini

Apple iPad Mini

știți și voi că iPad Mini este singura tableta pe care mi-am cumpărat-o în 2012. Explicația este simplă: doream un terminal iOS și am amânat tot anul să cumpăr un iPad 2. Astfel am făcut trecerea la iOS pe această tabletă, un pachet mic și avantajos. Totul e de partea acestui device, după părerea mea cel puțin: încape într-un mic ghiozdan de purtat pe un singur umăr, are carcasa rezistenta și o super baterie care îmi asigură 2, uneori chiar 3 zile de utilizare. Tableta e foarte comodă atunci când te joci pe ea, amintind de o consolă și nu de o "tabletă serioasă de 10 inch". Formatul este perfect și sunt foarte încântat de browsingul pe ecranul de 7.9 inchi, atât în portrait, cât și landscape. în plus, nici urmă de lag sau funcționare lentă!

8) ASUS Transformer Pad 300

ASUS Transformer Pad 300

ASUS Transformer Pad 300 este un produs best buy, sau mai bine zis a fost în perioada lui Black Friday. Tableta quad core orientată către tineri (așa a fost promovată de ASUS) a ajuns să coste 1400 de lei, un chilipir dacă mă întrebați pe mine. Nu știu dacă știți, dar eu susțin cu tărie că ASUS oferă cele mai bune camere de pe tablete și îmi susțin afirmația cu senzorii de 8 megapixeli de pe Pad 300, Infinity Pad și cel de 13 MP de pe PadFone 2. Pad 300 are o cameră bună, funcționează impecabil datorită procesorului quad core Tegra 3, e ușoară, comodă, subțire și elegantă. Actualizările la Android vin prompt, deci ce ne puteam dori mai mult? Vă zic eu, un dock pentru extra viața a bateriei!

7) ASUS Transformer Pad Infinity 700

ASUS Transformer Pad Infinity 700

ASUS Transformer Infinity Pad este cea mai performanta tableta ASUS din acest an, un urmaș pe măsura lui Transformer Prime, care rezolva toate problemele predecesorului și aduce un super ecran și procesor. Un quad core Tegra 3 evoluat, un ecran 1200p cum nu vezi în fiecare zi pe tablete, cu o luminozitate ieșită din comun... cam asta oferă acest model ASUS. Ca să nu mai spun de senzația de ultrabook modern și elegant pe care o oferă tableta aflată în combo cu dockul tastatură. Adăugăm și 15-16 ore de funcționare a bateriei, conectăm un gamepad pentru a juca un titlu de acțiune și vedem în acest device puternic un înlocuitor clar pentru laptop. Am fost tare încântat de acest model, de la camera până la interfața, stocare în cloud și funcții Office.

6) ASUS Vivo Tab RT

ASUS Vivo Tab RT

Se pare că jumătate din topul nostru este dominat de tablete ASUS, printre care și o surpriză: modelul ASUS Vivo Tab RT, prima tabletă cu Windows RT pe care am testat-o în acest an. Având în vedere că testul a avut loc cu puțin peste o lună în urmă, amintirea acestui device e proaspătă. în mod paradoxal, hardware-ul a fost cel care ne-a plăcut și nu software-ul, deci OS-ul este punctul de diferențiere aici. ASUS Vivo Tab RT e cea mai ușoară, subțire și eleganta tableta ASUS, iar producătorul asiatic s-a întrecut pe sine de această dată. Cele mai mari difuzoare, cele mai puternice ca volum din toată gama ASUS, un ecran laminat cu un proces deosebit, o carcasă obținută prin nano molding (plastic + aluminiu), o cameră care filmează 1200p și funcții Office excelente fac din acest produs un început bun pentru Win RT în România. Păcat de modul lent de deschiere a aplicațiilor...

5) PadFone 2

ASUS PadFone 2

Tocmai mă joc pe PadFone 2 acum și am obținut 7600 de puncte în benchmark-ul Quadrant. Acest scor întrece de departe orice alt device Android ajuns la noi în teste în acest an și asta spune totul despre puterea acestui hibrid. Pentru 3500 de lei primiți o tabletă și un smartphone de top și orice alt combo separat de acest gen va costa mai mult și nu va oferi performante atât de mari. Față de PadFone 1 totul a fost îmbunătățit, de la baterie la design, cantitatea de RAM și procesorul, care a trecut de la Snapdragon S4 dual core la quad core. Ecranul a fost mărit și arata excelent, cameră este acum de 13 megapixeli, deci per total o evoluție la care veți vrea să luați parte, asta dacă sunteți dispuși să plătiți suma necesară. PadFone 2 este cu siguranță cel mai original device din acest top.

4) Nexus 10

Nexus 10

Nexus 10 e cel mai puternic terminal din top, cu un procesor Exynos dual core de nouă generație, un Cortex A15, dar și cu un ecran care întrece chiar și Rețină Display de pe iPad 3 și iPad 4. Singurul defect al acestui model ar putea fi designul, parcă o idee prea rotunjit. Totuși, având în vedere cât de puternică este această tabletă, sunt sigur că utilizatorul va putea trece peste. Mă intrigă și faptul că produsul este și destul de ieftin pentru performanțele sale, cel puțin în afară. Să vedem dacă și la noi se va aplica un preț... decent, să îi zic așa. Dacă prețul va fi bun, atunci puteți uita total de achiziția unui iPad. Singura tableta Android 4.2 a momentului este aceasta și cu siguranță cea mai puternică dintre modelele Android.

3) iPad 4

iPad 4

iPad 3 a uimit prin ecran, dar surprindea printr-o ușoară încetineala generală a sistemului de operare. Ei bine iPad 4 rezolva problema printr-un nou CPU, dar cam aici se termină inovația. Designul a rămas același, ecranul este același (adică excelent), camera e foarte bună (pentru o tabletă) și în general îți poți face treaba cu iWork și te poți distra cu acest model, care are parte de multe aplicații personalizate pentru experiența Rețină. Tableta va încânta utilizatorul care își dorește ce e mai bun în mediul iOS, dar asta la un preț premium, evident. Nu pot spune totuși că sunt la fel de impresionat de acest model cum am fost de iPad 3 la prima vedere...

2) Nexus 7

Google Nexus 7

Nexus 7 este percepută de mulți drept tableta anului 2012, mai ales pentru prețul de pornire de 999 lei, procesorul quad core, comoditatea sa și prioritatea la actualizările Android. Tableta este pur și simplu atrăgătoare și are o ușurință deosebită de utilizare. Totuși, în lipsa slotului microSD, a camerei din spate și a unei baterii puțin mai bune, acestui model îi lipsește acel ceva care să o aducă pe locul întâi. Nu mă înțelegeți greșit, acest produs este pe locul 1 la capitolul raport calitate/preț și va rămâne așa mult timp de acum încolo, dar cum rămâne cu cei care vor mai mult? Nici designul nu pot să spun că mă încântă prea tare, mai ales că marginile sunt destul de mari, iar tableta e groasă și știți că eu țin la design.

1) Samsung Galaxy Note 10.1

Galaxy Note 10.1

Samsung Galaxy Note 10.1 e singura tableta despre care pot spune fără să mă înșel că îți permite să muncești cu adevărat pe ea. Este singura din top cu un sistem de multitasking revoluționar, are o cameră bună, o baterie bună și acel S Pen este de milioane. O persoană care lucrează cu tabele, prezentări, colaje, care desenează și care vrea să îi ofere copilului un mediu de joacă performant va prefera acest model. E drept că partea din spate se simte puțin ca o zonă din plastic ieftin, dar aici încep și se și opresc defectele tabletei. Prețul va continua să scadă pentru acest model, care oferă funcții premium exclusive acestui produs, mai ales cele business și legate de S Pen. Nici procesorul quad core Exynos și cei 2 GB RAM nu sunt de ici de colo, mai ales că acesta a fost primul device din România cu 2 GB RAM. Un produs extrem de aproape de perfecțiune și un înlocuitor perfect pentru laptop!

Cam acesta a fost topul meu 10 al tabletelor pe 2012, cu o prezență însemnată din partea celor de la ASUS, Samsung și Apple. Ar fi interesant că în 2013 să vedem și alte branduri ajungând în top și aș vrea să văd aici Nokia, poate Huawei, Lenovo sau o surpriză de la HP. Voi ce branduri ați vrea să vedeți în top 2013 și ce părere aveți despre acest top?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×