Mobicast 209: Podcast/Videocast săptămânal despre lansarea lui Samsung Galaxy S9 în România, Galaxy S9+ în teste, viteze 4G+ Orange, picaj Telekom

1.060 ori
<b>Mobicast 209: Podcast/Videocast săptămânal despre lansarea lui Samsung Galaxy S9 în România, Galaxy S9+ în teste, viteze 4G+ Orange, picaj Telekom</b>Am avut parte de o altă săptămână plină, perioadă în care am luat parte la evenimentul de lansare pe plan local al lui Samsung Galaxy S9, dar și la conferința în care Orange a anunțat creșterea vitezelor 4G+ pentru 95 orașe din România

A venit un nou weekend, deci e momentul pentru un nou Mobicast, podcast şi videocast săptămânal, ajuns la ediţia 209. A fost o săptămână mai relaxată, fără debuturi internaţionale de anvergură, ci mai degrabă locale. A debutat Samsung Galaxy S9 în România în cadrul unui eveniment oficial şi am avut şi un eveniment oficial Orange cu o prezentare de upgrade 4G+. A sosit Galaxy S9+ în teste, l-am scos din cutie, am văzut Telekom picând şi avem şi scăpări proaspete Huawei şi HTC. Am văzut ce e FAIL şi WIN, am raspus la întrebări şi am vorbit despre filme, muzica şi jocuri.

Iată ştirile săptămânii:

1. Samsung Galaxy S9 a debutat în România în cadrul unui eveniment fastuos, în Faces Club din Bucureşti. Am văzut şi un concert în AR al unei trupe locale şi au fost multiple cabine speciale de test pentru funcţiile telefonului.

2. A sosit Samsung Galaxy S9+ în teste, l-am scos din cutie şi am făcut şi testele din prima fază: baterie şi benchmark. Urmează recenzia cât de curând, iar testul de baterie putea să fie ceva mai bun.

3. În sfârşit Android 8.0 Oreo a sosit pe Samsung Galaxy S8 şi Galaxy S8+, inclusiv în România. Aflaţi ce e nou şi cât ocupă pachetul software.

4. Orange România a anunţat lansarea de servicii cu viteze 4G+ de până la 500 Mbps în 95 de oraşe din România, realizând o demonstraţie locală 5G împreună cu Nokia. Am văzut şi cum arată echipamentele 5G în comparaţie cu cele 4G.

5. HTC U12 a avut specificaţiile scăpate online şi vine cu dotări previzibile, de la procesorul Snapdragon 845 la camera duală sau detectarea facială.

6. HTC U12 a avut şi o scăpare de preţ, 880 de dolari. E sub Galaxy S9 cu vreo 600 de lei, ceea ce îl face atractiv

7. Apropo de preţuri, au scăpat şi sumele aferente lui Huawei P20, P20 Lite şi P20 Pro. Se porneşte de la 369 de euro, iar P20 Pro e mai scump cu 100 de euro decât Huawei Mate 10 Pro.

8. Nokia a fost cel mai popular brand de la MWC 2018 şi a fost şi foarte apreciat la sondajele Mobilissimo.ro de pe Facebook. Mai apreciat decât Galaxy S9 sau Xperia XZ2 chiar.

9. Toate telefoanele viitoare Huawei care contează au scăpat în ultima săptămână pe web. Inclusiv Huawei Mate 10, Honor 10 şi chiar Nova 3. Noi procesoare, camere duale la greu şi diagonale mai mari

10. Evan Blass ne-a şocat cu o scăpare în care Huawei P20 are doar o cameră duală, în vreme ce cameră triplă rămâne în seama lui P20 Pro. P20 Lite are şi el randări noi.

11.Android P Developer Preview 1 este aici, cu suport pentru decupaj în ecran, dar şi poziţionare la interior, folosind un nou standard WiFi. Are şi notificări îmbunătăţite pentru mesagerie, cu stickere şi imagini.

12.Huawei Y9 (2018) şi-a dezvăluit dotările, dar şi design-ul destul de atractiv în urma unor scăpări de randări şi certificări. Corp metalic, cameră duală, dotări midrange.

FAIL şi WIN:

FAIL: Telekom a avut un picaj major în dată de 5 martie, serviciile sale neputând fi accesate. Nu mergeau nici măcar apelurile şi asta aproximativ o zi întreagă. O problemă gravă, remediată greu şi cu un bonus de la Telekom cam mititel: gratuitate la factură pe ziua de 5 martie. Grav!

WIN: Am făcut un fel de joc pe Facebook, propunându-vă să ghiciţi cu ce telefon am realizat fotografia. Multă lume a zis Galaxy S9+, Google Pixel XL 2 sau iPhone-uri. De fapt era Nokia N95, care se ţine uimitor la 12 ani de la debutul său. Carl Zeiss nu minte!

Întrebări:

Am trecut apoi la întrebări, de pe Forum şi YouTube. M-aţi întrebat când vine Android Nougat pe Huawei P8 Lite, dacă merită mai degrabă Galaxy S7 Edge sau Galaxy A5 (2017) şi când aducem la test ZenFone 5 şi Xperia XZ2 Compact. M-aţi pus să aleg între Nokia 6 (2018) şi BlackBerry Priv şi aţi vrut să aflaţi dacă Samsung mai lansează noi modele Galaxy J în acest an.

M-aţi mai întrebat şi ce părere am despre giveaway-urile lui Buhnici şi popularitatea sa, abordate finuţ de mine în răspuns aş zice. Am ales apoi între HTC U Ultra şi Motorola Moto Z, iar cine a avut curiozitatea să afle cum îmi merg toate telefoanele: Lumia 520, Galaxy S4, Galaxy S5, iPhone 5 şi iPhone 7. Cineva cu buget de 3300 lei m-a rugat să îi recomand un telefon şi am recomandat Galaxy S8.

Diverse:

Am ajuns la secţiunea Diverse, unde am vorbit despre jocuri, filme şi muzică. S-a lansat jocul The Sims Mobile, gratuit în Play Store şi App Store. E un fel de variantă de mobil a lui The Sims 4, cu o grămadă de deblocabile, la nivel de haine, electrocasnice şi îmi place că poţi interacţiona şi cu alţi Simşi ai altor gameri.

Am mai vorbit despre noul album Judas Priest, "Firepower", care are surprinzător de multă energie pentru nişte muzicieni septagenari. A debutat pe 9 martie, are 14 piese şi va fi promovat printr-un concert la Bucureşti pe 22 iulie, la Romexpo. Am mai vorbit despre faptul că de luni începe înregistrarea la noul joc Fortnite pentru iOS. Acela este titlul care a inspirat PUBG de altfel.

Am văzut şi filmul de animaţie al Angelinei Jolie, "Breadwinner", nominalizat la Oscar. Este despre o fată numită Parwana, care locuieşte în Afghanistan şi trebuie să îşi întreţină familia. Femeile nu au voie afară din casă fără bărbat, nici măcar să scoată apă de la fântână sau să ia de mâncare. Tatăl ei este arestat pe nedrept de talibani, iar fata îşi taie părul şi se dă băiat pentru a face rost de bani. O poveste foarte, foarte tristă.

Am văzut în sfârşit şi "Black Panther", care m-a dezamăgit. Aspectul ştiinţific din SF este abordat superficial şi tribalismul la fel. Totul este explicat pe bază de vibraniu şi atât. Personajele negative sunt excelent conturate, în ciuda criticilor aduse lor în recenzii. Soundtrack bun de Kendrick Lamar.

Recomand şi noul album al celor de la Oceans of Slumber, singura formaţie rock de doom/gothic cu solistă de culoare. Are o voce fantastică şi ieşită din comun, care merită ascultată. Albumul este "The Banished Heart" şi vă recomand în special prima piesă de pe album.

Am încheiat vorbind despre Oscaruri, considerând că "The Shape of Water" nu merită marele premiu, dar Gary Oldman îl merită pentru actor principal, asta mai mult pentru cariera decât pentru "Darkest Hour". A avut cel puţin 3 alte roluri care meritau Oscarul de la rolul lui Sid Vicious de la Sex Pistols la Stansfield în "Leon" sau magicul "State of Grace".

Frances McDormand a meritat premiul pentru cea mai bună actriţă, ca şi Sam Rockwell pentru "Cel mai bun actor în rol secundar". În rest "Get Ouţ" a meritat măcar o menţiune pentru scenariul sau trăznit şi original, iar Dunkirk a luat totul la acustică, în vreme ce Blade Runner cel nou a luat tot la vizual. Un an slăbuţ la Oscaruri, fără hituri incontestabile care să ia 10 Oscaruri... La animaţii a luat "Coco", iar la documentar "Icarus", cel despre dopaj la ciclism.

Acesta a fost Mobicast 209 şi săptămâna viitoare finalizam recenzia lui Galaxy S9+ şi vom avea ocazia şi să jucăm un joc unic de PS4 înaintea tuturor. Ne găsiţi pe grupul de Facebook, YouTube, Twitter, Forum şi site între timp.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×